• شنبه / ۲۶ مهر ۱۴۰۴ / ۱۶:۲۰
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 1404072616882
  • منبع : معاونت علمی ریاست جمهوری

در هفتمین نشست شورای نخبگان بنیاد ملی نخبگان انجام شد

تصویب اعضای حقیقی کمیسیون جایزه نخبگان هنری

تصویب اعضای حقیقی کمیسیون جایزه نخبگان هنری
عکس تزئینی و آرشیوی است

در هفتمین نشست شورای نخبگان بنیاد ملی نخبگان با هدف شناسایی و پشتیبانی از اساتید برجسته در رشته‌های مختلف هنری، ترکیب پیشنهادی اعضای حقیقی کمیسیون جایزه نخبگان هنری بنیاد بررسی و تصویب شد.  

به گزارش ایسنا، هفتمین نشست شورای نخبگان بنیاد ملی نخبگان با هدف «ارائه گزارش آیین اهدای ششمین جایزه ملی علامه طباطبایی (ره) در اردیبهشت‌ماه سال جاری»، «بررسی اعضای حقیقی کمیسیون جایزه نخبگان هنری بنیاد ملی نخبگان و برنامه زمانی اهدای آن» برگزار شد.

حسین افشین، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور و رئیس بنیاد ملی نخبگان در این جلسه که در محل بنیاد ملی نخبگان برگزار شد، با تشکر از اعضا و دبیران کارگروه‌های تخصصی و اعضای شورای نخبگان بنیاد ملی نخبگان، گفت: انتخاب و معرفی نامزدهای اولیه توسط کارگروه‌های تخصصی جایزه علامه طباطبایی، با دقت بالا انجام شد. آیین اهدای جایزه ملی علامه طباطبایی بازخورد بسیار مثبتی در سطح ملی داشت و به خصوص تنوع و پراکندگی ملی برگزیدگان از دانشگاه‌ها و استان‌های مختلف کشور مورد توجه زیادی قرار گرفت.

افشین تصریح کرد: ذخیره علمی غنی و بی بدیلی از لحاظ افراد برجسته و تأثیرگذار در کشور وجود دارد و از این حیث وظیفه و مسئولیت ما به عنوان بنیاد ملی نخبگان، شناسایی و حمایت از این افراد است.

در ادامه این نشست، سید حسن حسینی دبیر شورای نخبگان و مشاور عالی رئیس بنیاد ملی نخبگان با اشاره به اینکه جایزه علامه طباطبایی (ره) طی پنج دوره در سال‌های ۱۳۹۰، ۱۳۹۱، ۱۳۹۲، ۱۳۹۳ و ۱۳۹۸ به ۱۲۷ نفر از اساتید برجسته و برگزیده کشور تعلق گرفته است، افزود: البته برگزیدگان سال ۱۳۹۸، اساتید منتخب سال ۱۳۹۵ بوده‌اند که آیین اهدای جایزه به ایشان در سال ۱۳۹۸ انجام شده است.

وی با اشاره به اینکه روند اجرایی جایزه علامه طباطبایی (ره) از سال ۱۳۹۵ تا سال جاری و به مدت ۹ سال متوقف شده بود، افزود: در این دوره و با اهتمام رئیس بنیاد ملی نخبگان و احیای شورای نخبگان در سال جاری، شاهد برگزاری ششمین دوره اهدای این جایزه به بیست نفر از اساتید برجسته کشور در حضور رئیس‌جمهور در مرکز همایش‌های بین‌المللی صدا و سیما بودیم.

وی اظهار کرد: اطلاعات حدود دو هزار و ۲۰۰ نفر از اساتید نمونه کشوری، پژوهشگران برگزیده کشوری، پژوهشگران یک و دو درصد بین‌المللی و جهان اسلام، پژوهشگران دارای کرسی بین‌المللی و از وزارتین علوم و بهداشت، پایگاه ISC، بنیاد ملی علم ایران، فرهنگستان‌ها و بنیادهای نخبگان استانی دریافت و گردآوری شد.

حسینی تاکید کرد: این اطلاعات توسط ۶ کارگروه تخصصی علوم مهندسی، علوم پایه، علوم پزشکی، علوم انسانی و اجتماعی، علوم کشاورزی، منابع طبیعی و دامپزشکی و هنر و معماری و طی حداقل چهار تا ۶ جلسه حضوری مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفت و در نهایت رزومه و اطلاعات ۸۳ نامزد اولیه دریافت جایزه توسط شورای نخبگان بررسی و ۲۰ استاد برجسته برگزیده و معرفی شدند.

وی با اشاره به اینکه در مجموع پنج دوره اهدای جایزه علامه طباطبایی، ۶ نفر از بانوان از بین اساتید علمی کشور موفق به دریافت این جایزه شده بودند، افزود: در این دوره ۶ نفر از بانوان برجسته علمی کشور این جایزه را دریافت کردند و همچنین ۶ نفر از اساتید برجسته از بین اساتید دانشگاه‌های خارج از استان تهران برگزیده شدند.

به گفته وی، دو نفر از این اساتید از دانشگاه کردستان، یک نفر از دانشگاه فردوسی مشهد، یک نفر از دانشگاه زنجان، یک نفر از دانشگاه یزد و یک نفر نیز از دانشگاه علوم پزشکی اصفهان بودند.

حسینی افزود: در این دوره جوان‌ترین استاد برگزیده، دکتر محمدعلی صحراییان متولد سال ۱۳۵۰ و مسن‌ترین استاد برگزیده، دکتر محمدعلی موحد متولد سال ۱۳۰۳ بودند و همچنین هجده نفر حدود ۹۰ درصد از برگزیدگان از بین نامزدهای معرفی‌شده توسط کارگروه‌ها و دو نفر حدود ۱۰ درصد از برگزیدگان از نامزدهای معرفی‌شده به شورای نخبگان انتخاب شدند.

به نقل از معاونت علمی ریاست‌جمهوری، در ادامه این نشست با توجه به مصوبه سومین نشست شورای نخبگان بنیاد ملی نخبگان مبنی بر تشکیل کمیسیون نخبگان هنری در بنیاد ملی نخبگان، ترکیب پیشنهادی اعضای حقیقی این کمیسیون مورد بررسی توسط اعضای شورا قرار گرفت.

برنامه زمانی اجرای این برنامه و میزان و حدود تسهیلات به برگزیدگان جایزه نخبگان هنری بنیاد ملی نخبگان، از موارد دیگری بود که در ادامه نشست، مطرح شد و مورد تصویب قرار گرفت.

تخصیص اعتبار ویژه الگوسازی و تکریم برای برگزیدگان دوره‌های گذشته جایزه علامه طباطبایی از جمله مهم‌ترین پیشنهادات مطرح شده توسط اعضای شورا در این نشست بود که مورد موافقت و تصویب قرار گرفت.

هدف از تشکیل کمیسیون نخبگان هنری، شناسایی و پشتیبانی از اساتید و هنرمندان برجسته در رشته‌های مختلف هنری است که در قالب نظام آکادمیک و دانشگاهی ارزیابی نمی‌شوند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha