• دوشنبه / ۲۳ تیر ۱۴۰۴ / ۰۹:۲۲
  • دسته‌بندی: کردستان
  • کد خبر: 1404042313863
  • خبرنگار : 50294

مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های مرکز بهداشت استان:

مارها پس‌از مرگ هم خطرناکند/ سه مورد مرگ بر اثر مارگزیدگی در کردستان گزارش شد

مارها پس‌از مرگ هم خطرناکند/ سه مورد مرگ بر اثر مارگزیدگی در کردستان گزارش شد

ایسنا/کردستان مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های مرکز بهداشت استان کردستان، گفت: با توجه به هوای گرم این روزها از دست زدن به مار سمی مرده به ویژه در ساعت‌های اول مرگ آن باید پرهیز کرد، چراکه خطر گزش رفلکسی در برخی مارها تا ساعت‌ها پس از مرگ وجود دارد.

جهانبخش یوسفی، دوشنبه ۲۳ تیر، در گفت‌وگو با خبرنگاران با اشاره به گزش جانوران زهر آگین در استان، اظهار کرد: بالاترین میزان بروز مار گزیدگی مربوط به شهرستان بانه و سقز و کمترین میزان بروز مربوط به شهرستان دهگلان است، همچنین در استان کردستان سه مورد مرگ بر اثر مار گزیدگی گزارش شده است.

مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های مرکز بهداشت استان کردستان، به پیشگیری از مارگزیدگی اشاره کرد و گفت: در صورتی که در معرض گزش مار یا عقرب قرار گرفتید، درمان‌های پزشکی سریع و موثر بسیار مهم هستند که بیشتر درمان‌ها شامل تزریق ضد سم (آنتی توکسین) و داروهای مسکن برای کاهش درد است، به علاوه پیشگیری از عفونت و مراقبت‌های ویژه خواهد توانست از بروز عوارض جدی جلوگیری کند.

وی بیان کرد: در روزهای گرم، هنگام حضور و پیش از ورود به مکان‌های خنک و سایه دار، مانند شکاف کوه‌ها، غارها، سنگ‌های کنار چشمه‌ها و زیر شاخه درختان، باید از نبود مار مطمئن شوید. همچنین در حین راه رفتن میان علف‌های بلند، حتماً باید با دقت زیر پا را پایید و با استفاده از یک چوب دستی یا عصا و کشیدن آن به زمین و ضربه زدن به سنگ‌ها یا شاخه‌های جلو از وجود مار آگاه شوید.

یوسفی با اشاره به اینکه در بسیاری موارد، مارگزیدگی‌ها در ناحیه زانو به پایین اتفاق می‌افتد، گفت: هنگام گذر از مناطق احتمالی زیستگاه مار، با پوشیدن کفش‌های مناسب مانند چکمه و پوتین و جوراب‌های ضخیم از ناحیه زیر زانوی پای خود محافظت کنید و از دست بردن به زیر توده‌های سنگ یا داخل توده‌های علف اجتناب کنید، چرا که در بسیاری از موارد، آشیانه مارها در این نوع مکان‌ها است.

وی با اشاره به اینکه در بسیاری موارد، مارگزیدگی به دنبال اقدام به صید مار و تحریک حیوان صورت می گیرد بنابراین از صید بی مورد مارها اجتناب کنید، اضافه کرد: در مسافرت یا گردش در جنگل‌ها، پارک‌ها یا کوهستان‌هایی که ممکن است زیستگاه مار باشند، کوله پشتی و لباس‌ها را نباید روی زمین رها کرد و هنگام دوباره پوشیدن کفش‌ها، باید داخل آن‌ها را به دقت وارسی کرد.

مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های مرکز بهداشت استان کردستان، در مناطق روستایی و کشاورزی، برای پیشگیری از مارگزیدگی باید اطراف خانه‌ها را از مکان‌هایی که برای مخفی شدن مارها مناسب هستند، مانند توده زباله، بوته‌های بلند و نخاله‌های ساختمانی پاکسازی کرد.

وی در ادامه سخنان خود خاطرنشان کرد: شاخه‌های درختانی که در تماس با دیوارهای خانه هستند و بوته‌های گل و گیاه در حیاط و اطراف خانه را کوتاه کرد و همچنین انبار نگهداری محصولات کشاورزی را دور از محل مسکونی ساخت.

مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های مرکز بهداشت استان کردستان، یادآور شد: مخازن آب، حوضچه‌ها و استخرهای آب با توجه به جذب جانورانی مانند قورباغه و وزغ به عنوان طعمه‌های مورد علاقه مارها می‌توانند سبب جذب مارها در این مکان‌ها شده و باید به صورت دوره‌ای  وجود و یا عدم وجود مار بررسی شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha