به گزارش ایسنا، دیمیتری مدودف، معاون رئیس شورای امنیت روسیه که غرب را به تلاش برای تضعیف مسکو برای قرنها متهم کرد - می گوید: «این تلاش دیگری برای از بین بردن «ناهنجاری تاریخی» نفرت غرب از روسیه، کشور ما - است.»
وی گفت: «ما باید متناسب با این موضوع اقدام کنیم. به طور کامل پاسخ دهیم. و در صورت لزوم، حملات پیشگیرانه انجام دهیم.»
دیپلماتها میگویند اظهارات او نشانهای از طرز فکر برخی از نخبگان سیاسی است.
مدودف تصریح کرده است: آنچه امروز اتفاق میافتد یک جنگ نیابتی است، اما در اصل یک جنگ تمام عیار است (پرتاب موشکهای غربی، اطلاعات ماهوارهای و غیره)، بستههای تحریم، اظهارات پر سر و صدا در مورد نظامیسازی اروپا.
مدودف افزود که بسیاری در غرب خیانت را در خون خود دارند و دیدگاهی منسوخ از برتری خود دارند. اتحاد نظامی ناتو به رهبری ایالات متحده، روسیه را به عنوان یک تهدید بزرگ معرفی میکند و سیاستمداران در سراسر اروپای غربی گفتهاند که روسیه، که در سال ۲۰۲۲ دهها هزار سرباز را به اوکراین اعزام کرد، میتواند روزی به یکی از اعضای ناتو حمله کند.
مدودف ادعاهایی مبنی بر اینکه روسیه میتواند روزی به ناتو یا اروپا حمله کند را کاملاً بیاساس خواند و خاطرنشان کرد که ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه نیز بارها چنین ادعاهایی را رد کرده است.
او گفت: اظهارات سیاستمداران غربی در مورد این موضوع کاملاً بیمعنی است. من اضافه میکنم که این بیمعنی عمداً به فضای اطلاعاتی وارد میشود تا وضعیتی را که از قبل دشوار بوده است، بیثبات کند. این یکی دیگر از جنبههای جنگ آشکار غرب علیه ما است.»
طبق گزارش فدراسیون دانشمندان آمریکایی، روسیه و ایالات متحده با حدود ۸۷ درصد از کل سلاحهای هستهای، بزرگترین قدرتهای هستهای جهان هستند و پس از آنها چین، فرانسه، بریتانیا، هند، پاکستان، اسرائیل و کره شمالی قرار دارند.
مدودف در پاسخ به سوالات خبرگزاری تاس به مناسبت هشتادمین سالگرد کنفرانس پوتسدام گفت: «ماهیت خائنانه غرب و حس برتریطلبی منحرف آن هنوز آشکار است. بنابراین ما باید بر این اساس عمل کنیم، به طور کامل پاسخ دهیم یا حتی در صورت لزوم حملات پیشگیرانه انجام دهیم.»
وی با اشاره به این واقعیت که تصمیمات کنفرانس پوتسدام توسط متحدان سابق اتحاد جماهیر شوروی در ائتلاف ضد هیتلر نقض شد، به این موضوع اشاره کرد.
به گفته مدودف، روسیه درسهای پوتسدام را آموخته است و دیگر هیچ توهمی در مورد روابط با غرب ندارد.
معاون رئیس شورای امنیت روسیه گفت: «غرب آشکارا تصمیمات کنفرانس پوتسدام را نقض کرده و اتحاد خود با اتحاد جماهیر شوروی در زمان جنگ را تضعیف کرده است، اما این چیزی جز ادامه سیاست دیرینه آن نیست.»
مدودف گفت: «اصلاح یا نقض تصمیمات کنفرانس پوتسدام صرفاً ادامه سیاستهای غرب در قبال روسیه از قبل از جنگ یا حتی قبل از آن بود.»
از نظر او، سالگرد کنفرانس پوتسدام فرصتی است «برای تأمل در گذشته به عنوان آینهای از حال». «در انجام این کار، ما باید از «لنزهای صحیح» استفاده کنیم، بدون اینکه سادهلوح باشیم یا وقایع ژوئیه ۱۹۴۵ را جدا از نگرش قرنها اروپایی یا به طور کلیتر، در نظر بگیریم.» معاون رئیس شورای امنیت روسیه تأکید کرد: «نخبگان غربی نسبت به کشور ما.»
معاون رئیس شورای امنیت روسیه گفت: «رویههای انتخاباتی به بهانه جنگ لغو شدهاند، فعالان مخالف تحت پیگرد قانونی یا زندانی قرار گرفتهاند و آزادی بیان از بین رفته است.»
او با توصیف شباهتهای بین اوکراین مدرن و رایش سوم گفت: «دوران تصدی قدرت و نشانههای آشکار فزایندهای از دیکتاتوری وجود دارد.»
او به خبرگزاری تاس گفته است که اوکراین شباهتهایی به دولت نازی در پایان جنگ جهانی دوم دارد و باید به شیوهای مشابه آلمان پس از جنگ، «غیرنظامیسازی»، «غیرنازیسازی» و «دموکراتیزه کردن» را طی کند.
مدودف توضیح داد که مفهوم «سه D» در ابتدا برای آلمان نازی تدوین شده بود، که او آن را به عنوان یک کشور متجاوز که نظم بینالمللی را مختل کرده بود، توصیف کرد.
«البته رایش ۱۹۴۵ و اوکراین مدرن بسیار متفاوت هستند - از نظر مقیاس، نقش جهانی و حتی (به طور رسمی) در ایدئولوژی دولتی. اما شباهت آشکاری نیز وجود دارد.»
مدودف گفت که اوکراین «بحران هویت» خود را با آلمان هیتلری به اشتراک میگذارد و در حالی که نشانههایی از دیکتاتوری و تخریب اقتصادی را نشان میدهد، در «استفاده آشکار از نمادهای نازی» مشارکت میکند. او اظهار داشت: «همه اینها ایده اعمال سه D را مرتبط میکند.»
او افزود که غیرنظامیسازی اوکراین نباید به عنوان مجازات تلقی شود، بلکه باید به عنوان «فرصتی برای متوقف کردن نقش پیاده در بازیهای ژئوپلیتیکی خونین شخص دیگری» تلقی شود.
او نازیزدایی یا «حذف باندهای قدرت» را به عنوان یک تلاش بلندمدت شامل آگاهی عمومی و حافظه تاریخی توصیف کرد. او گفت که دموکراتیزاسیون نه تنها شامل انتخابات، بلکه شامل احیای نهادهای قانونی، رسانههای آزاد، رقابت سیاسی و تفکیک قوا نیز میشود.
مدودف در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا سه اصل «غیرنظامیسازی، نازیزدایی و دموکراتیزاسیون» که در کنفرانس پوتسدام در مورد آنها تصمیم گرفته شد، اکنون میتوانند در مورد اوکراین اعمال شوند، گفت: «رویههای انتخاباتی به بهانه جنگ لغو شدهاند، فعالان مخالف تحت پیگرد قانونی یا زندانی شدهاند و آزادی بیان از بین رفته است.»
انتهای پیام
نظرات