• پنجشنبه / ۲۹ آبان ۱۴۰۴ / ۱۰:۱۷
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1404082918514
  • خبرنگار : 90057

نوار مخفی که می‌تواند ترامپ را درگیر یک رسوایی لاپوشانی دیگر کند

نوار مخفی که می‌تواند ترامپ را درگیر یک رسوایی لاپوشانی دیگر کند

کاخ سفید با درخواست‌هایی برای انتشار یک تماس تلفنی «تکان‌دهنده و نگران‌کننده» بین دونالد ترامپ و ولیعهد عربستان سعودی درباره قتل فجیع «جمال خاشقجی»، ستون‌نویس واشنگتن پست، مواجه است.

به گزارش ایسنا، جزئیات این تماس تلفنی پس از دفاع ترامپ از ولیعهد عربستان سعودی در مورد قتل جمال خاشقجی منتشر شد. 

دیلی بیست نوشت: یک روز پس از آنکه ترامپ اصرار کرد که «محمد بن سلمان» هیچ ارتباطی با قتل «خاشقجی» ندارد، با وجود اینکه مقامات اطلاعاتی ایالات متحده به این نتیجه رسیده بودند که او دستور این حمله را داده است، یک منبع سابق امنیت ملی ترامپ ادعا کرده است که شواهد تکان‌دهنده‌ای خلاف این ادعا وجود دارد.

«یوجین ویندمن»، نماینده ویرجینیا در کنگره، در دولت اول ترامپ کارمند شورای امنیت ملی بود. کار او شامل بررسی تماس‌های خاص بین رئیس جمهور و رهبران خارجی بود.او  ادعا می‌کند که یک تماس تلفنی که بررسی کرده، دفاع شگفت‌آور ترامپ از ولیعهد در دفتر بیضی شکل در روز سه‌شنبه را تضعیف کرده است، زمانی که او در مورد قتل خاشقجی توسط ماموران سعودی گفت: "اتفاقات می‌افتند."

ویندمن، افسر بازنشسته ارتش که اکنون عضو کنگره دموکرات است، گفت: در طول دوران تصدی‌ام در شورای امنیت ملی کاخ سفید ترامپ، بسیاری از تماس‌های ترامپ با رهبران خارجی را بررسی کردم. از بین تمام تماس‌هایی که بررسی کردم، دو مورد به عنوان مشکل‌سازترین تماس‌ها برجسته بودند. اولی، همانطور که همه ما می‌دانیم، بین رئیس جمهور ترامپ و رئیس جمهور زلنسکی بود که منجر به اولین استیضاح رئیس جمهور ترامپ شد. دومی بین رئیس جمهور ترامپ و محمد بن سلمان بود. پس از قتل جمال خاشقجی، روزنامه نگار، من تماسی بین رئیس جمهور و ولیعهد سعودی را بررسی کردم. مردم آمریکا و خانواده خاشقجی شایسته آن هستند که بدانند در آن تماس چه گفته شده است. اگر تاریخ را ملاک قرار دهیم، نتایج تکان دهنده خواهد بود.

ترامپ روز سه‌شنبه در پاسخ به سوالی در مورد خاشقجی، شهروند دو تابعیتی آمریکایی که در سال ۲۰۱۸ توسط ماموران سعودی با اره استخوان بر به قتل رسید و تکه تکه شد، گفت: «شما از کسی نام می‌برید که بسیار بحث‌برانگیز بود. بسیاری از مردم از آن آقایی که در موردش صحبت می‌کنید خوششان نمی‌آمد. چه او را دوست داشته باشید و چه از او خوشتان نیاید، اتفاقاتی می‌افتد.»

او همچنین در مورد بن سلمان گفت: «او چیزی در مورد آن نمی‌دانست و می‌توانیم همین‌طوری رهایش کنیم.» لازم نیست با پرسیدن چنین سوالی مهمان ما را شرمنده کنید.»

ویندمن  پیش از حضور ترامپ و ولیعهد در یک مجمع سرمایه‌گذاری عربستان، در مصاحبه با سی‌ان‌ان گفت که تماس تلفنی که بررسی کرده، «با توجه به ثروتی که خانواده ترامپ در سال‌های بعد دریافت کرده‌اند» به همان اندازه نگران‌کننده و تکان‌دهنده است.

اعتقاد بر این است که تماس بین ترامپ و ولیعهد حدود ژوئن ۲۰۱۹ انجام شده است. تقریباً در همان زمان، کاخ سفید ترامپ جزئیات تماس تلفنی بین این دو رهبر را منتشر کرد که در آن درباره تشدید تنش‌ها بین ایران و ایالات متحده صحبت کردند.

کاخ سفید در آن زمان اعلام کرد که آنها همچنین درباره «نقش حیاتی عربستان سعودی در تضمین ثبات در خاورمیانه و بازار جهانی نفت» صحبت کردند، اما در متن آن هیچ اشاره‌ای به خاشقجی نشد.

این تنها تماس تلفنی نیست که مورد بررسی قرار می‌گیرد. در سال ۲۰۱۹، ترامپ همچنین از زلنسکی خواست تا درباره جو بایدن و پسرش، هانتر، تحقیق کند که منجر به اتهاماتی مبنی بر بده بستان و اولین استیضاح ترامپ شد.

الکساندر، برادر دوقلوی ویندمن، یک کهنه سرباز نشان‌دار و مدیر سابق امور اروپا در شورای امنیت ملی، در آن دادگاه استیضاح شهادت داد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha