حجتالاسلام والمسلمین محمدجواد حاج علی اکبری، شامگاه پنجشنبه ۲۶ تیر در مراسم اولین سالگرد مجاهد انقلابی، ابوالشهیدین و پدر ایتام، حاج سید جواد حجازی و یادبود فرزندان شهیدش، با بیان اینکه هنر انسان مؤمن تبدیل فانی به باقی است و انسان به برکت ایمان به چنین مهارتی دست مییابد، اظهار کرد: هرچه نزد انسان بوده فانی و از بین رفتنی است، اما انسان مؤمن بعد از ورود به میدان عمل صالح موفق میشود هرچه که نزد اوست را خدایی و باقی کند.
وی با بیان اینکه این تعبیر قرآن کریم روشن است و به ما یادآوری میکند که برای تبدیل امر فانی و زودگذر به امر جاودانی و ماندنی صبر نیاز بوده و این امتحان بزرگ پیش روی انسان است، افزود:اگر کسی صبر پیشه کرده و دعوتهای شیطانی را رد کند و فرمان خداوند را اطاعت نماید، خداوند با چنین کسی برخورد کریمانه دارد و بهترین اعمال او را در نظر میگیرد.
امامجمعه موقت تهران با بیان اینکه انسان مؤمن به برکت ایمان به خداوند و عمل صالح موفق میشود به درجه بالاتری از زندگی راه یابد که همان حیات طیبه است، اضافه کرد: حیات طیبه مفهومی که تنها یکبار در قرآن و در سوره نحل آمده است و آنچه از دست میرود با هنر ایمان و عمل به امر الهی تبدیل به باقی میشود و این مجلس به نام یک مومن تشکیل شده است.
اکبری گفت: او به حیات طیبه رسیده است؛ حیات طیبه که در قرآن چند تعبیر دارد و شامل زندگی پاکیزه، حاصلخیز و پرثمر بوده و این نتیجه ایمان و عمل صالح همراه با صبر است.
وی با بیان اینکه بعضی زندگیها شورهزار و بیثمر است اما زندگی سید جواد حجازی زندگیای پربرکت و پاکیزه بود، ادامه داد: مطالعه زندگی عزیزانی چون مرحوم حجازی بسیار مهم بوده و باید بررسی شود که چگونه به این مسیر راه پیدا کردند و بر اساس مبانی راه یافتن به حیات طیبه چیست تا ما نیز بتوانیم کاری کنیم و این نکته بینی و توجه به بعدهای مختلف زندگی این افراد باعث می شود این مجالس برکت پیدا کنند.
اکبری به نقش وراثت، خانواده و تربیت پاکیزه اشاره کرد و افزود: سید جواد حجازی از خانوادهای اصیل و ریشهدار بود که این مسئله بر مسیر زندگیاش تأثیر زیادی داشت و در مسیر شکلگیری شخصیت، دوران نوجوانی و کودکی از اهمیت ویژهای برخوردار است و حضور در محیطی همراه با شخصیتهای شایسته و برجسته نقش تعیینکنندهای دارد. مرحوم حاج سید جواد حجازی نیز از این فرصت بهرهمند بود و تحت هدایت استادان برجستهای قرار گرفت که برجستهترین آنان، مرحوم آیتالله شهید مدنی بود؛ عالمی وارسته که حق حیات بر مردم همدان، منطقه خود و کشور عزیزمان دارد.
رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه با بیان اینکه ما به استاد نیاز داریم چراکه برای رسیدن به مقصدی که باید به آن برسیم، داشتن راهنما و مرشد ضروری است، گفت: اگر حکیم و مرشد و راهنمایی در مسیر حق نداشته باشیم، انسان به مقصد نخواهد رسید و مرحوم حجازی آموزههای عمیقی درباره شناخت حلال و حرام و روش زندگی پاکیزه فراگرفته بود و رفیق راه شایستهای داشت و همسر او نقش بزرگی در بهرهمندی سید از حیات طیبه ایفا کرد که جایگاه ممتاز و تعریفشدهای در مسیر انقلاب اسلامی داشت.
اکبری با بیان اینکه این مقدمات، شخصیت او را به جایگاهی رساند که توانست به فضایل اخلاقی متعالی دست یابد و توفیقاتش میتواند درس بزرگی برای ما باشد،اظهار کرد: ارتباط قوی و مستمر با خداوند متعال نیز از ویژگیهای بارز مرحوم حجازی بود که از دوران جوانی آغاز شد و شامل عبادت، عشق به نماز و بندگی، انس با مسجد و نماز جماعت، قرآن کریم و تلاوت مستمر آن، تحجد و راز و نیاز سحرگاهی بود.
امامجمعه موقتتهران با بیان اینکه خدای متعال او را در تمام مسیر زندگیاش مورد عنایت قرار داد و ریشه ایمان او به واسطه نماز، ذکر، مناجات، توسل به اولیای الهی و ارتباط فکری و ذکری با آنان، همواره تقویت میشد، اضافه کرد:مرحوم سید جواد حجازی اهل توسل و ارتباط ویژه با اولیای خدا بود و انس خاصی با زیارت جامعه کبیره داشت که این زیارت یک دوره عالی امامشناسی است.
وی بیان کرد:تمرین فضیلتها امری بسیار مهم است و مرحوم سید جواد حجازی تمام عمر خود را به زهد و دوری از وابستگیهای دنیوی اختصاص داد؛ او زاهد بود و به دنبال منافع مادی نبود و نقطه کانونی پرواز و رشد یک انسان مؤمن در همین دوری از دلبستگیهای دنیایی است، زیرا هرگونه تعلق به دنیا همچون زنجیری است که دل را اسیر میکند.
امام جمعه موقت تهران با بیان اینکه او نسبت به مسائل درمانی نیز حساسیت خاص داشت و بهترین امکانات را برای رسیدگی به مردم فراهم میکرد و همه را برای خدمت بسیج مینمود اعلام کرد:خط قرمز سید جواد حجازی، ولایت بود و اگر کسی میخواست از این خط عبور کند، او با قاطعیت و استواری مقابل آن میایستاد و او سرمایهای ارزشمند برای استان همدان و کشور محسوب میشود و روش و منش او قابل الگوگیری و ترویج است.
اکبری خاطرنشان کرد:صداقت و اخلاص نیز ویژگیهایی هستند که باید به صورت مستمر و آگاهانه تمرین شوند و سید حجازی در مسائل حق، صادق و رک بود و هیچگاه در برابر حقیقت کوتاه نمیآمد و او با شجاعت به میدان حق قدم میگذاشت و تصمیمات بزرگ و سخت میگرفت و شجاعت، برکت زندگی طیبه است که نصیب انسان میشود؛ ما نیز در کنار امام راحل، از نعمت شجاعت بهرهمند بودیم و رهبر معظم انقلاب نیز با شجاعت حسینی، تصمیمات سخت و مهمی میگیرند.
وی با بیان اینکه در مسیر رسیدن به اهداف بزرگ، همت بلند و تلاش خستگیناپذیر ضرورت دارد گفت: سید جواد حجازی هرگز به حداقلها قانع نبود و نگاهش به اهدافی بزرگ و والا بودو او با جدیت و سختکوشی، پیوسته به دنبال تحقق تصمیمات خود بود و تا رسیدن به نتیجه از تلاش بازنمیایستاد. امام جمعه موقت تهران با بیان اینکه استفاده بهینه از عمر، بزرگترین سرمایه انسان است افزود: سید جواد آن را همچون «کیمیای اکبر» میدید و هرگز آن را از دست نمیداد و به این ترتیب، او توانست به حیات طیبه دست یابد.
اکبری تصریح کرد:برای رسیدن به حیات طیبه، کلیدواژهای وجود دارد که خلاصه و عصاره آن «حسن خلق» است و مرحوم سید جواد حجازی با خوشرویی، خوشبیانی و شخصیتی گرم و شیرین، همگان را به سوی خود جذب میکرد و انسانی خوشخلق و زبانسردرمدار و اهل انس، تواضع و رفاقت بود چراکه مومنان واقعی، خوشخلقاند و هیچ مومن بداخلاقی وجود ندارد و دوستان خدا، خوشاخلاق هستند.
