به گزارش ایسنا، «وادیم اسکیبیتسکی» معاون وزیر دفاع اوکراین گفت: «استفاده از این موشکها آسان نیست. حتی اگر آمریکا این موشکهای را به ما بدهد، باز هم برای استفاده از آنها به مشکل بر میخوریم.»
به نوشته روزنامه گاردین، این مقام مسئول در وزارت دفاع اوکراین ادامه داد: «سکوهای اصلی پرتاب این موشکها، کشتیها و بمبافکنهای استراتژیک هستند. اما ما بمب افکنهای استراتژیک نداریم.»
وی در ادامه به عدم آمادگیهای لازم فنی در نیروهای مسلح اوکراین برای عملیاتی کردن این سیستمهای موشکی اذعان کرد.
این اظهارات از سوی این مقام وزارت دفاع اوکراین در حالی مطرح شده که این کشور در بحبوحه سردرگمی در مورد تعداد سامانههای دفاع هوایی پاتریوت که قرار است به کییف ارسال شود، منتظر جزئیات بیشتر در مورد تجهیزات نظامی آمریکایی به ارزش «میلیاردها دلار» است که دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا روز دوشنبه وعده آن را داده است.
این مقام ارشد وزارت دفاع اوکراین همچنین تایید کرد که ترامپ و ولودمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین اوایل ماه ژوئیه در تماسی تلفنی درباره احتمال ارائه موشکهای دوربرد تاماهاوک از سوی آمریکا صحبت کرده بودند، اما هیچ توافقی حاصل نشده بود.
گفته میشود اوکراین در حال حاضر تنها ۶ سامانه دفاع هوایی پاتریوت فعال دارد که میتوانند موشکهای کروز و بالستیک سریعالسیر روسی را رهگیری کنند.
اسکیبیتسکی گفت از گفتههای ترامپ میشد علاوه بر پاتریوتها به موشکهای رهگیر، ایستگاههای پرتاب یا آتشبارها شامل چندین پرتابگر و سیستمهای رادار و کنترل نیز برخورد که هر کدام بیش از یک میلیارد دلار هزینه دارند.
وی افزود: «اگر در مورد آتشبارها صحبت کنیم، ۱۷ عدد بسیار بزرگی است. اگر منظور پرتابگرها باشد، این عدد ممکن است.»
انتهای پیام
نظرات