به گزارش ایسنا، احمد نادری عضو هیات رئیسه مجلس در جلسه علنی امروز نامه معرفی ۶ حقوقدان برای عضویت در شورای نگهبان را قرائت کرد. این نامه از سوی حجت الاسلام محسنی اژه ای به مجلس ارسال شده است. بعد از قرائت نامه، کاندیداهای عضویت در شورای نگهبان به تشریح برنامه های خود پرداختند.
پورسید: همکاری شورای نگهبان با مجلس باعث تصویب قوانین کارآمد می شود
سید بهزاد پورسید با اشاره به سوابق تحصیلی و علمی خود گفت: از سال ۱۳۷۳ در مرکز پژوهش های مجلس به عنوان مدیرکل پژوهشی مشغول به فعالیت بودم. در سال ۱۳۹۱ به عنوان قاضی قوه قضائیه مشغول به فعالیت شده، در پژوهشگاه های حقوقی نیز فعالیت داشته، به مدت سه سال با نظر دکتر قالیباف در معاونت قوانین مشغول به فعالیت بودم. در سال گذشته به قوه قضائیه بازگشته و ادامه فعالیت دادم، با نظر قوه به عنوان کاندیدای شورای نگهبان انتخاب شده و حدود ۱۲ سال جزء هیأت تنقیح قوانین مصوبات دولت مشغول به فعالیت بودم، بیش از ۱۵ الی ۱۶ سال در مجلس و ۱۳ الی ۱۴ سال در قوه قضائیه فعالیت داشتم.
وی افزود: شورای نگهبان نقش اساسی در رفع ایرادات قوانین مجلس شورای اسلامی دارد، انطباق مصوبات با قانون اساسی و شرع دارای حساسیت ویژه ای است، این جایگاه خطیری محسوب می شود، فعالیت در شورای نگهبان به صورت جمعی است برنامه یک نفر اهمیت زیادی ندارد اما به جهت اینکه اعتقاد دارم قانون اساسی شأن مجلس شورای اسلامی را بسیار بالا درنظر گرفته و انحصار قانونگذاری برعهده مجلس شورای اسلامی است، ارتباط قوه مقننه با شورای نگهبان باید به صورت دوسویه باشد، هرچه ارتقاء مجلس توجه کنیم ارکان نظام جمهوری اسلامی را تقویت خواهیم کرد، حضور در شورای نگهبان دارای اهمیت ویژه ای است، آشنایی با موازین و قوانین و نمایندگان می تواند کمک کننده رفع ابهامات مصوبات مجلس باشد.
پورسید ادامه داد: با توجه به تجربه کاری؛ امیدوارم در شورای نگهبان نقش موثری در همکاری با مجلس را ایفا کنم، شورای نگهبان در رفع ابهامات و ایرادات مصوبات می تواند نقش موثری داشته باشد. با توجه به همکاری با مراکز پژوهشی و مرکز پژوهش های مجلس داشتم، این ارتباط می تواند در تصویب قوانین موثر باشد. قطعا شورای نگهبان در قانون گذاری کمک شایانی خواهد داشت.
وی بیان کرد: آنچه اهمیت دارد در نظام جمهوری اسلامی همکاری سه قوه است که قطعا در تصویب قوانین موثر خواهد بود، بی تردید شورای نگهبان در قانون گذاری نقش موثری را خواهد داشت.همکاری شورای نگهبان با مجلس شورای اسلامی موجب تصویب قوانین کارآمد برای رفع مشکلات مردم خواهد شد.
خدائیان: اهمیت شورای نگهبان به کارکردهای آن بستگی دارد
ذبیح الله خداییان با اشاره به سوابق تحصیلی و کاری خود گفت: شورای نگهبان پاسدار دو بال نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران یعنی اسلامیت و جمهوریت آن است. در اهمیت این شورا همین بس که مقام معظم رهبری فرموده اند شورای نگهبان مطمئن ترین دستگاه و ارگانی است که انقلاب به نظام بخشیده است، برای اینکه از سلامت نظام مطمئن باشید مهم ترین، رساترین، فعال ترین و موثرترین مجموعه، شورای نگهبان است. اهمیت شورای نگهبان به کارکردهای آن بستگی دارد، لذا تجربه کارکردها تطبیق مصوبات مجلس شورای اسلامی با اسلام و قانون اساسی است که بدین وسیله از اسلامیت نظام و قانون اساسی به عنوان عالی ترین سند حقوقی کشور پاسداری می شود. بر اساس قانون اساسی، مجلس شورای اسلامی بدون شورای نگهبان اعتبار قانونی ندارد و کارکرد دوم این شورا تاکید صلاحیت مهم ترین مقامات کشور است و تائید صلاحیت مهم ترین مقام کشوری بعد از رهبر معظم انقلاب یعنی رئیس جمهور بر عهده این شورا بوده؛ بنابراین رئیس جمهور مقامی است که بیش از ۹۰ درصد امور اجرایی کشور را برعهده دارد و کوچکترین بی توجهی در این خصوص خسارتی جبران ناپذیر به دنبال خواهد داشت.
وی افزود: عدم صلاحیت افرادی که شایستگی لازم را دارند مردم را از خدمات آن ها محروم می کند و تأیید صلاحیت افرادی که فاقد صلاحیت هستند کشور را به عقب می اندازد؛ چرا که تاثیر خدمات رئیس جمهور محدود به ۴ سال دوره ریاست جمهوری نبوده است، زیرا اگر رئیس جمهور توانایی لازم را نداشته باشد کشور را نه ۴ سال بلکه ۵۰ سال به عقب می اندازد. امروزه رشد کشورها به قدری سریع صورت می گیرد که اگر کشور عقب افتاد جبران آن مشکل خواهد بود، تائید صلاحیت نمایندگان مجلس شورای اسلامی نیز بر عهده شورای نگهبان است که حضرت امام (ره) فرمودند مجلس شورای اسلامی عصاره فضائل ملت بوده؛ بنابراین مجلس شورای اسلامی مظهر مردم سالاری دینی است که جایگاه و مسیر حرکت دولت و ملت را مشخص می کند، مجلس شورای اسلامی ریل گذاری مملکت را برعهده دارد، قانونی که مجلس تصویب می کند ممکن است تا قرن ها از اعتبار لازم برخوردار باشد؛ لذا شورای نگهبان نقش بی بدیلی در این راستا خواهد داشت، اگر امروزه این مجلس را مجلس انقلابی بدانیم به لحاظ دقت نظر شورای نگهبان در تائید صلاحیت بهترین ها است تا مردم قدرت انتخاب داشته باشند.
صابر: قطعا همکاری مجلس و شورای نگهبان در حقوق اساسی مردم موثر خواهد بود
محمدرضا صابر نیز با اشاره به سوابق کاری و تحصیلی خود گفت: به لحاظ شغل حساس قضایی هیچ گاه بر این اعتقاد نبودم که امیال شخصی و یا حزبی را در احکام صادره نیز در نظر بگیرم. همواره لطف خدواند مد نظر بنده بوده و بر این باور بودم که حق الناس باید اجرا شود چراکه خدواند هیچ گاه از این موضوع عبور نخواهد کرد.
صابر بیان کرد: قطعا همکاری مجلس و شورای نگهبان در حقوق اساسی مردم موثر خواهد بود. حاکمیت قانون نیز ملاک عمل بنده بوده و بر این امر اصرار دارم.
صارمی: پیوند تقنینی مجلس و شورای نگهبان نجات امت در اقیانوس پرتلاطم تحولات جهانی است
حمدرضا صارمی نیز گفت: شورای نگهبان چشم بینای نظام در مسئولیت محوله است، در پرتو وصیت جاودانه امام راحل که فرمودند اینجانب شورای نگهبان را دژی می دانم که اگر دیوارهایش با سربازان آگاه به فقه جعفری و حقوق اساسی مستحکم نشود، طوفان های استکبار بنیان های نظام را خواهد لرزاند از این رو شورای نگهبان دژ نگهبان اسلامیت و جمهوری نظام است.
وی ادامه داد: مجلس و شورا دو بال هم آواز پرواز نظام هستند، پیوند ناگسستنی تقنینی این دو کشتی نجات امت در اقیانوس پرتلاطم تحولات جهانی است؛ چنانچه طبق اصل ۹۴ قانون اساسی هیچ قانونی بدون همنوایی این دو رکن مشروعیت ندارد؛ هم نوایی و همکاری تنگاتنگ تحقق پذیر خواهد بود.
صارمی اضافه کرد: مجلس شورای اسلامی نیز به مانند شورای نگهبان از ارکان نظام است و امر تقنین را تمشیت می کند، مجلس شورای اسلامی حقیقتا تبلور اراده مردم در حاکمیت اسلامی و مظهر مردم سالاری دینی است، به جد معتقدم که مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان دو بال فرشته عدالت گستری هستند و می توانند در عین عمل به موازین قانونی، با تعامل قوانینی را مصوب کنند که دال مرکزی آنها عدالت گستری است. قوانینی که از کوچکترین سویه های جناحی گری و صنفی گری برحذرند و منافع عامه و مصالح عمومی و عالیه نظام را مدنظر دارند.
وی با تأکید بر اینکه امروز با معضل تراکم قوانین منسوخ و مطرود مواجه هستیم، افزود: باید دست در دست هم دهیم و قوانینی را به تصویب برسانیم که کامل، جامع، رافع و پاسخگو باشند، قوانینی که با گذشت زمان غبار انحلال و اظاله بر آن نمی نشیند. قوانینی که کاربردی، اثربخش، قابل اجرا و راهگشا هستند و به سرعت و سهولت نصب و ابطال نمی شوند.
مولابیگی: همکاری شورای نگهبان و مجلس باعث کاهش هزینه قانونگذاری می شود
غلامرضا مولابیگی نیز گفت: تلاش می کنم با توجه به شأن و جایگاه والای شورای نگهبان در ساختار سیاسی ضمن حفظ وحدت و استقلال تصمیم گیری ها در موضوعات حقوقی و تنقیح قوانین بهترین رویکرد را در همکاری با مجلس داشته باشم همچنین با اعتقاد بر اینکه مجلس به عنوان قوه عاقله کشور مظهر اراده مردم و مردم سالاری دینی است دارای صلاحیت تنقیحی منحصر به فردی بوده، از طرفی قانون اساسی اجازه نداده کشور یک روز بدون مجلس باقی بماند که این گویای اهمیت قوه مقننه است لذا تخریب این جایگاه مغایر با قانون اساسی محسوب می شود.
مولابیگی در ادامه یادآور شد: قانونگذاری در شأن مجلس شورای اسلامی است و رعایت حقوق آن از اولویت ها محسوب می شود، شورای نگهبان وظیفه نظارت بر مصوبات و قانونگذاری را دارد، این نظارت به منزله دخالت در قانونگذاری و تشخیص کارشناسی نمایندگان نیست.
مولابیگی با تاکید بر اینکه همکاری مجلس و شورای نگهبان موجب تصویب قوانین موثر خواهد بود، گفت: همکاری شورای نگهبان و مجلس باعث کاهش هزینه قانونگذاری می شود.
وی در پایان خاطرنشان کرد: نظارت بر انتخابات عاملی بر تضمین انتخابات خواهد بود در همین راستا همکاری مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان موجب ارتقای لازم در قوانین خواهد بود، تصویب قوانین جامع انتخابات می تواند خلاهای موجود را کاهش دهد.
طحان نظیف: تحول در حوزه انتخابات در گرو همکاری مجلس و شورای نگهبان است
هادی طحان نظیف با اشاره به تجاوز رژیم صهیونیستی اظهار کرد: امروز جهانیان دریافتند که چنین تهاجماتی نه تنها ملت ما را از مسیر حق منحرف نمی سازد بلکه بر اتحاد ما از پاسداری، استقلال و عزت کشور می افزاید. وظیفه خود می دانم از اهتمام هیات رئیسه مجلس و شما امنای ملت در برگزاری منظم جلسات مجلس در آن روزها و شرایط جنگ قدردانی کنم.
طحان نظیف ضمن قدردانی از رئیس قوه قضائیه برای اعتماد مجدد به خود برای حضور در شورای نگهبان، بیان کرد: در این ۶ سال همواره بر ارتباط موثر و منظم با مجلس شورای اسلامی و نمایندگان اهتمام داشتم. همواره با حضور فعال در کمیسیون های تخصصی مشاور و کمک کار مجلس در تصویب بسیاری از قوانین بوده ام، این گفت وگوی مستمر با نمایندگان منجر گردید تا بسیاری از ایرادات مصوبات در فرآیند بررسی برطرف شود. در سایه این تعامل نزدیک امروز نگرانی ها از برگشت مصوبات توسط شورای نگهبان کاهش یافته چرا که نگاه مشترکی میان مجلس و شورا به الزامات شرعی و حقوقی قانونگذاری شکل گرفته است.
وی افزود: انتخابات همواره مورد توجه و دغدغه من بوده است ، همانگونه که ۶ سال قبل گفتم معیار اصلی در بررسی صلاحیت ها را صرفا قانون می دانم. بر این باور هستم هرگونه تحول در حوزه انتخابات در گرو همکاری مجلس و شورای نگهبان در ارتقا قوانین انتخاباتی بر اساس سیاست های کلی انتخابات است.اعتقاد دارم نگاه تخصصی به وظایف شورای نگهبان نیازمند ارتباط با دانشگاه ها و مراکز پژوهشی است، تجربه همکاری من با مرکز پژوهش های مجلس مرا به این باور رسانده که کیفیت قانونگذاری زمانی ارتقا می یابد که بدنه کارشناسی ورودی و علمی بر روند تقنین داشته باشد.
طحان نظیف بیان کرد: با کمال صداقت می گویم حضور در شورای نگهبان را صرفا یک موقعیت سیاسی تلقی نکرده ام بلکه آن را امانتی الهی دانسته ام. خود را نه تنها عضوی از شورای نگهبان بلکه فرزند مجلس می دانم زیرا آغاز مسیر حرفه ای ام در هیات تطبیق مصوبات بوده است. چنانچه بار دیگر مورد اعتماد نمایندگان نائل شوم با تکیه بر تجربه گذشته و انگیزه مضاعف در مسیر پاسداری از شأن قانون اساسی و ارتقا جایگاه مجلس و شورای نگهبان به عنوان ارکان قوه مقننه نظام جمهوری اسلامی ایران بیش از گذشته کوشا باشم.
انتهای پیام
نظرات