• سه‌شنبه / ۲۴ تیر ۱۴۰۴ / ۱۷:۲۲
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1404042415211
  • خبرنگار : 50416

دهیاران ملایر مطرح کردند

از نداشتن امنیت شغلی تا محدودیت‌های خرید ماشین‌آلات

از نداشتن امنیت شغلی تا محدودیت‌های خرید ماشین‌آلات

ایسنا/همدان نماینده دهیاران بخش مرکزی شهرستان ملایر به ۳۰ دهیار و ۵۰ دهیاری بخش مرکزی اشاره کرد و گفت: بخش مرکزی ملایر دارای دو برند مبلمان منبت و انگور و روستای مرواربافی داویجان است.

سید وهاب حائری سه‌شنبه، ۲۴ تیر در همایش دهیاران  شهرستان ملایر که با حضور فرماندار ویژه ملایر، جمعی از روسای ادارات و دهیاران برگزار شد، اظهار کرد: به برکت نظام جمهوری اسلامی، وجود دهیاران، دهیاری‌ها و همکاری مردم در تصمیم‌گیری‌ها شاهد پیشرفت های موثر و چشمگیری در راستای محرومیت‌زدایی از مناطق محروم هستیم که شیرینی آن قابل درک است.

وی به بیش از ۵۰ وظیفه دهیاران در حوزه های مختلف اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی اشاره و بیان کرد: دهیاران، کدخدای حل مشکلات در روستاها هستند.

حائری از وجود ۱۶۵ دهیاری در شهرستان که ۲۶ دهیاری آن تمام وقت و بقیه پاره وقت هستند، خبر داد و گفت: عدم داشتن امنیت شغلی، ارائه تسهیلات کم‌بهره، تسریع در صدور کارت شناسایی و ارائه تسهیلات جهت خرید ماشین آلات برای دهیاری از جمله دغدغه های دهیاران است.

وی با تاکید بر ضرورت حضور پلیس ساختمان در روستاها به منظور جلوگیری از ساخت و سازهای غیرمجاز که دغدغه اصلی دهیاران است، خواستار در نظر گرفتن یک نماینده حقوقی برای دهیاران شد.

حائری تصریح کرد: پرداخت اضافه کاری دهیاری ها قبلاً برعهده شوراهای اسلامی روستا و بخشداری ها بود، اما به دفتر امور روستایی محول شده که بهتر است طبق روال قبل با تایید شورای اسلامی روستا و بخشداری ها باشد.

نماینده دهیاران بخش مرکزی شهرستان ملایر با بیان اینکه وظایف اداره ها نباید به دهیاری ها واگذار شود، از عدم همکاری تعداد محدودی از شوراهای اسلامی روستاها با دهیاران خبر داد.

دهیاری‌ها، نیروی کار کافی ندارند

نماینده دهیاران بخش زند نیز به جمعیت ۱۰ هزار نفری و جاذبه های بکر و طبیعی این بخش اشاره و بیان کرد: بخش زند دارای سه دهستان است و بر اساس تعاریف و شاخص های توسعه ای، جزو مناطق محروم محسوب می شود و شایسته است که مجموعه ی فرمانداری، نمایندگان مجلس و مسئولان ذی ربط درباره تخصیص و جذب اعتبارات ویژه مناطق محروم جدیت داشته باشند و از جابجایی این اعتبار برای مناطق دیگر خودداری کنند.

محمد خدادادی با تاکید بر ضرورت اهتمام ویژه مسئولان در زمینه جذب و تخصیص اعتبارات متوازن ۱ و ۲ و اعتبارات استانی و ملی، ابراز امیدواری کرد که به واسطه این اعتبارات بتوان کمبودهای بخش زند شامل زیرساخت های آموزشی، ورزش، منابع کشاورزی و راه های روستایی را ارتقا داد تا قطار توسعه شهرستان ملایر به صورت عادلانه حرکت کند و ضریب محرومیت بخش زند کاهش یابد.

خدادادی ادامه داد: دهیار در دهیاری یک نفر است، اما به عنوان مدیر روستا، مدیر بحران، مدیر پسماند، مسئول دبیرخانه، کارگر خدماتی، مامور وصول عوارض، مامور انتخابات، مامور ادارات، مدیر آتش نشانی و همیار طبیعت فعالیت می کند این در حالی است که بعضی از دهیاری‌های درجه ۴ و ۵ و ۶ از لحاظ وسعت، جمعیت و حجم کاری نسبت به بسیاری از شهرداری ها کار بیشتری دارند، اما نیروی کار کافی را ندارند.

وی به ضرورت انجام اقدامات لازم برای جذب نیروی پلیس ساختمان، مسئول حقوقی و نیروی کمکی برای برخی دهیارها اشاره و خاطرنشان کرد: اعتبارات واریزی مربوط به عوارض به حساب ۴۷ هزار دهیاری، ۱۵ درصد و برخی ۳۰ درصد است در حالی که این میزان برای ۱۰۰۰ شهر و ۳۲ استان، ۷۰ درصد یا ۸۵ درصد است که با توجه به زیرساخت های شهری و درآمد پایدار شهرداری ها، نیازی به این میزان اعتبار ندارند و ضروری است در این زمینه قوانین اصلاح شود تا جامعه روستایی نیز از امکانات مختلف برخوردار شوند.

از نداشتن امنیت شغلی تا محدودیت‌های خرید ماشین‌آلات؛ دغدغه‌های دهیاران ملایر

دهیاری‌ها و شرکت تعاونی دهیاران نیازمند ماشین آلات عمرانی و خدماتی هستند

خدادادی ادامه داد: دهیاری ها و شرکت تعاونی دهیاران نیازمند ماشین آلات عمرانی و خدماتی جهت ارائه خدمات به روستائیان هستند این در حالی است که در برخی از شهرداری ها آنقدر تعداد ماشین آلات زیاد است که شاید سالانه یک بار هم استفاده نشوند.

وی با بیان اینکه دهیاران و کارکنان دهیاری ها از لحاظ حقوق و مزایا تأمین نیستند و از عمده مخارج زندگی خود برنمی آیند، گفت: دهیاران خط مقدم وزارت کشور هستند، اما حتی بیمه تکمیلی هم ندارند و با آنها بر اساس سلایق رفتار می شود.

خدادادی خواستار پیگیری بیمه دهیاران، بیمه بیکاری آنان، حق سنوات و پاداش پایان خدمت آنان شد.

کمبود آب شرب و کشاورزی، اساسی‌ترین مشکل بخش زند

نماینده دهیاران بخش زند تصریح کرد: روستاهای بخش زند از لحاظ امکانات آموزشی، معلم مدارس، امکانات بهداشتی و درمانی، امکانات ورزشی و زیرساخت ها دچار کمبودهای زیادی هستند، اما یکی از اساسی ترین این مشکلات، کمبود آب شرب و کشاورزی است که با توجه به وجود سد کلان در منطقه بخش زند این موضوع قابل دفاع نیست.

خدادادی بر ضرورت انجام اقدامات لازم در این خصوص اشاره و مطرح کرد: کاهش برداشت از منابع آب زیرزمینی و احیای قنوات روستایی از جمله این اقدامات است.

وی با تاکید بر اینکه بخش زند بهترین تعداد قنوات را در شهرستان ملایر دارد، گفت: یکی دیگر از اقدامات اساسی، تامین اعتبارات لازم برای آبخیزداری، مرتع کاری، آبخوان داری و احداث سدهای خاکی در بخش زند است که اگر بخواهیم به همین روال پیش برویم باعث نابودی کشاورزی طی چند سال آینده خواهیم شد.

زباله‌های روستایی ساماندهی شود

نماینده دهیاران بخش جوکار نیز به انتخابات سال آینده ی شوراهای اسلامی شهر و روستا اشاره و مطرح کرد: سال آینده سالی حساس برای کشور است و وظایف دهیاران را در روستاها دو چندان می کند.

مهدی صالحی با بیان اینکه دهیاران با مدارک دانشگاهی بالا و سابقه کاری در این شغل خدمت می کنند، گفت: امروز برخی روستاهای شهرستان ملایر که از بسیاری شهرهای استان جمعیت بیشتری دارند، توسط یک دهیار اداره می شوند.

صالحی به برگزاری مراسم بزرگ کشوری توسط دهیاران در روستاها اشاره و خواستار حمایت ویژه از این دهیاران توسط فرماندار و بخشداری ها شد.

همچنین نماینده دهیاران بخش سامن تکریم دهیاران را فرصتی مغتنم برای ارج نهادن به این جایگاه و قدردانی از زحمات خادمان مردم که بصورت شبانه روزی برای توسعه و آبادانی و پیشرفت مردم تلاش می‌کنند، دانست.

فاطمه سرومیلی به نقش عمده دهیاران در توسعه روستایی و کشور اشاره و خواستار در نظر گرفتن پاداش، مزایا و طرح های حمایتی برای دهیاران و مجموعه عوامل دهیاری ها شد.

وی همچنین خواستار ساماندهی زباله های روستایی شد که به محیط زیست روستا آسیب زده است.

از نداشتن امنیت شغلی تا محدودیت‌های خرید ماشین‌آلات؛ دغدغه‌های دهیاران ملایر

دهیاران با دستگاه های اجرایی و نمایندگان مردم ارتباط و از آنان مطالبه داشته باشند

فرماندار ویژه ملایر نیز به یکی از مطالبات دهیاران مبنی بر در نظر گرفتن نماینده حقوقی برای دهیاران اشاره و خطاب به آنان گفت: در حوزه امور قضایی می توانید به تفکیک بخش یا کل شهرستان با یک شخص، قرارداد حقوقی منعقد کنید.

سید رسول حسینی به یکی دیگر از مطالبات دهیاران اشاره و اظهار کرد: صدور کارت شناسایی برای دهیاران، منوط به مجوز وزارت کشور است که تاکنون تدبیری در این زمینه انجام نشده است.

حسینی همچنین به جذب سربازان امریه برای روستاها به عنوان پلیس ساختمان اشاره کرد و افزود: این مطالبه را به کمیسیون ماده ۹۹ انتقال می دهم.

وی بر ضرورت هماهنگی پروژه های عمرانی با دهیاران تاکید کرد و افزود: با توجه به اینکه آموزش اساس توسعه است، برگزاری دوره های آموزشی کاربردی برای دهیاران ضروری است.

فرماندار ویژه ملایر همچنین بر ضرورت ارتباط دهیاران با دستگاه های اجرایی و نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی تاکید و مطرح کرد: در جلسات و دیدار با مسئولان کشوری یا استانی، مطالبه داشته و به دنبال نتیجه باشید.

حسینی با بیان اینکه دهیاران استقلال کاری ندارند، بنابراین ضروری است که مطالبات را تا حصول نتیجه پیگیری کنند، ارتباط برخی مدیران ادارات و دهیاران با اصحاب رسانه و صداوسیما را ضعیف دانست و خواستار تقویت ارتباط دوسویه در این زمینه شد.  

دهیاران مردم را در مدیریت روستا مشارکت دهند

معاون هماهنگی امور عمرانی فرمانداری ویژه ملایر نیز با تاکید بر اینکه امروز بیش از هر زمان دیگری، نیازمند هم افزایی و نگاهی نو هستیم، گفت: شفافیت با مردم یکی از اصولی است که دهیاران باید سرلوحه کار خود قرار دهند.

عباس خدابخشیان به ضرورت مشارکت مردم در مدیریت روستا، کار کردن دقیق، صبوری، پیگیری و نترسیدن در استفاده از فناوری توسط دهیاران تاکید کرد.

خدابخشیان همچنین تعامل با شوراهای اسلامی روستا و بخشداری ها، ایجاد روحیه نشاط و شادابی و برگزاری جشنواره های مختلف را از جمله وظایف دهیاران برشمرد.

وی توجه به ساخت و سازهای غیرمجاز را یکی از اصول مهمی دانست که دهیاران باید به آن توجه کنند و از عدم برگزاری جلسات کمیسیون استنتاق خبر داد و افزود: این کمیسیون حتما باید تشکیل شود چرا که بسیاری از مطالبات دهیاران از جمله عوارض، از محل این کمیسیون قابل وصول است.

به گزارش ایسنا، نداشتن امنیت شغلی، ارائه تسهیلات جهت خرید ماشین آلات، نداشتن نیروی کار کافی، حضور پلیس ساختمان در روستاها، پرداخت معوقات و اضافه کاری های دهیاران از جمله دغدغه‌های دهیاران شهرستان ملایر بود که سه‌شنبه ۲۴ تیر در همایش دهیاران مطرح شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha