• سه‌شنبه / ۲۴ تیر ۱۴۰۴ / ۰۹:۴۳
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1404042414639
  • خبرنگار : 71516

تحلیلگر صهیونیست: نهاد امنیتی برنامه‌ای برای «روز پسا جنگ» ندارد

تحلیلگر صهیونیست: نهاد امنیتی برنامه‌ای برای «روز پسا جنگ» ندارد

یک نویسنده صهیونیست فاش کرد، نهاد امنیتی رژیم صهیونیستی اذعان دارد که هنوز هیچ راه‌حلی برای «روز بعد از جنگ» در غزه ندارد.

به گزارش ایسنا، «ساپیر لوکین» تحلیلگر کانال ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی فاش کرد که خود تشکیلات امنیتی صهیونیست‌ها اذعان دارد که هنوز هیچ مسیر سیاسی در مورد نوار غزه آماده نشده است و هیچ توافقی بر سر یک نهاد حاکم جایگزین که بتواند جایگزین حماس شود، حاصل نشده است و در واقع هیچکس مسئولیت آن را بر عهده ندارد.

وی گفت: «بیش از یک سال و ۹ ماه از ۷ اکتبر ۲۰۲۳ گذشته است اما به نظر می‌رسد که اسرائیل هنوز در همان سوال سرنوشت‌ساز گیر کرده است: «روز بعد» در غزه چه اتفاقی خواهد افتاد؟»

این تحلیلگر گفت: «اسرائیل احتمال مشارکت قطر در بازسازی غزه در کنار سایر طرف‌های منطقه‌ای را رد نمی‌کند. اگرچه بودجه قطر در گذشته به تقویت حماس کمک کرده است اما قطر اکنون به عنوان یک «شریک استراتژیک» در نظر گرفته می‌شود، زیرا در انعقاد قراردادهای تبادل زندانیان و کمک به آتش‌بس با ایران نقش داشته است.»

پیشینه «شهر بشردوستانه» در رفح

ساپیر لوکین یادآوری کرد که هفته گذشته، «یسرائیل کاتس» وزیر جنگ رژیم صهیونیستی از طرح بلندپروازانه‌ای برای ایجاد یک «شهر بشردوستانه» در رفح خبر داد که هدف آن اسکان صدها هزار نفر از ساکنان غزه است. این نویسنده افزود: «با این حال، نهاد امنیتی تصریح می‌کند که این پروژه عظیم است و نیاز به برنامه‌ریزی عمیق، جابجایی‌های گسترده جمعیت و هزینه‌هایی بالغ بر میلیاردها دلار دارد. بنابراین، اگر اجرا شود، تدریجی خواهد بود.»

لوکین به نقل از یک مقام ارشد در نهاد امنیتی رژیم صهیونیستی گفت: «این طرح به عنوان «منطقه غیرنظامی عاری از حماس در رفح» تعریف شده است و برنامه‌هایی برای گسترش تدریجی این منطقه برای اسکان ساکنان غزه وجود دارد.»

به گفته این مقام اسرائیلی، «طبق طرح، این مناطق شامل موارد زیر خواهد بود؛ شرایط مناسب زندگی، زیرساخت‌های سازماندهی‌شده، خطوط برق و آب، چادرها و امنیت شخصی بدون حضور نبرد در میدان. برای تکمیل این پروژه، ابتدا لازم است زیرساخت‌ها ساخته شوند، مهمات منفجر نشده جمع‌آوری شوند و منطقه برای گنجاندن یک محیط بشردوستانه آماده شود.»

این مقام رسمی ادامه داد: «این منطقه توسط مقامات فلسطینی اداره خواهد شد اما به حمایت یک طرف خارجی، مانند آمریکایی‌ها، نیاز خواهد داشت. این «شهر بشردوستانه» شامل مراکز توزیع غذا، درمانگاه‌ها و بیمارستان‌های صحرایی خواهد بود.»

علامت سوال‌ها و چالش‌ها

با این حال، لوکین پرسید: «چه کسی بر شهر به اصطلاح بشردوستانه نظارت خواهد کرد و تضمین خواهد کرد که عاری از اعضای حماس است؟ چگونه سازوکار بازرسی و نظارت برای جلوگیری از نفوذ افراد مسلح مدیریت خواهد شد؟ چه کسی بر توزیع کمک‌های بشردوستانه نظارت خواهد کرد و چه کسی مسئول اجرای آن در محل خواهد بود؟ چه کسی مسئول ایجاد زیرساخت‌ها، از چادرها و بیمارستان‌های صحرایی گرفته تا خطوط آب و برق خواهد بود؟»

وی در ادامه پرسید: «آیا کشورهایی مانند امارات مایل به سرمایه‌گذاری در این پروژه هستند؟ اگر چنین است، شروط آنها چیست؟ اسرائیل چه وعده‌ای می‌تواند برای ترغیب سازمان ملل و شرکای منطقه‌ای به مشارکت در این پروژه بدهد؟»

مورد بحث‌برانگیز در مسیر توافق

این تحلیلگر صهیونیست خاطرنشان کرد: «حماس اصرار دارد که اسرائیل کار صندوق «کمک‌های» آمریکایی مسئول مراکز توزیع غذا را متوقف کند و کمک‌های بشردوستانه در طول آتش‌بس فقط از طریق کامیون‌های تحت مدیریت سازمان ملل وارد نوار غزه شود.»

به گفته لوکین، تاکنون تعداد کامیون‌هایی که اجازه ورود خواهند داشت مشخص نیست اما در اراضی اشغالی معتقدند که هیچ راه فراری از دادن امتیاز در این زمینه و اجازه ورود کمک‌ها طبق مدل قبلی وجود ندارد تا تکمیل توافق تبادل اسرا تسهیل شود.

لوکین افزود: «از سوی دیگر، نهاد امنیتی توضیح می‌دهد که غزه در واقع به ۳۰۰ کامیون امدادی در روز برای تأمین نیازهای مردم نیاز دارد، نه ۶۰۰ کامیونی که در توافق قبلی وجود داشت.»

اهداف پشت ورود «کمک‌های بشردوستانه»

این نویسنده افزود: «در سایه انتقادات سیاسی فزاینده از ورود کمک‌ها به غزه، نهاد امنیتی به روشنی اعلام می‌کند که این موضوع یک بحران ملی بزرگ را تشکیل می‌دهد و وضعیت موجود نیازمند اقداماتی است تا غزه بتواند «نفس بکشد» و از ایجاد «ترمز» توسط جامعه بین‌المللی به دلیل تصاویری که از نوار غزه منتشر می‌شود، جلوگیری شود.»

لوکین به نقل از یک مقام ارشد دیگر در نهاد امنیتی هشدار داد: «جایگزین این وضعیت بسیار خطرناک‌تر است؛ صحنه‌هایی از گرسنگی دسته‌جمعی، اجساد کودکان و کمبود شدید آب و دارو که می‌تواند منجر به تحریم‌های شدید از سوی اتحادیه اروپا، آغاز تحقیقات توسط دادگاه کیفری بین‌المللی در لاهه و احتمالا قطع حمایت امنیتی از سوی ایالات متحده شود.»

تحلیلگر صهیونیست در خاتمه مقاله خود نوشت: «در اسرائیل، آنها متوجه شده‌اند که عرصه سیاسی و حقوقی در حال داغ شدن است. انتظار می‌رود اتحادیه اروپا فردا در مورد اعمال تحریم‌ها بحث کند. به همین دلیل، هفته گذشته تصمیم گرفته شد که ۱۵۰ هزار لیتر سوخت به غزه وارد شود و تعداد کامیون‌ها افزایش یابد تا «مهمات دیپلماتیک» برای اروپایی‌ها فراهم شود و به کاهش تنش‌ها کمک شود.»

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha