مریم کوشکی چهارشنبه ۲۵ تیر در نشست ستاد هماهنگی جوانی جمعیت، با بیان اینکه طرح آمایش امید با هدف افزایش نرخ باروری مدنظر همه است، اظهار کرد: طرح آمایش امید با هدف نرخ باروری دو و نیم درصد تا سال ۱۴۰۷، از طرف وزارت بهداشت به دانشگاههای علوم پزشکی کشور ابلاغ شده است و ما نیازمند همکاری همه دستگاههای اجرایی با دانشگاه علوم پزشکی لرستان و قرارگاه جوانی جمعت استان هستیم.
وی نرخ باروری در استان را پایینتر از میانگین کشوری دانست و گفت: طبق آمار ثبت احوال و ثبت سامانههای دانشگاهی، وضعیت استان در حد متوسط و پایینتر از میانگین کشوری بوده و تا سال ۱۴۰۷ و با اجرای طرح امید، قرار است طی این مدت، نرخ باروری استان به عدد دو و نیم درصد برسد.
معاون دانشگاه علوم پزشکی لرستان پیگیری مصوبات قبلی و نحوه اجرای صحیح دورکاری همکاران را مطابق قوانین و مقررات دانست و گفت: نیروهای ستادی نمیتوانند از دورکاری استفاده کنند و طبق قانون و دستورالعملهای اجرایی طرح جوانی جمعیت، میتوان بصورت جابهجایی پرسنل ستادی با نیروهای محیطی و همچنین طبق دستورالعملها و طرح آمایش امید اقدام کرد.
کوشکی تشویق مدرسان آموزشی برای ترویج زایمان فیزیولوژیک و در مراکز دانشگاهی را اثر بخش دانست و اظهار کرد: تلاش میشود که مرکز ناباروری بیمارستان عسلیان خرمآباد هرچه زودتر تجهیز شود و در بحث زایمانهای اول، هدف این است که زایمانها طبیعی باشد تا آمار سزارینها کاهش یابد و بایستی نظارتی دقیق بر بیمارستانهای خصوصی انجام گیرد تا آمار سزارینهایشان کاهش یابد.
وی در بحث طرحهای تحقیقاتی دانشگاه و خوابگاههای متاهلی، افزود: با تدابیری که اندیشیده شده؛ قطعا اقدامات خوبی صورت خواهد گرفت.
حجت الاسلام فاطمی نیک معاون دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه، نیز در این جلسه نظارت و پایش مراکزی که در امر افزایش ازدواج و فرزندآوری فعالند را مهم دانست و گفت: باید تغییری در شیوهها و کارکردهای عملکردی مراکز دانشگاهی بهوجود بیاید و مراکزی که فعالتر هستند؛ تشویق شوند تا دیگران هم پای کار بیایند و در راستای امر مقدس ازدواج و فرزندآوری نیز اقدامات مثبتی صورت بگیرد.
همچنین اسد بیگی مدیر کل بیمه سلامت لرستان، نشاندار کردن و انعکاس فعالیتها و ارجاعات به موقع بیمهای بیماران را مهم دانست و گفت: برای ارزشگذاری کارها، باید مشخص شود که چه اقداماتی، توسط چه کسانی و یا سازمانی و در چه ردههایی صورت گرفته و در عمل کسانی که خدمات خوبی را در بحث جوانی جمعیت، ارجاع بموقع بیمه، پرداخت وام ازدواج و فرزندآوری، ارائه دادهاند، باید تشویق شوند.
محمد سیف سرپرست معاونت درمان دانشگاه، نیز فرزندآوری را یکی از سیاستهای کلان کشوری در وزارت بهداشت دانست و گفت: جوانی جمعیت و بحث فرزندآوری، جز سیاستهای کلان کشوری است و برای جلوگیری از پیری جمعیت میتوان با فرهنگسازی و آگاهی بخشی در سطج جامعه، آیندهای روشن را پیش روی همه قرار داد؛ تا تصمیمگیری درستی در بحث فرزندآوری صورت بگیرد.
وی بیان کرد: تمام واحدهای تابعه دانشگاه ملزم به تأسیس مهدکودکند و در ارزیابیهای بهعملآمده، این مورد نیز باید مدنظر همه باشد.
به گزارش ایسنا و به نقل از دانشگاه علوم پزشکی لرستان، پس از ارائه گزارشی از اقدامات ستاد جوانی جمعیت و بررسی مصوبات نشست قبلی، درباره نحوه اجرای طرح آمایش امید، فعال سازی اتوماسیون اداری برای دور کاری همکاران دارای فرزند زیر هفت سال، راهاندازی مهد کودک ستاد دانشگاه، راهاندازی مرکز ناباروری بیمارستان عسلیان خرمآباد. بحث خوابگاههای متاهلی، برگزاری کلاسهای آموزشی در زمینه زایمان فیزیولوژیکی و فرزندپروری، میزان موالید و تشویق جوانان به امر ازدواج، فراهمکردن زیرساختهای تحقیقاتی، دادن وامهای متأهلی به دانشجویان و بررسی چالشهای پیش روی جوانی جمعیت در استان، بحث و تبادل نظر و پس از بیان نظرات و پیشنهادات لازم، تصمیمات نهایی اتخاذ شد.
انتهای پیام
نظرات