• سه‌شنبه / ۲۴ تیر ۱۴۰۴ / ۲۲:۰۹
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 1404042415305
  • منبع : نمایندگی کرمانشاه

استاندار کرمانشاه در دیدار با معاون اول رئیس جمهوری:

کرمانشاه در آستانه ورود به دوره‌ای جدید از شکوفایی اقتصادی قرار گرفته است

کرمانشاه در آستانه ورود به دوره‌ای جدید از شکوفایی اقتصادی قرار گرفته است

ایسنا/کرمانشاه استاندار کرمانشاه با اشاره به حرکت کرمانشاه در مسیر توسعه، گفت: کرمانشاه با عبور از برخی گره‌های تاریخی، امروز در آستانه ورود به دوره‌ای جدید از شکوفایی اقتصادی، انسجام مدیریتی و تحول اجتماعی قرار گرفته است.

منوچهر حبیبی سه‌شنبه ۲۴ تیر در دیدار رسمی با محمدرضا عارف معاون اول رئیس‌جمهوری، گزارشی جامع از تحولات و دستاوردهای استان در هفت ماهه گذشته ارائه کرد.

وی با اشاره به بهبود شاخص‌های اقتصادی استان افزود: برای نخستین بار پس از نیم قرن، نرخ بیکاری استان در بهار ۱۴۰۴ تک‌رقمی شده است. همچنین طی هفت ماه اخیر، نرخ تورم استان به شکل مستمر کاهش یافته و کرمانشاه اکنون در جایگاه دوم استان‌های کشور با کمترین نرخ تورم قرار دارد.

استاندار کرمانشاه ادامه داد: اجرای طرح ابتکاری «چهارشنبه‌های اقتصادی» با تمرکز ویژه بر بررسی میدانی و کارشناسی مسائل حوزه تولید و اشتغال، برگزاری منظم جلسات ستاد تسهیل و رفع موانع تولید، کارگروه اشتغال، شورای برنامه‌ریزی و شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی، نقشی مؤثر در این تحولات داشته است. 

 وی با اشاره به امضای ۵۵ هزار میلیارد تومان و ۹۹۲ میلیون دلار تفاهم‌نامه با بخش خصوصی، گفت: همچنین با تلاش‌های صورت‌گرفته در هیات دولت، ۲۶ هزار میلیارد تومان از بودجه عمومی کشور و ۳۸ هزار میلیارد تومان تسهیلات بانکی برای توسعه استان در سفر رئیس جمهوری مصوب شده است.

استاندار کرمانشاه با اشاره به توسعه زیرساخت‌های اساسی استان گفت: در حوزه راه و حمل‌ونقل، باند اصلی فرودگاه کرمانشاه به بهره‌برداری رسید، پروازهای شبانه پس از ۲۲ ماه از سر گرفته شد و قطار پنج ستاره فدک برای اولین‌بار در غرب کشور از کرمانشاه به مقصد مشهد راه‌اندازی شد. همچنین ۱۸ کیلومتر شبکه بزرگراهی زیر بار ترافیک رفت و بیش از ۴۰۰ کیلومتر از جاده‌های اصلی و فرعی استان روکش شد.

وی ادامه داد: در بخش انرژی، با پایان گازرسانی به مناطق شهری، جشن پایان گازرسانی به تمام روستاهای استان نیز برگزار شد. همچنین تأمین آب پایدار برای ۱۵۰ روستا عملیاتی شده و تفاهم‌نامه‌ای با قرارگاه محرومیت‌زدایی برای رفع تنش آبی مناطق روستایی ظرف دو سال منعقد شده است.

حبیبی با اشاره به اهمیت انرژی‌های نو گفت: شناسایی بیش از پنج هزار هکتار اراضی برای احداث نیروگاه‌های خورشیدی و آغاز پروژه‌های عملیاتی در این حوزه انجام شده است. همچنین طرح ۲۳۵ میلیون یورویی توسعه سه میدان نفتی در نفت‌شهر کلید خورده است.

وی افزود: استان کرمانشاه همچنین به‌عنوان نخستین استان کشور، اجرای طرح تبدیل پسماند به سوخت جایگزین (RDF) را آغاز کرده است. 

استاندار کرمانشاه با اشاره به ظرفیت بی‌نظیر مرزهای استان در توسعه تجارت منطقه‌ای افزود: اجرای قانون تجارت مرزی در استان آغاز شده، منطقه آزاد قصرشیرین وارد فاز عملیاتی شده و همچنین تردد خودرویی از مرز شوشمی فعال شده است.

حبیبی گفت: برای اولین‌بار مجوز واردات خودروی سواری و کشنده از مرزهای پرویزخان و خسروی برای استان اخذ شده است که می‌تواند در رونق اقتصاد مرزی نقش کلیدی ایفا کند.

استاندار کرمانشاه در ادامه از توسعه روابط با کشور عراق بعنوان یکی از رویکردهای محوری دولت در استان نام برد و گفت: با سفر به استان‌های مرزی عراق همچون سلیمانیه، دیالی، حلبچه و اربیل، تفاهم‌نامه‌های متعددی برای همکاری‌های مشترک اقتصادی، فرهنگی و زیرساختی امضا شده است. همچنین تاکنون بیش از ۱۰ دیدار با مقامات ارشد استان‌های همجوار عراق به‌منظور تسهیل تجارت و ارتباطات منطقه‌ای برگزار شده است.

وی با اشاره به اهمیت میزبانی شایسته از زوار اربعین حسینی، گفت: ارتقای زیرساخت‌های مرز خسروی، رفع نواقص مسیر، تشکیل جلسات ستاد اربعین در مرکز استان و مرز و پیگیری مصوبات در سطح ملی از جمله اقدامات صورت‌گرفته در این حوزه بوده است.

استاندار کرمانشاه همچنین از پیگیری جدی برای تکمیل دهکده المپیک، مجموعه‌های ورزشی و مجتمع‌های فرهنگی خبر داد و گفت: ارتقای سطح فرهنگی و ورزشی استان از محورهای مهم توسعه پایدار است.

وی افزود: با رویکرد گفتمان وفاق ملی، تلاش شده از ظرفیت زنان، اقوام و مذاهب مختلف به‌شکل عملیاتی بهره گرفته شود. نمونه آن، انتصاب نخستین فرماندار زن استان از میان پیروان اهل سنت و حضور فعال نیروهای شایسته از همه اقشار در سطوح مختلف مدیریتی است.

استاندار کرمانشاه با تأکید بر نقش تعامل و ارتباط مستقیم در حکمرانی مؤثر، گفت: طی ماه‌های اخیر، ۹۵ دیدار با مقامات ارشد ملی و مسئولان کلیدی کشور برای پیگیری مسائل و مطالبات استان انجام شده است. همچنین ۳۶ سفر شهرستانی برای بازدید، نظارت و ارتباط مستقیم با مردم صورت گرفته است.

حبیبی به استمرار دیدارهای هفتگی با خانواده‌های شهدا و ایثارگران اشاره کرد و گفت: تا امروز بیش از ۹۰ دیدار با این عزیزان انجام شده که این ارتباط صمیمی و مستمر، نه‌تنها وظیفه اخلاقی و انقلابی، بلکه منبعی برای دریافت صادقانه بازخورد از متن جامعه است.

استاندار کرمانشاه در ادامه با اشاره به ضرورت حمایت ملی از توسعه استان، مطالبات استان کرمانشاه را به معاون اول رئیس‌ جمهوری ارائه کرد. 

وی گفت: نخستین مطالبه استان، تمدید مهلت جذب تسهیلات تبصره ۱۸ قانون بودجه است؛ با توجه به جنگ تحمیلی ۱۲ روزه و برخی مشکلات موجود و از سوی دیگر حجم تقاضای واحدهای تولیدی و خدماتی و فرایند زمان‌بر تشکیل پرونده و اخذ مجوزها، تمدید این مهلت می‌تواند فرصت مناسبی برای استفاده حداکثری فعالان اقتصادی استان فراهم کند.

حبیبی همچنین درخواست کرد که معاون اول رئیس جمهوری دستورات لازم به بانک‌ها جهت تسریع در پرداخت ۳۸ هزار میلیارد تومان تسهیلات مصوب در جریان سفر رئیس جمهوری به استان را صادر نماید. 

استاندار کرمانشاه افزود: درخواست دیگر، تأمین اعتبار برای ایمن‌سازی و ارتقای محورهای مواصلاتی استان، به‌ویژه مسیرهای پرتردد منتهی به مرز خسروی است. با توجه به نزدیکی ایام اربعین حسینی و نقش کرمانشاه به‌عنوان مسیر اصلی تردد زائران، تخصیص اعتبار طرح‌های جاده‌های استان اهمیت ملی دارد.

وی ادامه داد: حمایت از الحاق شهرستان‌های قصرشیرین و گیلان‌غرب به قانون ساماندهی تجارت مرزی، دیگر مطالبه مهم استان است. این امر می‌تواند ضمن رونق تجارت مرزی، موجب توسعه اشتغال، کاهش قاچاق و تثبیت جمعیت در نواحی مرزی شود.

 استاندار با اشاره به دغدغه‌های حوزه کشاورزی تصریح کرد: تسریع در پرداخت مطالبات گندم‌کاران استان و تخصیص به‌موقع منابع حمایتی به بخش کشاورزی، برای استمرار تولید و پایداری امنیت غذایی ضروری است.

وی افزود: ششمین مطالبه استان، ضرورت همراهی و تعامل مؤثرتر وزارتخانه‌ها و دستگاه‌های ملی با پروژه‌های عمرانی و زیربنایی کرمانشاه است. بسیاری از طرح‌های بزرگ‌مقیاس استان نیازمند عزم ملی و پشتیبانی اجرایی از سوی دولت  هستند.

استاندار کرمانشاه گفت: یکی از درخواست‌های استان همراهی وزارت نفت در راستای بهبود و ارتقای مناطق کمتر برخوردار استان و احداث مراکز بهداشت، بهبود راه‌های روستایی، احداث خانه معلم، کتابخانه و رفع سایر نیازمندی‌های مناطق کمتر توسعه یافته استان از محل مسئولیت‌های اجتماعی وزارت نفت است که نیازمند دستور معاون اول رئیس جمهوری است.

به گزارش ایسنا، به نقل از روابط عمومی استانداری، معاون اول رئیس‌ جمهوری نیز با تقدیر از عملکرد تیم مدیریتی استان کرمانشاه، اظهار کرد: گزارش ارائه‌شده از سوی استاندار کرمانشاه نشان می‌دهد که در مدت کوتاه مدیریت جدید استان، اقدامات مؤثری در حوزه‌های اقتصادی، عمرانی، اجتماعی و فرهنگی انجام شده است.

وی گفت: شاخص‌هایی مانند کاهش نرخ بیکاری، افزایش بهره‌وری منابع بانکی و توسعه زیرساخت‌های مرزی، نویدبخش حرکت رو به جلو استان کرمانشاه است.

عارف گفت: دولت چهاردهم با رویکرد عدالت‌محور و توجه به مناطق مرزی، از برنامه‌های توسعه‌ای استان کرمانشاه پشتیبانی می‌کند.

معاون اول رئیس‌ جمهوری با اشاره به مطالبات مطرح‌شده، افزود: تمامی درخواست‌های استان با نگاه مساعد پیگیری می‌شود و قطعاً دولت چهاردهم از هیچ اقدامی برای کمک به توسعه و آبادانی استان کرمانشاه دریغ نخواهد کرد.

عارف با قدردانی از خدمات و تلاش‌های استاندار کرمانشاه، گفت: هم‌افزایی میان مدیران استان و استفاده از ظرفیت‌های ملی، راهگشای توسعه پایدار و همه‌جانبه کرمانشاه خواهد بود.

معاون اول رئیس جمهوری همچنین با اهدای درود و سلام به مردم استان کرمانشاه، به ایثار و جانفشانی‌های دلیرمردان این خطه از زمان انقلاب اسلامی تاکنون بویژه در دوران دفاع مقدس و تقدیم بیش از ۹۸۰۰ شهید اشاره کرد و از صبوری و مقاومت و شجاعت کرمانشاهی‌ها در جنگ تحمیلی دوازده‌روزه و همراهی آنان در مدیریت شرایط تقدیر کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha