• سه‌شنبه / ۲۴ تیر ۱۴۰۴ / ۱۱:۰۹
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1404042414769
  • خبرنگار : 30147

بیزه، تندترین روستای خراسان رضوی

بیزه، تندترین روستای خراسان رضوی

ایسنا/خراسان رضوی روستای بیزه، واقع در شهرستان داورزن و در ۹۰ کیلومتری سبزوار، به عنوان یکی از قطب‌های اصلی تولید فلفل در کشور شناخته می‌شود؛ این روستا که تنها ۱۵ کیلومتر با مرکز شهرستان داورزن فاصله دارد، با حدود ۳۹۵ خانوار، به واسطه کشت و تجارت فلفل، نام خود را به عنوان قلب تولید فلفل در ایران به ثبت رسانده است.

سعید خسروجردی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان داورزن، در گفت‌وگو با ایسنا از روستای بیزه به عنوان قطب تولید فلفل در کشور نام برد و اظهار کرد: این روستا از نظر میزان سطح زیر کشت و تولید فلفل قرمز، مقام نخست را در کشور داراست.

وی با بیان اینکه بیش از ۸۰ درصد ساکنان این روستا به کاشت فلفل و تجارت آن مشغول هستند، این محصول را در اقتصاد محلی روستا بسیار تاثیرگذار دانست و گفت: کشت فلفل در بیزه از اوایل اسفند تا فروردین آغاز می‌شود و با توجه به شرایط آب و هوایی خاص منطقه، فلفل‌ها در مرداد و شهریور به خوبی رشد کرده و آماده برداشت می‌شوند.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان داورزن، خاطرنشان کرد: در هر هکتار از مزارع این روستا، به طور متوسط چهار تن فلفل قرمز خشک برداشت می‌شود؛ این فلفل‌ها پس از برداشت، به روش‌های سنتی خشک و سپس آسیاب می‌شوند تا برای ارسال به بازارهای مختلف آماده شوند.

وی با اشاره به اینکه فلفل روستای بیزه به دلیل طعم تند و کیفیت بالا، بازار خوبی در داخل و خارج از کشور دارد، افزود: فلفل‌ها پس از برداشت به کارگاه‌های فلفل‌کوبی منتقل می‌شوند و در آنجا به شکل پودر در می‌آیند؛ فلفل بیزه قرمز، درشت و تند است و طرفداران زیادی دارد.

چالش‌های موجود

خسروجردی با بیان اینکه در سال‌های اخیر، کم آبی قنات‌ها در بیزه مشکلاتی را برای کشاورزان ایجاد کرده است، بیان کرد: علیرغم همه مشکلات اما ساکنان این روستا در مواجهه با چالش‌های آبی، از تلاش برای ادامه تجارت خود دست نکشیده‌اند و با روش های مختلف به دنبال راه‌حل‌هایی برای مدیریت منابع آب هستند.

بیزه، تندترین روستای خراسان رضوی

وی از تلاش روستاییان برای حفظ و توسعه فعالیت‌های کشاورزی خبر داد و افزود: ضمن اینکه در تلاش برای بهبود شرایط کارگاه‌ها هستیم، در حال تعریف ناحیه صنعتی برای این کارگاه‌ها هستیم تا بتوانیم ظرفیت تولید و کیفیت محصولات را افزایش دهیم؛ این اقدامات خواهد توانست به بهبود شرایط کار و درآمد ساکنان روستای بیزه کمک کند و همچنین زمینه را برای جذب سرمایه‌گذاران فراهم آورد.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان داورزن، در ادامه با بیان اینکه روستای بیزه، با داشتن مزارع وسیع فلفل و کارگاه‌های فلفل‌کوبی، می‌تواند به عنوان یک جاذبه گردشگری در بخش کشاورزی نیز شناخته شود، گفت: گردشگران می‌توانند از نزدیک با فرآیند کشت و برداشت فلفل آشنا شوند و تجربه‌ای منحصر به فرد از کشاورزی در این منطقه داشته باشند.

وی همچنین به وضعیت کلی کشاورزی در شهرستان داورزن اشاره و اظهار کرد: سطح زیر کشت محصولات کشاورزی در این شهرستان به ۲۰ هزار هکتار می‌رسد که شامل ۱۷ هزار هکتار کشتزار و ۳۰۰۰ هکتار باغ است، ضمن اینکه ۴۷۵۰ بهره‌بردار در حوزه‌های مختلف کشاورزی، باغداری و دامپروری در شهرستان فعال هستند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha