احمد آقایی دوشنبه، ۲۳ تیر در حاشیه بازدید از سایت پسماند و لندفیل آستارا، اظهار کرد: از حدود سال ۱۳۷۵ اداره کل حفاظت محیط زیست استان گیلان به طور قانونی زمینی به مساحت اولیه پنج هکتار در نزدیکی ساحل داداشآباد جهت دفن موقت زباله به شهرداری آستارا واگذار کرد.
به گفته وی، پس از گذشت حدود سه دهه، سایت مذکور به طور غیررسمی توسعه یافته و اکنون بیش از ۱۷ هکتار مساحت دارد.
روزانه حدود ۱۰۰ تا ۱۲۰ تن زباله تولید میشود که در ایام گردشگری به بیش از ۱۵۰ تن نیز میرسد. زبالههای تولیدشده از آستارا، لوندویل و مناطق اطراف در این سایت دفن میشود.
از جمله معضلات این دفنگاه می توان به نفوذ شیرابه زباله به آبهای سطحی، سفرههای زیرزمینی و حتی دریا اشاره کرد که هوا و آب را به شدت آلوده کرده و سلامت شهروندان و گردشگران را تهدید میکند.
بازرس کل گیلان پس از بازدید از سایت دفن زباله لندفیل آستارا، ضمن گله مندی از وضعیت پیش آمده، وجود همچین مکانی را در شهرستان مرزی آستارا خجالت آور توصیف کرد و افزود: ساماندهی چنین مکانی که هم از نظر زیستمحیطی مشکل دارد و هم برای زمین های مجاور اشکال ایجاد کرده است، ضرورت داشت، اما انجام نشده است.
آقایی خاطرنشان کرد: با مساعدت مقام قضایی و فرماندار شهرستان و رئیس اداره حفاظت محیط زیست مقرر شد که به صورت موقت با شن ریزی روی زباله های دپو شده از آسیب بیشتر به محیط زیست و هوا جلوگیری و با تحقیقات لازم، راهکار علمی و کاربردی برای این موضوع ارائه شود.
انتهای پیام
نظرات