محمدعلی طالبی عصر ۲۶ تیر در این نشست گفت: کرمان سرزمین دلهای بزرگ است و این جمع، نماد فرهنگ احسان، همدلی و وفاق مردم استان است.
وی با تأکید بر نقش تاریخی خیران در توسعه کرمان افزود: بهزیستی یکی از مهمترین عرصههای فعالیت خیران است و این نهاد میتواند با اتکا به آنان، خدمات مؤثری ارائه دهد.
استاندار کرمان با حمایت از ایجاد خانه تشکلها گفت: نیازمند نهاد پایدار برای سازماندهی فعالیت خیران هستیم. قول میدهم مکان و هزینههای جاری خانه تشکلها را در استان تأمین کنم، مشروط بر اینکه افراد باانگیزه آن را شکل دهند.
وی بر لزوم تمرکز بر گروههای آسیبپذیر مانند معلولان، معتادان و زنان سرپرست خانوار تأکید کرد و گفت: باید با تجمیع ظرفیتهای خیران، حرکتی هدفمند و پایدار در استان شکل بگیرد.
ظرفیتهای مغفول کرمان نیازمند فعالسازی است
وی با تقدیر از مؤسسه مولیالموحدین گفت: این مؤسسه اقدامات مؤثری در زمینه اشتغال و توسعه فضای سبز انجام داده که از بزرگترین خدمات خیر در شرایط فعلی است.
طالبی افزود: ظرفیتهای زیادی در استان کرمان مغفول مانده که با همت جمعی باید فعال شوند.
استاندار کرمان با اشاره به وجود موقوفات و بنیاد قدس گفت: در حال ایجاد ساختاری حقوقی برای ساماندهی موقوفات هستیم و تلاش داریم بنیاد قدس را به نهادی خیریه و مؤثر در آموزش و امور اجتماعی تبدیل کنیم.
امنیت ملی، پایه همه اقدامات است
در ادامه این نشست، سید حسین مرعشی دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی با اشاره به اهمیت ثبات سیاسی در کشور اظهار کرد: همه اقدامات دولت و خیران منوط به برقراری امنیت کشور است. اگر امنیت نباشد، هیچ فعالیت اجتماعی یا اقتصادی به نتیجه نمیرسد.
مرعشی تأکید کرد: با وجود همه اختلافنظرها، حفظ امنیت ایران تنها در گرو تبعیت از مقام معظم رهبری است؛ اقتدار، تنها عامل بازدارنده در برابر تجاوزات اسرائیل غاصب است. تضعیف حکومت مرکزی، سودی برای مردم ندارد و تنها دشمنان، بهویژه اسرائیل جنایتکار، از آن بهره میبرند.
وی افزود: در این شرایط سخت، کشور نیاز به تمرکز قدرت، یکپارچگی تصمیمگیری و عبور از شکافها دارد. هر اقدام خلاف این مسیر، موجب تضعیف ما خواهد شد.
مرعشی در بخش دیگر سخنان خود با استناد به فرمایشات امام علی (علیه السلام) در نامه به مالک اشتر، گفت: خدمترسانی باید بدون منت باشد و هدف نهایی، جامعهای بدون نیازمند است و امیدوارم روزی برسد که مددجویی در کشور نداشته باشیم. برای رسیدن به آن، باید بهجای اقدامات صرفاً حمایتی، به سمت توانمندسازی افراد حرکت کنیم.
وی افزود: هیچ انسانی بیهدف آفریده نشده است. اگر مأموریت هر فرد کشف و با آموزش تقویت شود، میتوان او را بهسوی استقلال هدایت کرد. کمکهای مالی باید جنبه حمایت داشته باشد، نه صدقه یا وام، تا جامعهای توانمند شکل بگیرد.
ظرفیتهای کرمان پراکنده و بدون سامان است
علیرضا وحیدزاده، مدیرکل بهزیستی استان کرمان هم در نشست فعالان اجتماعی گفت: زخم کهنهای در سیستم داریم. با وجود ظرفیتهای زیاد در استان، به دلیل نبود ساماندهی، این ظرفیتها پراکنده و سرگردان ماندهاند.
وی گفت:در طول این سالها همواره دیدهام که ظرفیتهای اجتماعی، بهرغم گستردگی و تنوع، پراکنده و سرگرداناند. این ظرفیتها اگر در کنار هم قرار بگیرند، میتوانند اتفاقات مثبتی را رقم بزنند. اما نبود یک ساختار منسجم و هدفدار، مانعی در مسیر بهرهوری آنهاست.
وحیدزاده افزود: تشکلهای مردمی باید ساختار، برنامه و نظارت داشته باشند. خانه تشکلها یک نیاز اساسی در استان است و باید زیرساختی ایجاد شود تا از تمام ظرفیتها بهدرستی استفاده کنیم.
مدیرکل بهزیستی استان کرمان در ادامه گفت: با وجود تعدد تشکلها، برنامه مشخصی برای ساماندهی و استفاده از ظرفیتهای آنها وجود ندارد.
وی افزود: برای رفع موازیکاریها و هدایت فعالیتهای اجتماعی، پیشنهاد ما ایجاد خانه تشکلها است تا با حمایت استانداری، همه نهادها زیر یک ساختار واحد فعالیت کنند.
انتهای پیام
نظرات