• یکشنبه / ۲۲ تیر ۱۴۰۴ / ۲۰:۰۴
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 1404042213614
  • خبرنگار : 71604

بسته اخبار علمی و دانشگاهی

روشی برای لاغری بدون کم خوردن/راهکارهای نوین مقابله با بحران کم‌آبی در جهان

روشی برای لاغری بدون کم خوردن/راهکارهای نوین مقابله با بحران کم‌آبی در جهان

حوزه علم و دانشگاه امروز ۲۲ تیر شاهد اخبار گوناگونی بود که این گزارش به اختصار به آنها پرداخته است.

به گزارش ایسنا، برخی اخبار امروز سرویس علمی و دانشگاهی به اختصار در این گزارش آورده شده‌اند. برای مطالعه نسخه کامل خبر کافی است بر روی تیتر آبی‌رنگ آن کلیک کنید.

این پروتز زانو، توانایی حرکت طبیعی را به افراد قطع عضو شده بازمی‌گرداند

در یک آزمایش بالینی کوچک، کاربران از پروتز زانو ساخت دانشگاه «ام‌آی‌تی» راضی بودند و گفتند که آن را شبیه به بخشی از بدن خود احساس می‌کنند.

خوارزمی؛ الگوریتمی از افتخار برای دنیای دیجیتال و عصر هوش مصنوعی

۲۲ تیر، روزی برای ادای احترام به نامی است که قرن‌ها پیش، پایه‌های جبر و الگوریتم را بنا نهاد و امروز، قلب تپنده علوم رایانه و فناوری اطلاعات بر شالوده اندیشه‌های او می‌تپد. محمد بن موسی خوارزمی، دانشمندی ایرانی که با ذهنی نظام‌مند و نگاهی آینده‌نگر، الگویی بی‌بدیل برای نسل دیجیتال امروز به‌جا گذاشت.

مکتب امام حسین(ع) ستون فقرات مقاومت ملی ایران است

عضو بسیج دانشجویی دانشگاه امام صادق(ع) گفت: باور «کل یوم عاشورا و کل ارض کربلا» باعث شده مردم در هر شرایطی مقابل ظلم بایستند.

عقل ایرانی در مواجهه با بحران‌ها

عضو هیات علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی در یادداشتی نوشت: عقل ایرانی، تسلیم سلطه‌جویی بیگانه نمی‌شود و در برابر سلطه‌طلبی از خود مقاومت نشان‌ می‌دهد. این ویژگی، از خصوصیات بارز عقل ایرانی محسوب می‌شود که در طول تاریخ، بارها خود را نشان داده است. مقاومت در برابر سلطه‌گری، نه تنها در برابر اشغال نظامی، بلکه در برابر نفوذ فرهنگی و اقتصادی نیز صورت می‌گیرد. این مقاومت، ریشه در احساس عزت و شرافت ملی دارد.

«خشکسالی فرهنگی»؛ بحران ناپیدای کم‌آبی در ایران/ضعف‌های مدیریتی را پشت واژه «تغییر اقلیم» پنهان می‌کنیم

پروفسور عزت‌الله رئیسی اردکانی، پدر علم هیدروژئولوژی ایران با نگاهی علمی و تجربی به بحران آب کشور هشدار می‌دهد که مشکل کم‌آبی در ایران فراتر از تغییر اقلیم است و ریشه در ضعف مدیریت و عدم پذیرش «خشکسالی فرهنگی» دارد؛ مسأله‌ای که باعث شده جامعه نتواند خود را با واقعیت‌های طبیعی وفق دهد و راه‌حل‌های علمی و فناوری موجود را به کار گیرد.

آیین‌نامه کمیسیون موارد خاص دانشجویان اصلاح شد/افزایش تعداد پرونده‌های خاص

مدیرکل امور دانشجویان داخل سازمان امور دانشجویان از بازنگری آیین‌نامه کمیسیون موارد خاص در این سازمان خبر داد و گفت: تعداد پرونده‌های ارجاعی به این کمیسیون روند افزایشی دارد.

«متا» شرکت صداساز هوش مصنوعی «PlayAI» را خرید

طبق گزارش‌ها، شرکت متا(Meta) قرارداد خرید شرکت تکثیرکننده صدا با هوش مصنوعی موسوم به پلی‌ای‌آی(PlayAI) را نهایی کرد.

صدور کارنامه ورزشی برای نو دانشجویان

معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه صنعتی امیرکبیر از برنامه این دانشگاه برای توسعه فعالیت‌ها و فضاهای ورزشی خبر داد و گفت: اعتقاد ما این است که هر دانشجویی که از دانشگاه صنعتی امیرکبیر فارغ‌التحصیل می‌شود، باید در یک رشته ورزشی تخصص کسب کند. بر این اساس کارنامه ورزشی برای دانشجویان ورودی جدید صادر خواهد شد.

اعلام زمان فرآیند برگزاری و نحوه حضور داوطلبان در نوبت دوم کنکور ۱۴۰۴

سازمان سنجش آموزش کشور زمان آغاز فرآیند برگزاری و نحوه حضور داوطلبان در جلسه دومین نوبت آزمون سراسری سال ۱۴۰۴ دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی کشور را اعلام کرد.

ارسال نتایج ارزیابی داوطلبان ورود به دانشگاه فرهنگیان به سازمان سنجش تا ۱۵ مرداد/انتخاب ۲۶ هزار و ۸۰۰ دانشجو معلم

رئیس مرکز نظارت ارزیابی و تضمین کیفیت دانشگاه فرهنگیان با بیان اینکه ورودی‌های تربیت معلم از بین تمام متقاضیان ورود به دانشگاه فرهنگیان که هر ساله ردیف استخدامی از طریق سازمان اداری و استخدامی کشور برای آن‌ها صادر می‌شود، انتخاب می‌شوند، گفت: امسال از بین حدود ۴۸۰ هزار نفر داوطلب ورود به دانشگاه فرهنگیان، در مرحله نخست سه برابر ظرفیت متقاضیان یعنی حدود ۷۲ هزار و ۳۹۵ نفر معرفی شدند که از بین آنها در نهایت حدود ۲۶ هزار و ۸۰۰ نفر انتخاب خواهند شد.

دریافت بیش از ۴۵۰ هزار کارت کنکور/آغاز رفع نواقص کارت از چهارشنبه

مدیرکل روابط عمومی سازمان سنجش آموزش کشور با اشاره به دریافت بیش از ۴۵۰ هزار کارت نوبت دوم کنکور، گفت: این آزمون ۲۶ و ۲۷ تیرماه جاری برگزار می‌شود.

«اسپیس‌ایکس» یک ماهواره مرموز را به مدار زمین‌ فرستاد

شرکت «اسپیس‌ایکس» بامداد امروز یک ماهواره مرموز را از پایگاه فضایی فلوریدا به مدار زمین پرتاب کرد.

راهکارهای نوین مقابله با بحران کم‌آبی در جهان/تجربه یکی از کشورهای خاورمیانه‌ با اقلیم خشک

در سال‌های اخیر به دلیل تغییرات اقلیمی و افزایش جمعیت، مدیریت مسئولانه آب به یکی از اولویت‌های اصلی در سراسر جهان تبدیل شده است. تحولات فناورانه، فرآیندهای سنتی در شرکت‌های آب‌رسانی را دیجیتالی کرده و هوش مبتنی بر داده را برای سیاست‌گذاری‌های بهتر و آگاهانه‌تر فراهم می‌آورد.

کشف یک راه جدید برای کاهش وزن بدون کم خوردن

محققان می‌گویند حذف یک اسید آمینه باعث کاهش وزن می‌شود که به کم خوردن نیز متکی نیست. محدود کردن اسید آمینه سیستئین(cysteine)، چربی سفید بد را به چربی قهوه‌ای خوب تبدیل می‌کند و موجب کاهش وزن می‌شود.

توسعه دانش‌بنیان برای رفع نیاز استراتژیک کشور در تأمین کاتالیست بنزین

فناوران یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان علاوه بر بومی‌سازی کاتالیست‌های مورد نیاز در تولید بنزین موفق به تولید نانوکاتالیست‌های مورد نیاز واحد RFCC شدند که تا پیش از این از کشورهایی چون آلمان، چین و روسیه وارد می‌شد و ایران را به ششمین کشور دارنده این کاتالیست تبدیل کردند.

پیام تسلیت معاون علمی رئیس‌جمهور برای درگذشت رئیس اسبق دانشگاه شریف

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس‌جمهور، طی پیامی درگذشت ناگوار عالم دانشمند، دکتر عباس انواری، استاد تمام و رئیس اسبق دانشگاه صنعتی شریف را به جامعه علمی کشور تسلیت گفت.

اعلام جزئیات برگزاری کنگره سراسری همکاری‌های دولت، دانشگاه و صنعت

بیست و هفتمین کنگره سراسری همکاری‌های دولت، دانشگاه و صنعت برای توسعه ملی روزهای سه‌شنبه و چهارشنبه ۲۴ و ۲۳ تیرماه در پژوهشگاه مطالعات فرهنگی، اجتماعی و تمدنی برگزار می‌شود.

فرصت دوباره برای شرکت در المپیاد ورزش‌های فناورانه

معاون امور دانشجویان داخل سازمان امور دانشجویان با بیان اینکه فراخوان ثبت‌نام برای شرکت در المپیاد ورزش‌های فناورانه مجدد منتشر خواهد شد، گفت: بر این اساس تیم‌هایی که از ثبت‌نام جا مانده‌اند، می‌توانند برای شرکت در المپیاد اقدام کنند.

هوش مصنوعی «گراک» به خاطر رفتار وحشتناک خود عذرخواهی کرد

در مجموعه‌ای از پست‌های منتشرشده در پلتفرم ایکس، چت‌بات هوش مصنوعی «گراک» به خاطر دیدگاه‌های افراطی که آنها را رفتار وحشتناک خود می‌نامید، عذرخواهی کرد.

دقت ۹۵ درصدی در پلاک‌خوانی با فناوری بومی

یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان با طراحی و ساخت سامانه پلاک‌خوان، امکان دقت پلاک خوانی در کشور را تا ۹۵ درصد ارتقاء داد.

گربه‌ای در فلوریدا یک ویروس جدید کشف کرد!

یک گربه به نام پپر (Pepper) بار دیگر به دانشمندان در کشف یک ویروس جدید کمک کرده است. این‌بار، ویروسی مرموز از خانواده ارتوریوویروس‌ها (orthoreovirus) در یک جانور حشره‌خوار (shrew) کشف شد.

فراخوان برنامه توسعه دانش فنی و تولید نوارهای مغناطیسی آمورف و نانوکریستالین

فراخوان برنامه توسعه دانش فنی و تولید نوارهای مغناطیسی آمورف و نانوکریستالین مورد استفاده در صنایع الکترونیک و برق به همت مرکز توسعه فناوری‌های راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری منتشر شد.

شهید طهرانچی به مساله محور بودن پژوهش‌های دانشگاهی تاکید داشت

مشاور رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به برگزاری همایش زیست عفیفانه با حضور شهید دکتر طهرانچی در تیرماه سال گذشته، گفت: شهید طهرانچی در اختتامیه همایش زیست عفیفانه این مساله را مطرح کردند که پژوهش‌های دانشگاهی باید مسئله محور و روش‌مند باشد و راه حل‌هایی برای حل مشکلات جامعه ارائه شود.

«هوش مصنوعی» در خدمت حفظ سرمایه علمی و راهکاری برای تداوم تفکر دانشمندان حتی پس از ترور یا مهاجرت

رئیس اندیشکده حکمرانی هوشمند با تاکید بر اینکه ترور دانشمندان فقط حذف یک انسان نیست، بلکه از بین بردن یک مدل ذهنی و انباشت عظیمی از دانش و تجربه است، گفت: با تکیه بر مدیریت دانش و بهره‌گیری از هوش مصنوعی می‌توان الگوریتم فکری دانشمندان کشور را بازتولید کرد و به صورت یک ربات در آورد. این شیوه می‌تواند دشمن را نسبت به ترور دانشمندان برای آسیب به بخش علمی کشور ناامید کند.

شگفت‌زدگی ۳۰ ریاضیدان برتر جهان از توانایی هوش مصنوعی

هوش مصنوعی، ۳۰ نفر از برجسته‌ترین ریاضیدانان جهان را در جلسه‌ای مخفیانه در کالیفرنیا غافلگیر کرد.

عکس روز ناسا از «سحابی مورچه»

عکس روز ناسا یک سحابی سیاره‌ای را به نمایش می‌گذارد که به «سحابی مورچه» مشهور است.

ابداع یک آزمایشگاه کوچک بلعیدنی با همکاری دانشمند ایرانی «کلتک»

یک قرص بی‌سیم که سیستم گوارش بدن انسان را در لحظه ردیابی می‌کند، با همکاری آزیتا امامی، دانشمند ایرانی مؤسسه فناوری کالیفرنیا ساخته شده است و می‌تواند نظارت بر سلامت روده را متحول کند.

فیل‌ها با حرکات خود، خواسته‌هایشان را بیان می‌کنند

یک گروه بین‌المللی از پژوهشگران در آزمایش جدیدی دریافتند که فیل‌ها برای رسیدن به اهداف خود، حرکات و نشانه‌های گوناگونی را نشان می‌دهند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha