حسن سعیدی در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به اینکه بیماری سالک یکی از بیماریهای مشترک میان انسان و حیوان است، اظهار کرد: عواملی همچون میزان اختصاص اعتبار برای مقابله با بیماری، رفتار جوندگان و ناقلین، شرایط اقلیمی و کاهش شدید بارندگیها بر بروز این بیماری تاثیرگذار بوده است.
وی با بیان اینکه سالک به دو نوع روستایی و شهری تقسیم میشود، افزود: خراسان شمالی کانون فعالی در ارتباط با سالک شهری ندارد و بیشتر سالکی که در این استان بروز پیدا میکند از نوع روستایی است. در سالک روستایی زخمی که ایجاد میشود بزرگتر و عفونیتر است و دوره کمون کوتاهی نیز دارد، اما زخم ایجادشده در سالک شهری کوچکتر است و عفونت کمتری نیز دارد و حدود یک سالی زمان میبرد تا درمان شود.
وی بیان کرد: در خراسان شمالی که بیشترین سالکی که بروز پیدا میکند از نوع روستایی بوده، بنابراین انجام اقداماتی همچون جونده کشی، بهسازی محیط و ... در پیشگیری از بروز بیماری نقش خیلی مهمی دارد. در همین راستا اختصاص اعتبار مناسب برای انجام این اقدامات نقش خیلی مهمی دارد که با چالش کمبود اعتبار مواجه هستیم چراکه جوندهکشی و بهسازی محیط نیاز به اعتبار زیادی دارد.
وی از شناسایی ۷۸ کانون فعال سالک در این استان خبر داد.
انتهای پیام
نظرات