• چهارشنبه / ۲۵ تیر ۱۴۰۴ / ۰۹:۵۳
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1404042515498
  • خبرنگار : 71496

اقدام بی‌سابقه رژیم صهیونیستی برای تغییر وضعیت موجود در حرم ابراهیمی در الخلیل

اقدام بی‌سابقه رژیم صهیونیستی برای تغییر وضعیت موجود در حرم ابراهیمی در الخلیل

روزنامه رژیم صهیونیستی به نقل از برخی منابع نوشت که تصمیمی برای سلب اختیارات شهرداری الخلیل در جنوب کرانه باختری و انتقال آن به شورای مذهبی شهرک «کریات اربع» گرفته شده است.

به گزارش ایسنا، روزنامه عبری «اسرائیل هیوم» به نقل از برخی منابع نوشت: تصمیمی در خصوص سلب اختیارات شهرداری الخلیل در جنوب کرانه باختری و انتقال آن به شورای مذهبی شهرک «کریات اربع» گرفته شده و این اولین بار از سال ۱۹۹۴ است که چنین تغییرات بزرگی در حرم ابراهیمی انجام می‌شود.

این منابع اظهار کردند: اسرائیل اقدام تاریخی بی‌سابقه‌ای را برای تغییر شرایط موجود در حرم ابراهیمی در پیش گرفته است.

اسرائیل هیوم به اینکه چه اختیاراتی به شورای مذهبی شهرک «کریات اربع» انتقال یافته اشاره‌ای نکرد و تنها نوشت: هدف از این اقدام ایجاد تغییرات ساختاری در این بنای اسلامی است.

این روزنامه رژیم صهیونیستی در ادامه نوشت: از زمان صدور تصمیماتی از سوی کمیته موسوم به «شمگار» در سال ۱۹۹۴، این اولین بار است که تغییرات اساسی در شرایط حاکم بر حرم ابراهیمی اعمال می‌شود.

کمیته یاد شده در آن سال دستور داد حرم ابراهیمی میان یهودی‌ها و مسلمان‌ها تقسیم شود و ۶۳ درصد آن را به یهودی‌ها اختصاص داد و تنها ۳۷ درصد را به مسلمان‌ها داد.

این تقسیم پس از کشتاری صورت گرفت که یک شهرک‌نشین صهیونیست به نام «باروخ گلدشتاین» در حرم ابراهیمی مرتکب شد و به شهادت ۲۹ فلسطینی که در حال اقامه نماز صبح بودند، منجر شد.

در این رابطه «حمال ابو عرام» مدیر کل اوقاف و امور دینی الخلیل در گفت‌وگو با «العربی الجدید» اظهار کرد که این نهاد هیچ اطلاعی از تصمیم اعلام  شده در رسانه‌های رژیم صهیونیستی درباره سلب اختیارات فلسطین در نظارت بر حرم ابراهیمی و انتقال آنها به شورای مذهبی شهرک «کریات اربع» ندارد.

ابو عرام گفت: تا این لحظه اوقاف و امور دینی الخلیل هیچ‌گونه اطلاعیه رسمی در این خصوص دریافت نکرده و این مساله تنها در رسانه‌ها اعلام شده به همین دلیل ما قبل از تایید این خبر نمی‌توانیم درباره ان اظهارنظر کنیم.

«اسماء الشرباتی» معاون رئیس شهرداری الخلیل نیز اینکه مسؤولان رژیم صهیونیستی، اداره حقوقی شهردای را از هرگونه تصمیم جدیدی با تغییر در شرایط موجود در حرم ابراهیمی اطلاع داده باشند، تکذیب کرد.

الشرباتی در ادامه انتشار این خبر در مقطع زمانی کنونی را با توجه به اقدامات متجاوزانه پیش از این اشغالگران برای اعمال کنترل امنیتی بر مناطق این منطقه، تحولی خطرناک دانست و تاکید کرد که ماموریت‌های اداری و خدماتی در این مناطق باید تحت نظارت نهادهای فلسطینی به ویژه شهرداری الخلیل باشد.

انجمن باستان‌شناسی فلسطین نیز با صدور بیانیه‌ای، این اقدام رژیم صهیونیستی را به منزله تنشی جدی و نقض آشکار وضعیت قانونی و تاریخی موجود در حرم ابراهیمی و نیز قطعنامه‌های یونسکو دانست که بر هویت صرفا اسلامی این بنای تاریخی تاکید دارد.

انجمن یاد شده در ادامه تاکید کرد: این اقدام تنها تعرض به نهادهای اداری و دینی حرم ابراهیمی نبوده بلکه طرحی برنامه‌ریزی‌شده برای یهودی‌سازی این بنای اسلامی و تحریف ویژگی‌های آن است و ما از جامعه جهانی و نهادهای فرهنگی و حقوقی می‌خواهیم اقدام فوری را برای متوقف کردن این تصمیم در پیش گرفته و حمایت بین‌المللی را از این بنای اسلامی به عنوان یکی از برجسته‌ترین بناهای اسلامی جهان به عمل آورد.   

در طول سال‌های گذشته روند یهودی‌سازی حرم ابراهیمی سرعت پیدا کرده و شامل به کنترل درآوردن اختیارات اوقاف فلسطینی، منع پخش اذان، بستن درب‌های حرم ابراهیمی به روی مسلمان‌ها در مناسبت‌های دینی، ممانعت از ورود مسلمان‌ها به مسجد در ماه رمضان و عید قربان و عید فطر، حمایت از شهرک‌نشین‌های صهیونیست برای گسترش فعالیت‌های خود در داخل مسجد از جمله حفاری‌هایی در داخل صحن‌های مجاور و نصب آسانسور و آژیرهای خطر اسرائیلی در داخل مسجد بوده است.   

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha