حسین رسولی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: در حال حاضر ۳۹ هزار و ۸۸۰ خانوار در استان کردستان تحت پوشش خدمات مستمر و غیرمستمر بهزیستی قرار دارند که این خانوارها شامل معلولین، زنان سرپرست خانوار و اقشار آسیبپذیر هستند که بهصورت مستقیم از خدمات حمایتی، معیشتی، توانبخشی، مسکن و اشتغال بهرهمند میشوند.
وی با اشاره به اقدامات بهزیستی در حوزه مسکن افزود: در سال گذشته ۱۷۴ واحد مسکونی به مددجویان واگذار شد و تعهد امسال واگذاری ۱۴۵ واحد مسکونی جدید است.
رسولی ادامه داد: سازمان بهزیستی علاوه بر واگذاری مسکن، به مددجویان تحت پوشش این سازمان کمک بلاعوض ۲۰۰ میلیون تومانی پرداخت میکند. همچنین این افراد از معافیت انشعابات آب، برق و گاز نیز برخوردار میشوند.
بر اساس اظهارات وی، خانوادههایی که دارای فرد معلول، سرپرست خانوار معلول، زنان سرپرست خانوار یا کودکان بیسرپرست باشند و فاقد مسکن باشند، مشمول این طرح هستند.
رسولی در خصوص اشتغالزایی مددجویان بهزیستی گفت: یکی از رویکردهای اصلی بهزیستی، توانمندسازی جامعه هدف از طریق پرداخت تسهیلات ۴ درصدی با بازپرداخت هفتساله است.
وی افزود: سال گذشته با وجود تعهد ایجاد اشتغال برای دو هزار و ۹۷ نفر، بیش از ۲ هزار و ۲۳۰ نفر از این تسهیلات و سایر طرحهای اشتغال مانند ایجاد مراکز غیردولتی و طرح مراقبین در منزل بهرهمند شدند.
رسولی اضافە کرد: همچنین پرداخت حق بیمه کارفرمایی و خویشفرمایی برای مددجویان و کارفرمایان نیز در دستور کار این سازمان قرار دارد.
رسولی یکی از مطالبات جدی جامعه معلولان را دسترسپذیری معابر شهری و اماکن عمومی عنوان کرد و گفت: طبق قانون حمایت از حقوق معلولان، تمامی دستگاهها موظف به اجرای مناسبسازی هستند، اما ارزیابیها نشان میدهد میانگین عملکرد دستگاهها تنها حدود ۵۰ درصد بوده است.
وی بر لزوم همکاری شهرداریها، نظام مهندسی، و سایر نهادهای متولی در اجرای کامل مناسبسازی معابر و ساختمانهای جدید تأکید کرد.
بە گفته این مقام مسئول، سازمان بهزیستی با همکاری هیئت ورزشهای جانبازان و معلولان، زمینه حضور مددجویان در مسابقات استانی و کشوری را فراهم کرده است.
رسولی تصریح کرد: همچنین در برخی شهرستانها سالنهای اختصاصی بدنسازی ویژه معلولان راهاندازی شده و خدمات فرهنگی و هنری نیز در قالب جشنوارهها و جشنهای مناسبتی ارائه میشود.
به گفته رسولی، خدمات درمانی شامل مراکز شبانهروزی توانبخشی برای معلولین شدید و بسیار شدید، و مراکز روزانه آموزشی و حرفهآموزی برای معلولین خفیف و متوسط در سطح استان فعال هستند.
وی ادامه داد: مراکزی نظیر مرکز اوتیسم، چند معلولیتی، جسمی–حرکتی و کارگاههای تولیدی–حمایتی نیز برای خدماترسانی به این گروهها ایجاد شده است.
وی با اشاره به افزایش مستمریها گفت: در سال جاری مستمری مددجویان با افزایش ۴۰ درصدی همراه بوده و از یک میلیون و ۴۰۰ هزار تومان برای خانوارهای یکنفره تا چهار میلیون و ۴۰۰ هزار تومان برای خانوارهای پنجنفره و بیشتر متغیر است.
مدیرکل بهزیستی استان بیان کرد: علاوه بر این برای معلولان با شدت بالا حق پرستاری ماهانه ۴ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان و هزینه لوازم بهداشتی به میزان ۶۰۰ هزار تومان پرداخت میشود.
انتهای پیام
نظرات