• چهارشنبه / ۲۵ تیر ۱۴۰۴ / ۱۲:۲۴
  • دسته‌بندی: ایلام
  • کد خبر: 1404042515697
  • خبرنگار : 51046

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار ایلام:

آمارهای اشتغال نباید صوری باشد / ۵۰ فرصت سرمایه‌گذاری ایلام همچنان معطل است

آمارهای اشتغال نباید صوری باشد / ۵۰ فرصت سرمایه‌گذاری ایلام همچنان معطل است

ایسنا/ایلام معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار ایلام با انتقاد از عملکرد ضعیف برخی دستگاه‌ها در استفاده از ظرفیت‌های سرمایه‌گذاری و پرداخت تسهیلات اشتغال‌زایی، گفت: اگر نتوانیم از فرصت‌های موجود استفاده کنیم، باید پاسخگوی آسیب‌های اجتماعی آینده باشیم.

عباس میرزاد امروز چهارشنبه ٢۵ تیر، در نشست کارگروه اشتغال و سرمایه‌گذاری استان با گلایه از برخی عملکردها اظهار کرد: ما مدیون مردم هستیم و اگر نتوانیم عملکرد درستی ارائه کنیم، این بدهکاری بیشتر خواهد شد. آمار اشتغال نباید با ثبت تعهدات صوری بالا برود بلکه باید اثر واقعی در جامعه داشته باشد.

وی با اشاره به وجود ۵۰ فرصت سرمایه‌گذاری در استان، خاطرنشان کرد: حدود ۱۶ فرصت سرمایه‌گذاری در ایلام آماده اجراست، اما متأسفانه این فرصت‌ها به دلایل مختلف، از جمله کندی در پرداخت تسهیلات و نبود همراهی لازم، هنوز به نتیجه نرسیده‌اند.

میرزاد ادامه داد: تعدد تعطیلات، بروکراسی اداری، و توجیهات تکراری دستگاه‌ها قابل قبول نیست مردم انتظار نتیجه دارند، نه فقط تشکیل جلسه. بارها درباره تخصیص اعتبارات و لزوم پرداخت تسهیلات اشتغال صحبت شده، اما همچنان موضوعات تکرار می‌شوند.

وی تأکید کرد: در حوزه ازدواج، اشتغال، و تسهیلات، اقدامات باید فراتر از گزارش‌های کاغذی باشد، برخی کارشناسان دستگاه‌ها حتی از اطلاعات دقیق و ساده حوزه کاری خود بی‌خبرند این جای تأسف دارد.

معاون اقتصادی استاندار ایلام تصریح کرد:باید سنجش دقیقی روی اثربخشی تسهیلات انجام شود. برخی تسهیلات بالای پنج میلیارد تومان فقط با حضور مدیران تأیید می‌شوند و این نشان می‌دهد که در سطوح کارشناسی، فرآیندهای تصمیم‌گیری به درستی پیش نمی‌رود.

وی همچنین با بیان اینکه نظارت‌ها در برخی موارد به‌درستی انجام نمی‌شود، افزود: این وضعیت در آینده تبعات اجتماعی جدی خواهد داشت، اگر امروز درست اقدام نکنیم، فردا نمی‌توانیم پاسخگوی بحران‌ها باشیم. ما دنبال آمار نیستیم، دنبال نتیجه‌ایم که در زندگی مردم دیده شود.

میرزاد با اشاره به مشکلات ساختاری در سیستم تسهیلاتی بانک‌ها گفت: برخی بانک‌ها بیش از شش ماه مردم را معطل نگه می‌دارند، این روند نیاز به اصلاح فوری دارد و از وزارت اقتصاد و بانک مرکزی انتظار داریم این مسئله را در سطح ملی بررسی و پیگیری کنند.

آمارهای اشتغال نباید صوری باشد / ۵۰ فرصت سرمایه‌گذاری ایلام همچنان معطل است

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار ایلام با اشاره به اقدامات انجام شده در استان، توضیح داد: در برخی حوزه‌ها از جمله مسائل بانکی، آموزش‌های مهارتی و زیرساختی، اقدامات خوبی صورت گرفته اما همچنان ضعف در معرفی این ظرفیت‌ها وجود دارد دستگاه‌ها باید همکاری بیشتری در تبیین فعالیت‌ها داشته باشند، صداوسیما و رسانه‌ها نیز نقش کلیدی در معرفی این ظرفیت‌ها دارند.

وی با گلایه از بی‌توجهی به ظرفیت‌های موجود، ادامه داد: نمایندگان ما در کشور می‌توانند بلندگوی معرفی توانمندی‌های استان باشند، ایلام در بسیاری از زمینه‌ها مانند صنایع پیشران، انرژی، گردشگری و آموزش ظرفیت‌های بی‌نظیری دارد اما هنوز نتوانسته‌ایم این فرصت‌ها را به‌درستی در سطح ملی مطرح کنیم.

میرزاد افزود: برخی دستگاه‌ها گاهی دلایلی را مطرح می‌کنند که توجیه‌پذیر نیست انتظار ما این است که عملکردها شفاف و کارنامه قابل دفاعی ارائه شود. نباید اجازه دهیم فرصت‌های موجود به‌دلیل ناهماهنگی یا کم‌تحرکی هدر بروند.

وی با اشاره به آمار اعتبارات اختصاص یافته به استان گفت: امسال، سهم ایلام از اعتبارات کشوری هفت و نیم میلیارد تومان بوده در حالی‌که مجموع اعتبارات این طرح‌ها در کشور ۲۱۰ هزار میلیارد تومان است، این فاصله نشان می‌دهد هنوز نتوانسته‌ایم به جایگاه واقعی خود برسیم.

معاون اقتصادی استاندار با تأکید بر ضرورت برنامه‌ریزی جدی برای بهره‌برداری از ظرفیت‌های استان گفت: اگر می‌خواهیم وضعیت اشتغال استان را بهبود ببخشیم، باید نگاه عملیاتی و نه صرفاً آماری داشته باشیم. برخی طرح‌ها ماه‌هاست معطل مانده‌اند. باید با هماهنگی بین دانشگاه‌ها، دستگاه‌ها و بدنه اجرایی، مسیر توسعه استان را هموار کنیم.

او همچنین بر نقش مراکز دانشگاهی، نخبگان و رسانه‌ها در تصویرسازی صحیح از توانمندی‌های استان تأکید کرد و افزود: ما در برخی حوزه‌ها مانند سلامت، آموزش، کشاورزی و صنعت، برنامه‌هایی در دست اقدام داریم که اگر حمایت شوند، می‌توانند سهم ایلام را در اقتصاد ملی افزایش دهند.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha