به گزارش ایسنا، یک منبع مصری آگاه جزئیات پاسخ رژیم صهیونیستی به اعتراض مصر درباره نقشههای استقرار مجدد در رفح را فاش کرد؛ بر اساس این طرح، رژیم صهیونیستی قصد دارد کنترل کامل بر استان رفح را به دست گیرد و اردوگاههای چادری بزرگی برای اسکان تعداد زیادی از ساکنان غزه در این منطقه ایجاد کند.
بر اساس گزارش العربی الجدید، این منبع مصری اعلام کرد که قاهره پاسخی از رژیم صهیونیستی به این اعتراض دریافت کرده است که طبق آن مصر میتواند مدیریت منطقه مجاور مرزهایش یا مشارکت مستقیم در مدیریت آن به همراه تشکیلات خودگردان فلسطین را برعهده بگیرد که زندگی شهروندان فلسطینی در آن منطقه را مدیریت و سازماندهی خواهد کرد. این پیشنهاد مشروط به این است که حضور تشکیلات خودگردان فلسطین با کمک مصر، تضمینی برای این کشور باشد که امنیت آن مورد تهدید قرار نمیگیرد.
با این حال، منبع مصری تأکید کرد که مصر با این پاسخ رژیم صهیونیستی مخالفت کرده است. مصر معتقد است که این طرح ادامه تحمیل واقعیتهایی است که با توافقهای بینالمللی مغایرت دارد.
مصر تأکید کرده است که تنها طرح قابل قبول برای قاهره در این زمینه، حفظ وضعیت جغرافیایی کنونی منطقه و اجازه دادن به کمیته پشتیبانی و حمایت اجتماعی برای بر عهده گرفتن مسئولیت مدیریت غزه است، به ویژه اینکه رژیم صهیونیستی خواهان عدم حضور جنبش مقاومت اسلامی حماس در مدیریت غزه و پایان کنترل این جنبش بر این منطقه است.
منبع مصری همچنین اعلام کرد که قاهره اخیراً آمادگی خود را برای آموزش نیروهای امنیتی که مسئولیت غزه را بر عهده خواهند گرفت، اعلام کرده است. هدف از این اقدام، نظم بخشیدن به اوضاع امنیتی و معیشتی و جلوگیری از تبدیل غزه به تهدیدی برای رژیم صهیونیستی و اجرای هر توافقی است که با موافقت همه طرفهای ذیربط حاصل شود.
منبع مصری تأکید کرد که اختلاف اخیر بر سر آنچه «طرح جدید غزه» نامیده میشود، تنشها بین دو طرف را تشدید کرده است. طرح رژیم صهیونیستی قصد دارد ساکنان غزه را به سمت جنوب این منطقه جابهجا کند و غزه را در منطقهای محدود بین محور موراگ در جنوب غزه و محور فیلادلفیا محدود کند. همچنین، این طرح قصد دارد تعداد ساکنان غزه را از طریق اعمال فشار و کوچ اجباری و داوطلبانه تقریباً به نصف کاهش دهد.
پیشتر منابع آگاه مصری اعلام کردند که نقشه «تغییر موقعیت» پیشنهاد شده توسط رژیم اشغالگر در مذاکرات جاری در دوحه در مورد برقراری آتشبس ۶۰ روزه در نوار غزه، بیانگر یک تغییر خطرناک است که تلاشهای منطقهای و بینالمللی برای حل و فصل را تضعیف میکند و مصر را در یک تنگنای دیپلماتیک و امنیتی بیسابقه قرار میدهد.
این منابع همچنین تاکید کردند که نقشه پیشنهادی که در رسانهها منتشر شده است، کنترل نظامی رژیم صهیونیستی بر ۴۰ درصد از نوار غزه را حفظ میکند و صدها هزار آواره را مجبور به مهاجرت در نزدیکی مرزهای مصر میکند.
این نقشه پیشنهاد میکند که کنترل نظامی رژیم صهیونیستی بر بیش از ۴۰ درصد از مساحت نوار غزه حفظ شود؛ در حالی که صدها هزار آواره در منطقه باریکی در غرب رفح در مرز با مصر، مستقر شوند.
مردم غزه معتقدند که این طرح چیزی بیش از یک تاکتیک فشار اسرائیل علیه حماس نیست، به این امید که از درخواست عقبنشینی اسرائیل از محور موراگ - یک «کریدور امنیتی» اسرائیل بین رفح و خان یونس - صرف نظر کند. مردم غزه با شکمهای خالی منتظر توقف دیگری در درگیری هستند. جوانان صف کشیدن برای کمک را متوقف کردهاند، به این امید که آتشبس نزدیک است و نیازی در به خطر انداختن جانشان نیست. این آتشبس، حتی اگر برای ۶۰ روز باشد، تنها فرصت نفس کشیدن آنهاست.
پیشتر ارتش اشغالگر به مقامات سیاسی درباره اصرار بر ایجاد یک «شهر بشردوستانه» در نوار غزه که ساکنان آن تا زمان تکمیل بازسازی به آنجا منتقل خواهند شد، هشدار داد.
ارتش اشغالگر توضیح داد که ایجاد یک «شهر بشردوستانه» در نوار غزه سه تا پنج ماه طول خواهد کشید.
این هشدار در حالی است که مذاکرات و تلاشهای فعال برای دستیابی به توافق آتشبس احتمالی بین اسرائیل و حماس در نوار غزه اخیراً با میانجیگری قطر، مصر و ایالات متحده از سر گرفته شده است.
پیشنهاد ارائه شده شامل آتشبس ۶۰ روزه، توقف خصومتها و تبادل جزئی زندانیان و بازداشتشدگان و به دنبال آن آغاز مذاکرات با هدف آتشبس دائمی و پایان جنگ است.
در ۲ مارس، اسرائیل گذرگاههای غزه را به روی ورود کمکهای بشردوستانه، امدادی و پزشکی به نوار غزه بست و باعث وخامت بیسابقه اوضاع انسانی شد.
انتهای پیام
نظرات