• دوشنبه / ۲۳ تیر ۱۴۰۴ / ۰۹:۳۱
  • دسته‌بندی: قزوین
  • کد خبر: 1404042313871
  • خبرنگار : 50553

حمله پانیک چیست؟

حمله پانیک چیست؟

ایسنا/قزوین یک روانپزشک گفت: حمله پانیک یا حمله هراس یک حالت هیجانی حاد است که در آن فرد دچار احساس ترس شدید، تپش قلب، تنگی نفس، احساس سردی اندام، سبکی سر، سرگیجه، عدم تعادل و درد شکم می‌شود.

سیده زهرا هاشمی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: حالت‌هایی که در حمله پانیک ایجاد می‌شود به‌صورت حاد و سریع است و طی چند دقیقه به حداکثر می‌رسد و معمولاً در حدود یک ربع تا نیم ساعت برطرف می‌شود و فرد با دچار شدن به این حالات احساس می‌کند سکته رخ داده است بنابراین تمامی این احساس‌ها و افکار  باعث تشدید اضطراب در فرد شده و حمله پانیک را برای خود یک فاجعه تلقی خواهد کرد.

این روانپزشک گفت: حمله پانیک درواقع به دو صورت رخ می‌دهد، می‌تواند به دنبال یک اتفاق ایجاد شود یا به‌صورت غیرمنتظره اتفاق بیفتد؛ رخ دادن این حمله به دنبال یک اتفاق شایع است چراکه بالغ‌بر ۲۰ درصد از انسان‌ها در طول زندگی خود حمله پانیک را تجربه می‌کنند به‌طور مثال یک فرد از گربه ترس دارد و با مشاهده غیرمنتظره گربه  دچار حمله پانیک شده و تمام علائم اضطرابی در سیستم قلبی همچون تپش قلب و حالت‌های برانگیختگی در او ایجاد می‌شود. 

وی خاطرنشان کرد: اگر فرد از چیزی بترسد دچار حمله پانیک می‌شود اما اگر اتفاقی نیفتاده باشد و فرد خودبه‌خود، غیرقابل‌پیش‌بینی و در هر شرایطی مثلاً در حال راه رفتن، حرف زدن، استراحت یا در خواب، دچار حمله پانیک شده و این اتفاق تکرار شود در این صورت می‌گوییم که اختلال پانیک در فرد رخ‌داده است. این اختلال یک بیماری روانی است که جزو دسته بیماری‌های اضطرابی به شمار می‌رود و دو تا سه درصد مردم در دنیا درگیر این بیماری هستند.

هاشمی در پاسخ به اینکه این اختلال بیشتر در خانم‌ها وجود دارد یا آقایان، بیان کرد: اختلال پانیک در خانم‌ها بیشتر رخ می‌دهد و معمولاً در ۲۰ سالگی شروع می‌شود اما ممکن است در هر جنس و سنی رخ دهد.

علات بروز اختلال پانیک

وی در خصوص علت بروز اختلال پانیک ادامه داد: عوامل متعددی همچون عوامل محیطی، تربیت خانوادگی، عوامل روان‌شناختی در کودکی همچون دعوا بین پدر و مادر، طلاق والدین، حوادث تلخ دوران کودکی، تجربه حوادث در جامعه، مشکلات تیروئید، مشکلات اعصاب خودکار بدن، مصرف برخی داروهای محرک همچون داروهایی بیش‌فعالی، مصرف مواد مخدر همچون قرص اکس یا شیشه می‌تواند باعث ایجاد اختلال پانیک شود.

این روان‌پزشک ادامه داد: اگر حمله پانیک در مغز فرد به‌طور ژنتیکی و بیولوژیک تغییراتی ایجاد کرده باشد باید درمان روان‌پزشکی به‌صورت دارو انجام شود اما اگر در اثر بیماری‌های تیروئید باشد درمان زمینه‌ای اختلال پانیک را برطرف خواهد کرد اما فرد مبتلا به بیماری پانیک حتماً باید به روانپزشک مراجعه کند تا روانپزشک به‌خوبی برای فرد درباره این اختلال توضیح دهد.

وی خاطرنشان کرد: شاید علائم حمله شبیه به حمله قلبی باشد اما اختلال پانیک با حمله قلبی تفاوت دارد؛ در حمله قلبی فرد درد را در قفسه سینه و منطقه قلب که انتشار به پشت و کتف دارد همراه با تنگی نفس احساس می‌کند اما در حمله پانیک علائم مختلف در تمام اعضای بدن وجود دارد و شدت درد کمتر و زمان درد بیشتر از حمله قلبی است.

هاشمی افزود: فکر کردن به عوامل استرسی در حمله پانیک استرس را چندین برابر افزایش می‌دهد و درنهایت حال فرد بد می‌شود و این‌ روند یک سیکل معیوب است که علائم جسمی و روحی را در فرد افزایش می‌دهد بنابراین توصیه می‌شود افرادی که مبتلا به حمله پانیک هستند از مصرف مواد خوراکی محرک همچون قهوه دوری کنند.

وی ادامه داد: فردی که علائم پانیک دارد ابتدا باید مورد بررسی پزشک قرار گیرد تا مشخص شود دچار پانیک یا بیماری قلبی است پس از تشخیص درست نیز روند درمان شخص آغاز خواهد شد.

این روانپزشک در پایان بیان کرد: خوشبختانه اختلال پانیک در روانپزشکی جزو مواردی است که در ۹۰ درصد با مصرف دارو طی یک ماه درمان می‌شود و به‌طور کامل از بین می‌رود البته پس از آن نیز روند درمان یک سال ادامه خواهد داشت تا از برگشت پانیک در فرد پیشگیری شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha