• یکشنبه / ۲۲ تیر ۱۴۰۴ / ۲۳:۱۴
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 1404042213752
  • خبرنگار : 71038

غریب‌آبادی: هیچ بازرسی از آژانس در ایران حضور ندارد

غریب‌آبادی: هیچ بازرسی از آژانس در ایران حضور ندارد

معاون حقوقی و بین‌الملل با بیان اینکه ما به آژانس بین المللی انرژی اتمی اعلام کردیم که با توجه به مصوبه مجلس شورای اسلامی، تصمیم گیری نهایی برای هر نوع از همکاری‌های ایران با آژانس بر عهده شورای عالی امنیت ملی ایران است گفت: در حال حاضر هیچ بازرسی از آژانس در ایران وجود ندارد.

به گزارش ایسنا، «کاظم غریب آبادی» معاون حقوقی و بین‌الملل وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، شامگاه یکشنبه و در یک گفت‌وگوی تلویزیونی در ارتباط با همکاری‌های ایران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و مصوبه مجلس شورای اسلامی برای تعلیق این همکاری‌ها گفت: مصوبه مجلس شورای مشخص است و بر اساس این مصوبه، همکاری‌های ما با آژانس به حالت تعلیق در می‌آید. 

وی ادامه داد: با تحقق برخی از شروط، بر اساس مصوبه مجلس تصمیم‌گیر نهایی برای هر نوع همکاری ایران با آژانس بر عهده شورای عالی امنیت ملی است و ما این موضوع را به آژانس اطلاع داده‌ایم و آژانس هر تقاضایی از ما داشته باشد مبنای تصمیم گیری در ارتباط با آن شورای عالی امنیت ملی است.

وی با بیان اینکه «در ایران در حال حاضر هیچ بازرسی از آژانس در ایران حضور ندارد»، در مورد در مورد اظهارات مدیر کل آژانس در ارتباط با بازدید از تاسیسات ایران ادامه داد: بیشترین گزارش‌های بازرسی آژانس در مورد تاسیساتی بود که آمریکا به آنها حمله کرد، آنها کنون این تاسیسات ما را زده‌اند و و با توجه به این شرایط بازرسان می‌خواهند آنجا چه کار کنند؟

پیام‌های واشنگتن در حال بررسی است

وی با بیان اینکه «چه در دوران جنگ و چه بعد از آن پیام‌هایی را از آمریکایی‌ها برای از سرگیری مذاکرات دریافت کردیم»، خاطرنشان کرد: در زمان جنگ تحمیلی ۱۲ روزه آن‌ها پیشنهاد مذاکره دادند که این پیشنهاد رد شد و تصمیم ما در آن مقطع عدم ورود به مذاکره و دفاع جانانه از کشور بود ما اعلام کردیم که مذاکره نمی‌کنیم و به دفاع خود از کشور ادامه می‌دهیم. 

غریب آبادی گفت: ارسال پیام‌ها برای از سرگیری مذاکرات از سوی واشنگتن بعد از توقف جنگ نیز ادامه داشت. این پیام‌ها در حال بررسی است تا با یک تصمیم مناسب برسیم.

دیپلمات ارشد ایران خاطرنشان کرد: پیشنهاد آنها برای مذاکره و گفت‌وگو است، همان طور که اشاره کردم ما یک سری اصولی برای گفت‌وگو داریم و هر وقت تصمیمی در مورد این پیشنهادات گرفته شد، در چارچوب آن عمل می‌کنیم.

وی با تاکید بر اینکه «ایران زیر بار زیاده خواهی‌های طرف‌های مقابل نمی‌رود و زیاده خواهی ها را نخواهد پذیرفت» ادامه داد: ما به طرف مقابل اعتماد نداریم، همواره باید بی اعتماد باشیم و با بی‌عتمادی هم مذاکره می‌کنیم.

غریب‌آبادی گفت: در مذاکرات احتمالی آینده، مصمم‌تر در پیگیری اصول خود هستیم و این‌گونه نیست که از موضع ضعف وارد گفت‌وگو می‌شویم و ضعف مربوط به آن‌هاست.

تروئیکای اروپایی آبروی خود را بردند

این دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران ادامه داد: الان شاهد افزایش وحدت در کشور هستیم و این یک پیروزی بزرگ است. اکنون جایگاه ایران در بین کشورهای منطقه و اسلامی با توجه به ایستادگی در برابر رژیم صهیونیستی افزایش پیدا کرده است.

وی با بیان این که «جنایت های رژیم صهیونیستی «حد یقفی ندارد»، افزود: از پاسخگویی ایران به تجاوزات رژیم صهیونیستی، کشورهای اسلامی منطقه هم منتفع شدند و متوجه شدند که تهدید اصلی در منطقه رژیم صهیونیستی است.

غریب آبادی با اشاره به محکومیت گسترده تجاوزات رژیم صهیونیستی به ایران از سوی کشورهای مختلف به موضع گیری سه کشور آلمان،فرانسه و انگلیس در حمایت از این حملات اشاره کرد و گفت: آن‌ها با این نوع موضع گیری آبروی خود را بردند.

طرف مقابل نتوانست علیه ایران اجماع شکل دهد

معاون وزیر خارجه ایران با رد برخی از اظهارنظرها مبنی بر اینکه تیم مذاکره‌کننده ایران با آمریکا، فریب طرف مقابل را خورده است، گفت: اظهاراتی مبنی بر فریب خوردن تیم مذاکره کننده ایران، نادرست است. بخش دیپلماسی و نظامی چه در جنگ و قبل از جنگ در هماهنگی کامل بود. دیپلماسی را نباید به منزله این ببینیم که شکست خوردیم، به نظرم دیپلماسی در تمامی شرایط کارآمد است. 

وی با بیان اینکه «حداقل فایده‌ گفت‌وگوها قبل از جنگ این بود که طرف مقابل با عوام‌فریبی نتوانست اجماعی را علیه ما در صحنه بین‌المللی شکل دهد»، خاطرنشان کرد: اگر گفت‌وگوهای دو ماهه نبود از یک طرف احتمالاً جنگ زودتر اتفاق می‌افتاد و از طرف دیگر با آنکه مورد تجاوز قرار گرفته بودیم، نمی‌توانستیم علیه این تجاوزات این اجماع را در صحنه بین‌المللی به وجود آوریم که کشورها حق را به ایران بدهند و ممکن بود مردم خودمان نیز از ما می پرسیدند که چرا در مسیر مذاکره قرار نگرفتیم؟!

غریب‌آبادی توضیح داد: همزمان که ما برای گفت‌وگوها جلسه داشتیم، نیروهای مسلح ما نیز برای آمادگی‌های خود جلساتی داشتند و بعضی از جلسات بین نیروهای مسلح و تیم‌های سیاسی و دیپلماتیک کشور برای کسب آمادگی بیشتر مشترک بود. مسیر اقدامات دیپلماسی و میدان هماهنگ بود و اینکه گفته می‌شود تیم مذاکره‌کننده فریب خورده است، حرف نادرستی است. 

معاون وزیر خارجه تاکید کرد: نباید در کشور دو قطبی ایجاد کنیم این دو قطبی‌ها به ضرر انسجام و وحدت ملی در کشور است.

امیدواریم اروپایی‌ها اشتباه ‌نکنند

غریب آبادی همچنین در ارتباط با برخی از خبرهای منتشر شده مبنی بر اینکه آلمان اعلام کرده که کشورهای اروپایی قصد دارند طی روزهای آتی «مکانیزم ماشه» را فعال کنند، گفت: هنوز اطلاع رسمی واصل نشده که کشورهای اروپایی چنین قصدی را دارند، البته ما این انتظار را داریم که هر روزی آن‌ها این کار را انجام دهند چراکه‌ اگر خودمان را آماده نکنیم، نمی‌توانیم اقدامات مناسب را انجام دهیم. 

دیپلمات ارشد ایران با بیان اینکه «اروپایی‌ها تنها ابزاری که در اختیار دارند، اسنپ‌بک است»، خاطرنشان کرد: قطعاً ما از اجرای این مکانیزم از سوی آن‌ها استقبال نمی‌کنیم و باید از گزینه‌های مختلف استفاده کنیم که آنها این کار را نکنند ولی اگر آنها این اشتباه را انجام دهند استفاده از این سازوکار باعث می‌شود که آنها از صحنه دیپلماتیک و گفت‌وگو با ایران حذف شوند.

غریب آبادی افزود: استفاده آن‌ها از مکانیزم ماشه، اوضاع را پیچیده‌تر می‌کند و امیدواریم که آن‌ها عاقل باشند و این کار را نکنند. ما تعاملات خود را با اروپایی‌ها در این زمینه ادامه می‌دهیم و امیدواریم که آن‌ها چنین اشتباهی را نکنند.

تیم حقوقی برای ارزیابی خسارت جنگ تشکیل شده است

وی در بخش دیگر از صحبت‌های خود با اشاره به اقدامات وزارت خارجه برای مستندنگاری و ثبت جنایات رژیم صهیونیستی و آمریکا در حمله به ایران گفت: ما تاکنون ده‌ها نامه و گزارش در این زمینه تهیه کردیم و برای روشنگری در سازمان ملل و شورای امنیت ثبت کرده‌ایم.

غریب‌آبادی افزود: یک تیم حقوقی در معاونت حقوقی رئیس جمهور در ارتباط با ارزیابی از خسارت‌های ناشی از این جنگ و چگونگی پیگیری این خسارت‌ها در عرصه بین‌المللی تشکیل شده است.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha