صالح محمدی در گفت وگو با ایسنا، از آماده سازی کارخانجات شالیکوبی استان گیلان برای فصل برداشت برنج خبر داد و اظهار کرد: براساس آخرین آمارها، فرآیند تجهیز، نوسازی و اصلاح ساختار افزون بر ۷۷۰ کارخانه شالیکوبی استان به انجام رسیده است.
وی با اشاره به فعالیت ۱۴۲۵ کارخانه شالیکوبی در استان، افزود: اصلاح ساختار شالیکوبیها از سال ۸۹ در استان آغاز شده که شامل اصلاح فرآیند خشک کردن، سفید کردن، پوست کندن و سورت و بسته بندی است.
به گفته رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان، بر این اساس و با توجه به تولید حدود یک میلیون و ۱۰۰ هزار تن شلتوک در گیلان، واحدهای شالیکوبی اصلاح شده می توانند ۵۸ هزار و ۵۰۰ هزار تن ضایعات خود را کاهش دهند.
محمدی اصلاح ساختار کارخانجات فرسوده شالیکوبی را گامی در راستای خودکفایی برنج، رونق اقتصادی و تامین امنیت غذایی در جامعه دانست و تصریح کرد: محصول برنج از منابع مهم تغذیه ای مردم کشور است و لذا کاهش میزان ضایعات این محصول راهبردی در شالیکوبی از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
وی از تخصیص تسهیلات خط ویژه اعتباری اصلاح ساختار و کارخانجات شالیکوبی استانهای شمالی خبر داد و گفت: در این راستا مکاتباتی با وزارت جهاد کشاورزی انجام شده که در صورت تخصیص این اعتبار، واحدهای شالیکوبی از حمایت های خوبی برخوردار خواهند شد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان همچنین از آغاز طرح معاینه فنی کمباین ها از امروز در استان خبر داد و تصریح کرد: این طرح با همکاری تعاونی کمباین داران و سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان اجرا می شود.
وی با اشاره به فعالیت ۴۸۰۰ دستگاه کمباین در سطح استان گیلان، اضافه کرد: از این تعداد کمباین، ۲۵۱۳ دستگاه مشمول معاینه فنی است.
محمدی یادآور شد: اگر بتوانیم علاوه بر معاینه فنی، نظارت در حین برداشت در داخل شالیزار و کنترل ضایعات را حداقل به میزان یک درصد داشته باشیم، معادل ۱۰ هزار تن شلتوک به ارزش ریالی ۴۰۰ میلیارد تومان از ایجاد ضایعات جلوگیری می کنیم.
انتهای پیام
نظرات