کیومرث حبیبی، چهارشنبه ۲۵ تیر در چهارمین جلسه شورای اداری استان که با حضور معاون امور روستایی رئیسجمهور برگزار شد، با بیان اینکه یکهزار و ۶۵۸ روستای استان دارای کد روستایی هستند و ۳۰ درصد جمعیت کردستان در این مناطق ساکناند، اظهار کرد: گرایش به شهرنشینی در استان، همچون سایر نقاط کشور مشهود است. با این حال، ۶۴ روستای استان جمعیتی بیش از هزار نفر دارند که پیشنهاد میشود این روستاها کددار شده تا فرمانداران بتوانند بودجه و اعتبار لازم را برای آنها اختصاص دهند.
وی با اشاره به وضعیت مطلوب زیرساختها، از پوشش ۱۰۰ درصدی بهرهمندی از شبکه برق و همچنین گازرسانی به تمام سکونتگاههای روستایی (به جز تعداد اندکی کوخ) خبر داد. حبیبی کردستان را اولین استان سبز کشور دانست و افزود: در کنار گازرسانی به جمعیت روستایی، بیش از ۲ هزار واحد صنعتی نیز از نعمت گاز بهرهمند هستند.
معاون استاندار کردستان در بخش دیگری از سخنان خود به وضعیت سوادآموزی در استان اشاره کرد و گفت: میانگین باسوادی در کردستان ۷۲ درصد است که نسبت به میانگین کشوری عقب هستیم.
وی همچنین از بهرهمندی ۷۲۰ روستای استان از طرح هادی خبر داد و با احتساب روستاهایی که طرح هادی در آنها در دست اجراست، میانگین اجرای این طرح را ۵۰ درصد عنوان کرد.
حبیبی در خصوص وضعیت راههای روستایی، نیاز به ۶ هزار میلیارد تومان اعتبار برای رسیدن به میانگین کشوری در زمینه آسفالت را مورد تأکید قرار داد و گفت: در دولت چهاردهم، ۷۲ کیلومتر راه روستایی اجرا و به بهرهبرداری رسیده که برای آن ۶۸۰ میلیارد تومان هزینه شده است.
وی با اشاره به اقدامات انجام شده در حوزه توسعه روستایی، از مهاجرت معکوس در ۲۰۰ روستای استان خبر داد و گفت: بالغ بر یکهزار نفر از شهرها به روستاها بازگشتهاند. حبیبی کردستان را یکی از قطبهای مهم تأمین غذایی کشور دانست و تولید محصولاتی نظیر گندم و سیبزمینی را در میان استانهای اول تا پنجم کشور برشمرد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کردستان به پروژههای نیمهتمام استان اشاره کرد که بیش از ۲۰۰ پروژه با ارزشی بالغ بر ۱۰۰ هزار میلیارد تومان در دست اجراست.
وی همچنین یادآور شد که از مجموع هزار و ۶۵۸ روستای دارای سکنه، یکهزار و ۳۱۴ روستا دارای دهیاری فعال هستند و بیش از ۴ هزار و ۷۰۰ نفر عضو شوراهای اسلامی روستایی در این مناطق مشغول فعالیتاند. حبیبی با تأکید بر اینکه روستاهای پرجمعیت استان، کانونهای شهری آینده هستند، بر لزوم سرمایهگذاری هدفمند در این مناطق و زیرساختهای حیاتی آنها تأکید کرد و از مسئولان خواست تا برای فردای استان تصمیمگیری کنند.
کردستان؛ سکوی پرتاب توسعه پایدار یا قربانی خامفروشی؟
ماموستا فایق رستمی، امام جمعه سنندج، در ادامه چهارمین جلسه شورای اداری استان کردستان، با اشاره به ظرفیتهای بیبدیل استان از نیروی انسانی توانمند تا موقعیت جغرافیایی منحصربهفرد، توسعه پایدار را نیازمند برنامهریزی راهبردی و پرهیز از خامفروشی دانست و تاکید کرد که کردستان میتواند با بهرهگیری صحیح از این پتانسیلها به الگوی توسعه در کشور تبدیل شود.
وی با بیان اینکه توسعه پایدار دغدغه جهانی دولتهاست، ایجاد توازن در نیازهای فردی و اجتماعی را از پایههای کلیدی آن برشمرد.
امام جمعه سنندج، با اشاره به ظرفیتهای کمنظیر استان کردستان، از جمله منابع انسانی توانمند، موقعیت جغرافیایی خاص و مرز مشترک، این استان را کانونی بالقوه برای توسعه پایدار خواند که باید از این ظرفیتها به بهترین شکل استفاده شود.
ماموستا رستمی، نیروی انسانی متخصص را سرمایهای بزرگ برای توسعه دانست و بر لزوم برنامهریزی بلندمدت برای بهرهبرداری از این پتانسیل انسانی تأکید کرد تا به شکوفایی اقتصادی و فرهنگی استان منجر شود.
وی همچنین با انتقاد از خامفروشی مواد معدنی در استان، این روند را مانعی بر سر راه ایجاد ارزش افزوده و اشتغال پایدار دانست و گفت: بسیاری از منابع معدنی کردستان به شکل خام از استان خارج میشود، بدون اینکه سودی واقعی به مردم استان برسد. باید برای فرآوری این منابع و توسعه صنایع پاییندستی برنامهریزی شود.
امام جمعه سنندج در پایان سخنان خود، مرز، نیروی انسانی، منابع طبیعی و موقعیت ژئوپلیتیکی کردستان را ابزارهایی برای رشد و پیشرفت دانست و خاطرنشان کرد: اگر این عوامل با نگاه راهبردی و پرهیز از خامفروشی همراه شوند، کردستان میتواند به یک الگوی توسعه تبدیل شود.
انتهای پیام
نظرات