• دوشنبه / ۲۳ تیر ۱۴۰۴ / ۱۵:۴۷
  • دسته‌بندی: تهران
  • کد خبر: 1404042314311
  • خبرنگار : 71951

قطعی‌های مکرر آب در پیشوا و ضرورت اقدام عاجل ‌

فرماندار پیشوا: بحران آب جدی است/ مردم باید در مصرف بهینه آب مشارکت کنند

فرماندار پیشوا: بحران آب جدی است/ مردم باید در مصرف بهینه آب مشارکت کنند

ایسنا/تهران شهروندان برخی محله‌های شهر پیشوا از قطعی‌های طولانی‌مدت آب و نبود پاسخ مناسب از سوی مسئولان گلایه‌مندند. قطعی‌هایی که نه‌تنها زندگی روزمره را مختل کرده، بلکه سبب نگرانی خانواده‌های ساکن در مناطق قدیمی شهر شده است.

کمبود و قطعی آب در برخی مناطق شهرستان پیشوا در روزهای اخیر، مشکلاتی جدی برای ساکنان به‌وجود آورده است. ‌ناهید جعفری، یکی از شهروندان در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: از ساعت ۱۲ شب تا ۵ صبح با قطعی آب مواجه هستیم. این شرایط برای خانواده‌ها به‌ویژه سالمندان و کودکان، سخت و طاقت‌فرسا شده است.

رضا امامی، یکی دیگر از ساکنان محله پاچنار پیشوا گفت: از شب ۲۱ تیر ساعت ۸ شب، آب محله‌ ما قطع شده و تا امروز همچنان وصل نشده است. بارها با اداره آب تماس گرفته‌ایم، اما علت را افت فشار اعلام  می‌کنند؛ در حالی که در دیگر نقاط شهر چنین مشکلی وجود ندارد.

خانم بختیاری نیز در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به سابقه سکونت در این محله، عنوان کرد: این محله بیش از ۷۰ سال قدمت دارد. متأسفانه با کمبود شدید آب مواجه‌ایم، تانکرهای ذخیره نیز خالی شده‌اند و هیچ اقدامی از سوی مسئولان انجام نشده است. چرا باید مردم دو روز کامل بدون آب بمانند؟

 بحران آب جدی است/ مردم پیشوا باید در مصرف بهینه آب مشارکت کنند

فرماندار شهرستان پیشوا با هشدار نسبت به ورود استان تهران به پنجمین سال خشکسالی و کاهش ۵۰ درصدی بارش‌ها نسبت به سال گذشته، گفت: بحران آب در منطقه جدی است و تنها راه عبور از آن، مشارکت مردم در مصرف بهینه آب است.

حمید دانش‌آموز در گفت‌وگو با ایسنا با تأکید بر این‌که بحران آب در پیشوا جدی است، اظهار کرد: ما بارها از طریق رسانه‌ها و در جلسات مختلف اعلام کرده‌ایم که امسال با تنش آبی مواجه هستیم. این وضعیت نگران‌کننده حاصل تداوم خشکسالی در پنج سال پیاپی و کاهش ۵۰ درصدی بارش‌ها نسبت به سال گذشته در استان تهران است.

وی افزود: بر اساس اعلام سازمان هواشناسی، معمولاً پس از دو سال خشکسالی یک سال ترسالی داریم، اما اکنون برای پنجمین سال متوالی درگیر خشکسالی هستیم. کاهش ذخایر سدها، افت فشار در شبکه آب‌رسانی و بی‌آبی در برخی مناطق از نشانه‌های این بحران است.

فرماندار پیشوا با اشاره به وضعیت مصرف آب در استان تهران، گفت: استاندارد جهانی مصرف آب برای هر فرد، حدود ۱۴۰ لیتر در شبانه‌روز است، اما متأسفانه این رقم در تهران به حدود ۲۷۰ لیتر رسیده و این یک زنگ خطر جدی است. اگر مردم در مصرف آب صرفه‌جویی نکنند، با چالش‌های جدی‌تری مواجه خواهیم شد.

دانش‌آموز ادامه داد: همین امروز تماس‌هایی داشتیم از مناطقی که دو روز است آب ندارند. افت فشار باعث شده آب به طبقات بالای برخی منازل نرسد. انتظار داریم مردم شرایط بحرانی را درک کنند و با مجموعه مدیریت شهری همکاری داشته باشند.

وی درباره اقدامات انجام‌شده برای کاهش مشکلات نیز گفت: دیروز(یکشنبه) در شهرک آژینه، دو بلوک دچار مشکل تأمین آب بودند که با اعزام تانکر آب، مشکل به‌طور موقت حل شد. همچنین در شورای تأمین در حال پیگیری هستیم که منابع آبی در اختیار دستگاه‌های دیگر مانند شهرداری و آستان حرم جعفربن موسی الکاظم(ع) به شبکه آب شرب متصل شود.

دانش‌آموز با بیان این‌که تنها راه عبور از بحران، مشارکت مردم در مدیریت مصرف است، افزود: ما در تیر هستیم و هوا به‌شدت گرم شده است. اگر مردم همراهی نکنند، ممکن است تأمین آب در برخی نقاط با چالش جدی مواجه شود.

فرماندار پیشوا همچنین از تلاش برای تجمیع و مدیریت منابع آبی موجود خبر داد و گفت: در حال پیگیری هستیم تا آب شربی که در اختیار دستگاه‌های مختلف قرار دارد، با هماهنگی وارد مدار مصرف عمومی شود. به‌طور خاص، چاه آب عسگرآباد که مجتمع شهید مطهری را تأمین می‌کند، یکی از منابع اصلی ماست. همچنین اردوگاه عسگرآباد نیز یکی دیگر از منابع آبی مهم منطقه است که اعتبار آن تأمین شده، لوله‌ها خریداری شده و کار انتقال آن در حال انجام است.

وی ادامه داد: در مناطق شعیب‌آباد نیز چاه‌هایی داریم که آماده بهره‌برداری هستند، اما تجهیزات آن‌ها هنوز کامل نشده و نیاز به تأمین اعتبار دارند. امروز نیز با مدیران شرکت آبفای جنوب‌شرق استان تهران جلسه داشتیم و آقای بقایی قول داد که موضوع تأمین اعتبار این چاه‌ها را به‌صورت جدی پیگیری کند. اگر چاه‌های این دو روستا وارد مدار بهره‌برداری شوند، بخش قابل‌توجهی از مشکل آب روستاهای بالادست برطرف می‌شود.

دانش‌آموز خاطرنشان کرد: در سطح شهر نیز چاه‌هایی که در اختیار دستگاه‌هایی مانند شهرداری و آستان حرم جعفربن موسی الکاظم (ع) قرار دارند، در صورت هماهنگی با شرکت آب و فاضلاب وارد شبکه آب‌رسانی خواهند شد. بخشی از مشکلات فعلی با این اقدام‌ها قابل حل است، اما تأکید می‌کنم که راه‌حل اصلی، کاهش مصرف توسط مردم است.

نماینده عالی دولت در پیشوا در پایان گفت: تنها راه عبور از بحران جدی آب در پیشوا، مشارکت جدی مردم در کاهش مصرف است. ما در میانه تابستان هستیم و گرمای هوا در حال افزایش است؛ اگر مردم همکاری نکنند، ممکن است با بحران جدی‌تری در تأمین آب مواجه شویم.

ضرورت اقدام فوری برای رفع قطعی‌های مکرر آب در پیشوا

نماینده مردم ورامین، پیشوا و قرچک در مجلس شورای اسلامی نیز با اشاره به قطعی‌های مکرر آب در این مناطق، طی تذکری به وزیر نیرو، خواستار مدیریت فوری بحران و پاسخگویی مسئولان مربوطه شد.

علی خزایی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به مشکلات مردم در تأمین آب شرب، خطاب به وزیر نیرو و معاونان وی تذکر داد و بر ضرورت اقدام فوری برای رفع این معضل تأکید کرد.

وی با بیان این‌که «تأمین آب آشامیدنی از بدیهی‌ترین حقوق مردم است»، افزود: مسئولان وزارت نیرو باید پاسخگوی وضعیت نابسامان آب در حوزه جنوب‌شرق استان تهران باشند و اجازه ندهند نارضایتی عمومی در این مناطق شکل گیرد.

نماینده مردم ورامین، پیشوا و قرچک در مجلس همچنین هشدار داد، در صورت تداوم این وضعیت، از تمامی ابزارهای قانونی و نظارتی برای پیگیری حقوق مردم استفاده خواهد کرد.

بررسی‌های ایسنا نشان می‌دهد، مسئولان شهرستان، افت فشار آب را معضل اصلی در این روزها اعلام کرده‌اند، اما مردم خواستار راهکارهای فوری و پاسخ‌گویی شفاف‌تر از سوی دستگاه‌های خدمات‌رسان هستند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha