• سه‌شنبه / ۲۴ تیر ۱۴۰۴ / ۲۱:۰۰
  • دسته‌بندی: ایران در جهان
  • کد خبر: 1404042415295
  • خبرنگار : 71935

گزینه نمایندگی آمریکا در سازمان ملل:

برای فعالسازی مکانیزم ماشه، اروپا با آمریکا همکاری خواهد کرد

برای فعالسازی مکانیزم ماشه، اروپا با آمریکا همکاری خواهد کرد

مایک والتز گفت: «فعال‌سازی مکانیسم ماشه یکی از اقدامات اصلی من در سازمان ملل خواهد بود. برای فعالسازی آن اروپا با آمریکا همکاری خواهد کرد.»

به گزارش مانیتورینگ ایسنا، «مایک والتز» نماینده پیشنهادی «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا برای سمت سفیر این کشور در سازمان ملل، شامگاه سه‌شنبه با حضور در جلسه استماع کمیته روابط خارجی سنای آمریکا از برنامه‌های خود گفت.

او در این جلسه استماع گفت: «فعال‌سازی مکانیسم ماشه یکی از اقدامات اصلی من در سازمان ملل خواهد بود. با آلمان، انگلیس و فرانسه صحبت کرده‌ایم و کاملاً مطمئن هستم که آن‌ها با آمریکا همکاری خواهند کرد.»

والتز با اشتباه گرفتن پیمان عدم اشاعه تسلیحات هسته‌ای (ان پی تی) و برجام را نمی‌داند، مدعی شد: «طبق ان پی تی، آلمان مکانیزم ماشه را علیه ایران فعال کرده است.»

اشتباه والتز با خشم اعضای کمیته روابط خارجی سنای آمریکا روبرو شد و در نهایت او ضمن اذعان به اشتباه خود، اعلام کرد: «اشاره من به آلمان از طریق گزارش‌های منبع باز بود، بنابراین اگر این یک خطا بوده، پس آن اشتباه بوده است.»

با این وجود او افزود: «براساس جلساتم با تروئیکای اروپایی، اطمینان کامل دارم که مکانیزم ماشه فعال خواهد شد.»

والتز همچنین گفت: «بازرسان آژانس باید به ایران بازگردند.»

او همچنین با اشاره به مواضع ادعایی رئیس جمهور آمریکا مدعی شد: «در موضوع مذاکرات با ایران، ترامپ کاملا روشن کرده که اگر ایران بخواهد مواد هسته‌ای لازم را خریداری کند، اگر بخواهد برنامه‌ هسته‌ای غیرنظامی داشته باشد، به‌نظر من، تا زمانی که دستور دیگری صادر نشود، این گزینه کاملا روی میز است.»

در سال ۲۰۱۵، ایران در وین با فرانسه، آلمان، بریتانیا، چین، روسیه و ایالات متحده برای تنظیم برنامه هسته‌ای خود به توافق رسید. این توافق در ازای آن، کاهش تحریم‌های بین‌المللی علیه تهران را فراهم کرد. اما در سال ۲۰۱۸، دونالد ترامپ به طور یک‌جانبه آمریکا را از توافقی که تهران طبق گزارش آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به آن پایبند بود، خارج کرد.

قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد که توافق ۲۰۱۵ را تأیید کرد، امکان اعمال مجدد تحریم‌ها (اسنپ‌بک) را فراهم می‌کند. این توافق در ۱۸ اکتبر ۲۰۲۵ منقضی می‌شود.

در حالی که ایران همواره بر گزینه دیپلماسی تاکید داشته است و در سال ۲۰۲۵ روند گفت‌وگوهای غیرمستقیم با طرف آمریکایی را با میانجیگری عمان آغاز کرد، رژیم صهیونیستی در ۱۳ ژوئن با پشتوانه واشنگتن حملات جنایتکارانه‌ای را علیه اهداف نظامی و غیرنظامی ایرانی انجام داد که جان غیرنظامیان بی‌شماری را گرفت. علاوه بر این، ایالات متحده هم کارشکنی خود را علنی کرد و سه تاسیسات هسته‌ای ایران را بمباران کرد که بنا به گفته وزیر خارجه ایران «خسارت جدی» بر جای گذاشته است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha