دکتر مصطفی لعل دولت آباد در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: استفاده از شیر نجوشیده به صورت خام، تهیه پنیر و بستنی سنتی از شیری که خوب نجوشیده، تماس با دامهای آلوده در زمان زایمان دام، نوازش برههای دامها توسط کودکان، راه انتقال بیماری تب مالت از حیوان به انسان است.
وی تاکید کرد: بیشترین راه انتقال این بیماری که در شهرستان اسفراین به ثبت رسیده، استفاده نکردن از دستکش هنگام زایمان دامها است.
لعل دولت آباد افزود: تب مالت یک بیماری باکتریایی مشترک بین انسان و دام است که در صورت بیتوجهی میتواند به یک معضل بهداشتی جدی تبدیل شود، درحالیکه با رعایت اصول ساده بهداشتی بهراحتی قابل پیشگیری است.
وی با بیان اینکه تب مالت یک بیماری عفونی با منشأ حیوانی است که بهسادگی قابل پیشگیری است، ادامه داد: این باکتری از طریق تماس مستقیم با دام آلوده، تنفس ذرات آلوده و بیشتر از همه، مصرف لبنیات غیرپاستوریزه مانند شیر خام، پنیر تازه محلی، خامه، سرشیر و کشک سنتی به انسان منتقل میشود. در مناطق روستایی و حتی شهری، همچنان مصرف شیر تازه گاو یا گوسفند بدون جوشاندن، یک عادت رایج و خطرناک است.
این مقام مسئول درباره نگهداری و مصرف ایمن لبنیات سنتی بیان کرد: شیر خام باید حتماً قبل از مصرف به مدت دستکم ۵ تا ۱۰ دقیقه در دمای جوش کامل حرارت داده شود. همچنین پنیر سنتی باید حداقل ۶۰ روز در آبنمک مانده باشد تا عوامل بیماریزا از بین بروند. پنیرهایی که بهصورت تازه و بدون طی این دوره مصرف میشوند، پرخطرترین مواد غذایی از نظر انتقال تب مالت هستند.
انتهای پیام
نظرات