به گزارش ایسنا، سرویس علمی و دانشگاهی خبرگزاری دانشجویان ایران در روزی که گذشت، به اخبار گوناگونی پرداخته است که در ادامه قصد داریم مروری داشته باشیم بر اخبار منتشر شده امروز که برای مطالعه نسخه کامل هر یک از آنها میتوانید بر روی تیتر آبیرنگ خبر کلیک کنید.
«غصه شنبه» از نظر علمی ثابت شد!
دانشمندان میگویند اضطراب، عصبانیت یا غم و غصهای که صبحهای شنبه به عنوان اولین روز کاری وجودتان را فرا میگیرد، واقعی است و اکنون ما اثبات بیولوژیکی برای آن داریم.
ستارهشناسان به تازگی ادغام سیاهچالهای بسیار عظیم را کشف کردند که تصور میشد نباید وجود داشته باشد.
حراج بزرگترین سنگ مریخی تا به امروز
یک سنگ ۲۵ کیلوگرمی قرار است در حراجی ساتبیز در نیویورک به حراج گذاشته شود و قیمت تخمینی این حراج دو تا چهار میلیون دلار تخمین زده شده است. این بزرگترین قطعه مریخ است که تاکنون روی زمین پیدا شده است.
تولد اولین گاومیش شبیهسازیشده جهان از طریق سزارین
دانشمندان چینی اولین گاومیش شبیهسازیشده جهان را از طریق سزارین در تبت به دنیا آوردند. این گوساله با استفاده از روش شبیهسازی سلول سوماتیک شبیهسازی شد که در آن دیانای از یک سلول بدن به یک سلول تخمک منتقل میشود و هسته آن برداشته میشود.
آخرین وضعیت اصلاح سهمیههای کنکور/تغییر در وضعیت سهمیههای کنکور امسال نداریم
رئیس سازمان سنجش آموزش کشور با تاکید بر اینکه تغییری در سهمیههای کنکور امسال اتفاق نمیافتد، گفت: مسئولیت ساماندهی سهمیههای ورود به دانشگاهها به معاونت آموزشی وزارت علوم محول شده بود. جلسات کارشناسی این موضوع پیش از ابلاغ دستور رئیس جمهور مبنی بر اصلاح آن در این وزارتخانه آغاز شد.
آسیب نور شهرهای بزرگ به سلامت قلب
پژوهشگران میگویند نورهای شهرهای بزرگ میتواند به سلامت قلب شما آسیب برساند.
چتجیپیتی فارسی؛ ابزار بومی برای تولید محتوا و تحلیل هوشمند فروشگاههای اینترنتی
با رشد سریع هوش مصنوعی در جهان، فعالان فناوری در ایران نیز دست به کار شدهاند تا نسخهای بومی از مدلهای زبانی مانند چتجیپیتی را توسعه دهند و به گفته آنها این ابزار میتواند به زبان فارسی محتوا را تولید، ویرایش و خلاصهسازی کند و حتی در فروشگاههای اینترنتی با تحلیل رفتار مشتری، پیشنهادهای هوشمند ارائه دهد.
روشی علمی برای بهبود عملکرد مغز داوطلبان کنکور
در دورانی که رقابت در کنکور به اوج رسیده، بسیاری از داوطلبان درگیر اضطراب و مشکلات تمرکز هستند. حالا پژوهشی جدید نشان میدهد که یکی از روشهای کمتر شناختهشده میتواند به بهبود تمرکز ذهنی و عملکرد مغز این افراد کمک کند.
هوش مصنوعی در دولتها؛ ابزار پیشرفت یا تهدیدی برای دموکراسی؟
بسیاری از کشورها در حال بررسی این موضوع هستند که چگونه میتوان از هوش مصنوعی برای انجام وظایفی مانند پردازش مالیاتها یا تعیین مزایای رفاهی استفاده کرد. اما یک نظرسنجی نشان میدهد که مردم به اندازه دولتها نسبت به این فناوری خوشبین نیستند و این مسئله میتواند خطری واقعی برای دموکراسی ایجاد کند.
آیا ورزش واقعاً سلامت روان را بهبود میبخشد؟
پژوهشگران طی مطالعهای جدید، حقایق ناگفتهای در زمینه ارتباط ورزش با سلامت روان را آشکار کردند.
با پدیده صندلی خالی مواجه نیستیم/اگر لازم باشد ظرفیت پذیرش را افزایش میدهیم
سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران با بیان اینکه بر خلاف روند رایج در کشور در این دانشگاه با پدیده صندلی خالی مواجه نیستیم، گفت: اگر لازم باشد ظرفیت پذیرش دانشجویان را افزایش خواهیم داد.
تولید کرمهای نانویی ضد آفتاب و مرطوب کننده با جذب سریع
فناوران یکی از شرکتهای فعال در حوزه بهداشتی و آرایشی موفق به تولید کرمهای نانویی ضدآفتاب و مرطوبکننده با قابلیت جذب سریع، بافت سبک و قیمت مناسب شدند.
قدردانی رئیس سازمان بسیج علمی از استاد فرهنگستان علوم ایران
رئیس سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری با حضور در دفتر «علی خاکی صدیق» با احترام به مقام شامخ این استاد برجسته دانشگاه و فرهنگستان علوم ایران در رشته مهندسی کنترل، از تلاشهای علمی و خدمات ارزنده وی در آموزش عالی تجلیل کرد.
عینک نوردرمانی راهی برای شناخت سالمندان در مراحل ابتدایی آلزایمر
یک تیم پژوهشی فناور مستقر در پارک علم و فناوری دانشگاه صنعتی امیرکبیر با مشارکت مرکز تحقیقات علوم اعصاب دانشگاه علوم پزشکی ایران موفق به طراحی و ساخت نمونه اولیه عینک نوردرمانی با فرکانس ۴۰ هرتز شدند؛ فناوریای نوین که میتواند راه را برای بهبود عملکرد شناختی سالمندان در مراحل ابتدایی آلزایمر هموار کند و نخستین گام در مسیر بومیسازی این روش درمانی در کشور به شمار میرود.
عکس روز ناسا از «کهکشان هلیکس»
عکس روز ناسا نمای واضحی را از «کهکشان هلیکس» به نمایش میگذارد.
گرد و غبار و فرونشست دو چالش مهم اصفهان
سرپرست ادارهکل زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی منطقه سپاهان با بیان اینکه زمینشناسی در استان اصفهان تنها یک علم پایه نیست، بلکه نقش کلیدی در تحقق توسعه پایدار دارد، گفت: در قالب طرح تحول، وسعتی بالغ بر ۱۳ هزار کیلومتر مربع در پهنه نائین در قالب ۶۰ پروژه و در سه لایه اطلاعاتی شامل نقشههای زمینشناسی، اکتشافات رسوبات آبراههای و زمینشناسی اقتصادی مورد پایش قرار میگیرد.
۱۵ درصد داوطلبان کنکور از استان تهران هستند/برگزاری آزمون در ۱۵ حوزه خارجی
رئیس سازمان سنجش آموزش کشور از شرکت بیش از یک میلیون داوطلب در نوبت دوم کنکور ۱۴۰۴ خبر داد و گفت: این آزمون در روزهای ۲۶ و ۲۷ برگزار میشود که ۱۵ درصد داوطلبان از استان تهران هستند.
چهارشنبه، آخرین مهلت دریافت کارت کنکور/داوطلبان برای تغییر حوزه و گروه به باجهها مراجعه نکنند
معاون امور آزمونهای سازمان سنجش آموزش کشور با بیان اینکه باجههای رفع نقص کنکور از چهارشنبه فعال میشود، گفت: داوطلبان برای تغییر حوزه امتحانی و گروه آزمایشی به باجهها مراجعه نکنند.
معرفی جوانترین و مسنترین داوطلبان نوبت دوم کنکور
جوانترین داوطلب نوبت دوم کنکور ۱۴۰۴ در گروه آزمایشی هنر و مسنترین داوطلب نیز در گروه آزمایشی علوم انسانی شرکت کردند.
امکان ساخت رگهای خونی جدید در بدن با کمک نانوسیلیکات
دانشمندان کشف کردهاند که نانوسیلیکات میتواند به بدن در ساخت رگهای خونی جدید کمک کند. این ویژگی باعث میشود زخمها سریعتر خوب شوند، بدون آنکه نیاز به داروهای گرانقیمت باشد. این روش شاید در آینده درمان بسیاری از جراحات و حتی سوختگیها را آسانتر کند.
جزئیات اعطای وام قرضالحسنه اربعین دانشگاه آزاد
معاون توسعه و مدیریت منابع دانشگاه آزاد اسلامی با ابلاغ دستورالعملی جزئیات اعطای وام قرضالحسنه اربعین ویژه دانشجویان، کارکنان و اعضای هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی را اعلام کرد.
تشریح حمایتهای معاونت علمی ریاستجمهوری از شرکتهای دانشبنیان
مدیرکل دفتر حمایت و توسعه شرکتهای دانشبنیان معاونت علمی ریاستجمهوری با بیان اینکه قراردادهای مرتبط با فعالیت دانشبنیان مشمول ضریب صفر بیمهای میشوند، مشروط بر آنکه قرارداد به دبیرخانه ارسال و بررسی شود، گفت: در حوزه گمرک نیز معافیت از پرداخت حقوق ورودی، تسهیل در واردات تجهیزات تحقیق و توسعه، امکان واردات بدون ثبت سفارش برای موارد خاص و استفاده از مسیر سبز گمرکی از جمله حمایتهایی معاونت علمی برای شرکتهای دانشبنیان است.
زمان اعلام نتایج اولیه و نهایی کنکور مشخص شد/در برگزاری آزمون قطعی برق و اینترنت نداریم
رئیس سازمان سنجش آموزش کشور با بیان اینکه نتایج اولیه (نمره خام و نمره کل نوبت دوم کنکور سراسری ۱۴۰۴) نیمه دوم مرداد ماه اعلام میشود، گفت: کارنامه ملاک انتخاب رشته (شامل رتبه، نمره کل و سایر اطلاعات) در دهه اول شهریورماه اعلام خواهد شد.
دنیل کلپنر (Daniel Kleppner)، فیزیکدان اسطورهای که با خلق میزر هیدروژن به دقیقتر شدن هر چه بیشتر سیستمهای موقعیتیاب (GPS) کمک کرد، در سن ۹۲ سالگی درگذشت.
از چتباتهای هوش مصنوعی برای رواندرمانی استفاده نکنید!
پژوهش جدید «دانشگاه استنفورد» نسبت به خطرات قابل توجه استفاده از چتباتهای درمانی هوش مصنوعی هشدار داده است.
نسخه بهروزرسانیشده «شیوهنامه کرسی و گرنت پژوهشی» منتشر شد
بنیاد ملی علم ایران نسخه بهروزرسانیشده «شیوهنامه کرسی و گرنت پژوهشی» را منتشر کرد.
ارتقای توان تشخیصی با سیتیاسکن پیشرفته ۳۲ اسلایس ایرانی
با هدف ارتقای توان تشخیص پزشکی، نخستین سیتیاسکن ایرانی با فناوری ۳۲ اسلایس به تولید رسید و به گفته فناوران کشور این دستگاه با افزایش تعداد مقاطع تصویربرداری، امکان شناسایی دقیقتر و سریعتر آسیبهای داخلی بدن را فراهم میکند.
حضور ۶۴ درصدی دختران در کنکور۱۴۰۴/حدود نیمی از داوطلبان متقاضی «گروه تجربی» هستند
رئیس سازمان سنجش آموزش کشور با تاکید بر اینکه حدود نیمی از داوطلبان کنکور متقاضی رشتههای تجربی هستند، گفت: گروه علوم تجربی با ۴۸.۵ درصد، بیشترین تعداد داوطلبان را به خود اختصاص داده است.
ثبت ۶۶ زمینلرزه با بزرگای بیش از ۲ در خرداد/ وقوع شدیدترین زلزله در سمنان
بر اساس اعلام پژوهشگاه بینالمللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله در خرداد ماه سال جاری ۶۶ زمینلرزه با بزرگای بیش از ۲ در کشور به ثبت رسیده که تعداد ۵۲ زمینلرزه با بزرگای بین ۳ تا ۴ بوده است.
کنکوریها همین امروز از عضویت در کانالهای خطرناک خارج شوند
رئیس مرکز حراست و حفاظت سازمان سنجش با بیان اینکه عضویت در کانالهای متخلف کنکور جرم است، گفت: داوطلبان از عضویت در کانالها و گروههای غیرمعتبر که پس از برگزاری آزمون اقدام به نقلقول و سوءاستفاده میکنند، جداً خودداری کنند.
بررسی پیشبینی بودجه سال آینده دانشگاه آزاد
جلسات بررسی پیشبینی بودجه سال ۱۴۰۵-۱۴۰۴ واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی از روز سهشنبه ۱۷ تیرماه آغاز شده و تا روز شنبه ۲۸ تیرماه ادامه خواهد داشت.
چراغ سبز دولت به ۲۱۷۶ طرح تحقیق و توسعه/حدود ۶ همت اعتبار مالیاتی برای ۷۷۷ شرکت
رئیس مرکز راهبری ستادهای توسعه اقتصاد دانشبنیان بر نقش محوری ستادهای توسعه اقتصاد دانشبنیان در توسعه ابزارهای مالیاتی تاکید کرد و گفت: ما برنامهریزی کردهایم که هر ستاد یک کارشناس یا نماینده در حوزه اعتبار مالیاتی داشته باشد که تحت آموزش دبیرخانه اعتبار مالیاتی قرار گیرد. این فرد میتواند نقش تسهیلگر را ایفا کرده و در پیشبرد این موضوع کمک کند.
سهم ۶۰ درصدی تاثیر سوابق تحصیلی در کنکور
معاون فنی و آماری سازمان سنجش با اشاره به سهم ۶۰ درصدی تاثیر سوابق تحصیلی در کنکور امسال، گفت: ۶۰ درصد از این میزان مربوط به پایه یازدهم و ۴۰ درصد نیز مربوط به پایه دوازدهم خواهد بود.
تشکیل ستاد پیگیری و پشتیبانی از آسیبدیدگان جنگ ۱۲ روزه
با دستور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، ستاد پیگیری و پشتیبانی از آسیبدیدگان جنگ تحمیلی رژیم صهیونیستی در محل این وزارتخانه تشکیل شد.
انتهای پیام
نظرات