تغییر اقلیمی بیسابقه و فروپاشی نظم طبیعت، بهار خوزستان را به بالای ۵۰ درجه رساند و شرجی از مرداد به تیر رسید. در این شرایط خطر گرمازدگی، عارضهای که میتواند فرد را به کام مرگ برساند، جدیتر شده است.
امسال شرایط تحمل گرما برای شهروندان خوزستان سختتر شده است. اهواز نه تنها با گرمای شدید و دماهای ۵۰ درجه و بالاتر مواجه است بلکه در این شرایط دمایی و دم شرجی، روزانه برق خانگی هم قطع میشود و با قطع برق، پمپهای آب هم از کار میافتند و عملا آب و برق با هم قطع میشوند.
اهواز نه تنها در بیبرقی و بیآبی، دمای بالای ۵۰ درجه را میگذارند بلکه محیطهای شهری هم برای یکی از گرمترین شهرهای جهان آماده نشده است؛ از نبود زیرساختهای یک شهر گرم و داغ گرفته تا توجه نکردن به ساخت و سازهای سازگار و نبود مدیریت صحیح منابع انرژی، همه و همه زندگی را برای شهروندان اهوازی بسیار سختتر کرده است.
با این روند گرما، نبود مدیریت صحیح و ایجاد نشدن زیرساختهای زندگی در شهر گرم، زندگی برای اهوازیها سخت و طاقتفرسا شده است و به نظر میرسد این شهر باید برای روزهای گرمتر هم آماده شود.
سیاوش محمودی عضو شورای شهر اهواز در گفتوگو با ایسنا با اشاره به دمای بالای اهواز و لزوم ایجاد زیرساختهای شهری برای زیست در یکی از گرمترین شهرهای جهان اظهار کرد: با توجه به اینکه در تابستان دمای هوا در اهواز بسیار بالا میرود، باید زیرساختهای زندگی شبانه در این شهر فراهم شود.
وی افزود: به طور مثال باید فعالیتهایی مانند رفتن به باشگاهها یا مکانهای تفریحی از اواخر شب تا اوایل صبح انجام شود و این اماکن در دسترس باشند و البته فراهم آوردن این شرایط و انجام این کارها تنها در حیطه وظایف شهرداری نیست.
عضو شورای شهر اهواز بیان کرد: شهرداری باید شرایط بهرهبرداری از پارکها و فضاهای عمومی که میتوانند برای پیادهروی و فعالیتهای شبانه مورد استفاده قرار گیرند، را ایجاد کند. همچنین دسترسی آسان به وسایل نقلیه عمومی در شب برای رفت و آمد نیز باید ایجاد شود.
وی ادامه داد: مدیریت شهری باید اقداماتی مانند نصب مهپاش، ایجاد سایبان و راهاندازی اماکن ورزشی در فضاهای بسته محیطهای شهری را فراهم کند.
محمودی گفت: علاوه بر این باید با ایجاد فضای سبز متنوع و متراکم، شرایطی ایجاد شود که در روز، دمای احساسی کاهش پیدا کند. اقداماتی در این خصوص در حال انجام است اما نتیجهگیری از آن زمانبر است.
وی با اشاره به لزوم گسترش خدماترسانی حمل و نقل عمومی در هوای گرم ادامه داد: البته در حال حاضر به منظور استفاده و استقبال بیشتر مردم از حمل و نقل عمومی و همچنین مدیریت زمان سفر، نرمافزار هوشمندی تحت عنوان «اپ مسافر» طراحی شده است و شهروندان میتوانند با دانلود «اهواز من» از زمان رسیدن اتوبوس به محل مورد نظر اطلاع پیدا کنند که به زودی تکمیل و رونمایی میشود.
وی افزود: یکی دیگر از اقداماتی که شهرداری باید در شهر گرمی مانند اهواز انجام دهد توسعه ناوگان حمل و نقل عمومی است که در این دوره اقدامات بسیار خوبی انجام شده است. در ابتدای این دوره شورا در سال ۱۴۰۰ حدود ۷۵ دستگاه اتوبوس شهری در اهواز فعالیت میکردند اما پس از آن در سه مرحله، ۲۲۹ دستگاه اتوبوس برای اهواز خریداری شد و تاکنون حدود ۱۵۰ دستگاه اتوبوس وارد اهواز شده است.
عضو شورای شهر اهواز گفت: اکنون تعداد اتوبوسهای فعال اهواز به ۲۴۲ دستگاه رسیده است. همچنین شهرداری قرارداد بازسازی ۲۱۴ دستگاه اتوبوس را منعقد کرده و کار در حال انجام است. با اقداماتی که در حال انجام است، تعداد اتوبوسهای فعال در اهواز را به ۶۰۰ دستگاه خواهیم رساند.
وی اضافه کرد: در حال حاضر کولر همه اتوبوسها سالم و فعال است و ایستگاههای مکانیزه نیز به کولر مجهز هستند و ۲۲ کولر فعال و سالم دارند.
انتهای پیام
نظرات