• پنجشنبه / ۲۶ تیر ۱۴۰۴ / ۲۱:۰۷
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 1404042616618
  • خبرنگار : 50653

یک شاعر و نویسنده:

زبان فارسی در حال زوال است/ شاعران حافظ منش و بینش زبان‌ فارسی

زبان فارسی در حال زوال است/ شاعران حافظ منش و بینش زبان‌ فارسی

ایسنا/اصفهان یک شاعر و نویسنده با تأکید بر اهمیت پاسداشت زبان فارسی گفت: این زبان در حال از دست رفتن است و اگر ایرانی‌ها به فکر آن نباشند، در دهه‌های آینده به چیزی جز نامی از آن نخواهیم رسید.

یوسفعلی میرشکاک، امروز پنجشنبه ۲۶ تیر در برنامه وطن‌پارسی با محوریت پاسداشت زبان فارسی که در حوزه هنری اصفهان برگزار شد، اظهار کرد: مصیبت این است که ما زبان را داریم از دست می‌دهیم‌. به‌عنوان یک عالم در عرفان، به جایی رسیدم که باید فقه و شئون فرهنگی و فکری فارسی را دنبال کنیم.  اگر خود ایرانی‌ها به فکر زبان خودشان نباشند، ۲۰سال دیگر فطرت زبان فارسی از الان بیشتر خواهد بود.

وی با بیان اینکه ویژگی‌های یک قوم را می‌توان در زبان آن‌ها پیدا کرد، افزود: آیین و باورهای این مردم و ویژگی‌های منش و کنش آن‌ها براساس زبان فارسی است. دگرگونی قوم ایرانی هنوز هم وجود دارد و این به گذشته سیاسی، اقتصادی و دینی آن‌ها برمی‌گردد. اگر بخواهیم در جهان مدرن و پست‌مدرن بدون زبان فارسی، نه به معنای زبان تفهیم و تفاهم بگردیم، زمان می‌برد.

این شاعر و نویسنده ادامه داد: زبان در حال از دست رفتن است، این خطر را تا زمانی حس نمی‌کنیم که اتفاقی نیفتاده باشد این زبان را همه می‌شناسند. هر سرزمینی که در این حد توان دارد، زبانش جریان دارد، اما آن کسی که زبان را تبدیل به منش و بینش می‌کند، شاعران هستند.

میرشکاک با تأکید بر اینکه زبان فارسی در حال دگرگونی است، تصریح کرد: به نظرم در دهه‌های آینده، چیزی به نام زبان فارسی به آن معنایی که اکنون داریم، نخواهیم داشت. یکی از نشتی‌های زبان، یعنی منش، در زبان نشر پیدا می‌کند. حرف من این است که سرسختی‌ها را پیدا کنید و ببینید از کی گفته‌اند که این‌گونه باشید. 

این هنرمند بیان کرد: کافی است از هم‌زبانی ناراست با دیگران دست برداریم. هر چه که هستید باید به کمال برسید؛ حالا این کمال می‌تواند از طریق یادداشت، سفرنامه، نقاشی یا هر چیز دیگری حاصل شود. پس می‌توانیم هر سنتی را که وجود دارد، هنری، فکری یا فرهنگی حفظ کنیم. اصفهان ثابت کرده است که می‌شود.

وی با اشاره به اینکه فرهنگ مردم را نمی‌توان نادیده گرفت، توضیح داد: اصفهان شهری است که موسیقی سنتی مکتب سپاهان را در خود جای داده است.

شاعر و نویسنده برجسته کشور با بیان اینکه امیدوارم باز هم اساتیدی همچون استاد شهناز، استاد تاج و علامه همایی وجود داشته باشند، گفت: باید بتوانید از درون خودتان را بشناسید. روحی که کل جهان را آفریده بیشتر از همه در شما رسوب کرده است. هیچ یک از تاریخ‌ها، شعرها یا هنرها نمی‌توانند جایگزین انسان شوند. 

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha