داوود جعفری، امروز یکشنبه ۲۲ تیر در نشست خبری مدیرکل فنیوحرفهای استان اصفهان با اصحاب رسانه اظهار کرد: با سابقهای بیش از ۲۰ سال در آموزش مهارت و برگزاری ۱۱ دوره مسابقات مهارتی، استان اصفهان امسال با پذیرش مسئولیت میزبانی دو رشته مهم «رباتیک» و «الکترونیک» در مسابقات ملی مهارت، گام بلندی برای معرفی ظرفیتهای صنعتی و مهارتی خود در سطح ملی و بینالمللی برداشته است.
وی افزود: در این مسابقات که بر پایه پروژهمحوری و ارزیابی کاملاً عملی طراحی شدهاند، هدف اصلی تربیت کارآموزان ماهر است، اما دستاوردهای دیگری نیز بهدنبال دارد؛ نخست آنکه مهارتآموزی بهصورت واقعی و کاربردی تجربه میشود، دوم اینکه بستری برای شناسایی استعدادهای برتر و نخبگان مهارتی کشور فراهم میگردد و سومین هدف مهم، اتصال میان صنعت و نخبگان و هدایت آنها به سمت پروژههای واقعی و بزرگ است.
مؤسس و مدیر آموزشگاه آزاد چیستا رباتیک ادامه داد: با توجه به ویژگیهای خاص رشته رباتیک که شامل سه حوزه مهندسی مکانیک، الکترونیک و برنامهنویسی و بهتازگی هوش مصنوعی نیز به آن افزوده شده است، میتوان با برنامهریزی درست، کارآموزان امروز را به کارآفرینان فردا تبدیل کرد. هدفگذاری ما این است که طی ده سال آینده در اصفهان دستکم ۵۰۰ کارآفرین حرفهای در حوزه رباتیک و فناوری تربیت شوند که تأثیر مستقیمی بر اشتغال پایدار در استان خواهد داشت.
جعفری گفت: اصفهان شهری صنعتی با زیرساختهای تکنولوژیک گسترده در مناطق صنعتی نظیر شاپور جدید، جی و دیگر نواحی است، اما متأسفانه آنگونه که باید در سطح ملی و رسانهای دیده نشده است. یکی از مهمترین ابزارهایی که میتواند این ظرفیتها را به نمایش بگذارد، همین مسابقات مهارت است. مسابقاتی که نه فقط ملی، بلکه ظرفیت برندینگ بینالمللی برای شهر و استان دارند.
وی افزود: در رشتههایی مانند رباتیک، پروژههایی تعریف میشود که طی سه یا چهار روز، بهصورت کارگاهی و عملیاتی توسط کارآموزان اجرا میشود. در این رقابتها هیچ ارزیابی تئوریای وجود ندارد؛ بلکه صرفاً خروجی عملی و تسلط بر اجراست که ملاک داوری قرار میگیرد.
این مؤسس اضافه کرد: هر استان فقط یک تیم در هر رشته میتواند معرفی کند و هر تیم از دو نفر تشکیل میشود، بنابراین رقابت فشرده و سطح فنی بالایی میان استانها وجود دارد. ما در اصفهان مصمم هستیم هم میزبانی درخوری برای کل کشور فراهم کنیم و هم در سطح رقابتها به سطح جهانی برسیم و افتخاراتی برای استان کسب کنیم.
جعفری ادامه داد: رشتههای رباتیک و الکترونیک امروز در قلب تحول صنعتی جهان قرار دارند و ترکیب آنها با هوش مصنوعی، متاورس و فناوریهای نوین، میتواند افق روشنی برای آینده صنعت ایران و اصفهان ترسیم کند. هدف ما صرفاً آموزش مقطعی نیست؛ ما بهدنبال آموزش هدفمند، پروژهمحور و منتهی به اشتغال و کارآفرینی فناورانه هستیم.
وی گفت: امیدواریم این مسابقات فرصتی برای درخشش استعدادهای جوان، اتصال مهارت به بازار کار و معرفی ظرفیتهای فنی، صنعتی و آموزشی اصفهان در سطح ملی و فراملی باشد.
برگزاری مسابقات ملی مهارت برای اولین بار در کشور به میزبانی اصفهان
محمود اشراقی، مسئول ملی مهارت در استان اصفهان نیز در این نشست از برگزاری این رقابتها برای نخستینبار در تاریخ کشور در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی اصفهان خبر داد و گفت: این مسابقات از ۲۳ تا ۲۶ مهرسال جاری برگزار خواهد شد و تحولی بزرگ در نمایش ظرفیتهای مهارتی جوانان رقم خواهد زد.
وی افزود: آنچه این دوره از مسابقات را متمایز میکند، برپایی نخستین نمایشگاه تعاملیافتهی مهارت و مشاغل در حاشیه این رقابتهاست. نوجوانان و جوانان استان اصفهان میتوانند از نزدیک با رشتههای مهارتی مختلف آشنا شوند و مسیر توسعه فردی و شغلی خود را با دیدی روشنتر ترسیم کنند. این نمایشگاه، ویترینی واقعی از آینده مهارتی کشور خواهد بود.
مسئول ملی مهارت در استان اصفهان گفت: ثبتنام برای حضور در این مسابقات تا ۱۰ مرداد ادامه دارد و از جوانان و نوجوانان استان دعوت میشود با ثبتنام در رشتههای مهارتی مورد علاقه خود، در این رویداد ملی مشارکت کنند. قطعاً استقبال گسترده از این مسابقات، جهشی چشمگیر در ارتقای فرهنگ مهارت و توسعه آموزشهای مهارتی در استان به همراه خواهد داشت.
اشراقی با تأکید بر نقش رسانهها در اطلاعرسانی مؤثر افزود: از تمام اصحاب رسانه و خبرنگاران درخواست میشود با جدیت، تاریخ ثبتنام و جزئیات این مسابقات را پوشش دهند.
وی در پایان ضمن تشکر ویژه از اهالی رسانه، تصریح کرد: مسابقات ملی مهارت در اصفهان فرصتی است برای به تصویر کشیدن توانمندیهای فنیوحرفهای نسل جوان و برندسازی استان در سطح ملی و بینالمللی و باید از تمام ظرفیتهای تبلیغاتی، رسانهای و فرهنگی برای شکوفایی این فرصت استفاده شود.
انتهای پیام
نظرات