وی ادامه داد:حسن خلق، ستون اصلی رسیدن به حیات طیبه است و باید هر روز تلاش کرد که شیرینتر شد؛ این شیرینی ابتدا در خانواده و خانه نمود پیدا میکند و سید حجازی نیز حلاوت و شیرینی اصلی رفتار خود را در خانه، نسبت به فرزندان و اهل بیتش داشت همچنین پیامبر اکرم (ص) فرمودهاند که بهترین شما کسی است که برای خانوادهاش خیررسان باشد.
اکبری با بیان اینکه با حسن خلق، خانه به محیطی تبدیل خواهد شد که انسانهای بزرگ و شایسته در آن تربیت میشوند گفت: در خانه مرحوم حجازی با حسن خلق دو عطیه ربانی تربیت شدند که در نهایت به قله شهادت و آن شرف بزرگ رسیدند ک این دو عطیه هر کدام داستانی دارد به عنوان مثال سید جعفر، اهل فکر و قلم بود و سبک زندگی و تربیت شهید چمران را برای خود الگو قرار داده و اهل بیان و قلم بود و برادر کوچکترش نیز تحت تأثیر او قرار داشت و این محیط تربیتی، مدرسهای فعال و مؤثر بود که عنصر انقلابی و فعالی را پرورش داد و آنان به جبههها راه یافتند، جایی که مجروحیت و شهادت بخش مهمی از زندگیشان بود.
وی خاطرنشان کرد:در این بیت شریف، فرزندان صالحی تربیت شدند که منابع خیر و برکت در جامعه هستند و این شیوه تربیتی، خانه را به شجره طیبهای بدل کرد که میوههای شیرین داد و برخلاف تربیتهای تحکمی، بر پایه ارتباطی صمیمی و عاشقانه با فرزندان استوار بود و حتی در سالهای پایانی عمر، سید جواد حجازی بهعنوان رفیق اصلی جوانان شناخته میشد، چراکه نگاه تربیتی و دلسوزانهای به آنان داشت.
رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه بیان کرد:به عنوان کلید خوشبختی و راهی برای رسیدن به حیات طیبه، نمادی از زندگی پاک، پربار و پر برکت که عطر بهشت از آن استشمام میشود، باید بدانیم چه کار کرده و روی چه مسائلی تمرین کنیم و در میان اعمال صالح، هیچ کاری بالاتر از خدمت به خلق نیست و احسان و خیررسانی، نشاندهنده ایمان واقعی بوده و این مسیر، راه رسیدن به حیات طیبه است و وجود انسان را پر برکت میکند.
وی با بیان اینکه سید جواد حجازی این موضوع را به خوبی درک کرده و به این نتیجه رسیده بود که راه رسیدن به خدای متعال از مسیر خدمت به خلق میگذرد تصریح کرد: خدمت به خلق، به ویژه رسیدگی به ایتام، راهی میانبر و نزدیک برای کسب رضای الهی است و خداوند نسبت به یتیمان حساسیت ویژهای دارد و هر کس کفالت یتیمی را به عهده گیرد، گویی به نیابت از خداوند به امور آنها رسیدگی میکند. هرچه بیشتر به یتیمان رسیدگی کنیم، راههای بیشتری برای قرب الهی پیش رویمان باز میشود و این خدمت، حلاوت و شیرینی خاصی به زندگی انسان میبخشد.
اکبری با بیان اینکه خداوند حرمت ویژهای برای یتیمان قائل است و سید جواد حجازی تنها به ایتام اکتفا نکرد، بلکه رسیدگی به آنان را اولویت اصلی خود قرار داد و تمام عمر خود را در این مسیر صرف کرد، گفت: مرحومحجازی معتقد بود که منابع خدمت باید پاک و نگاه به خدمت، تکریمی و تربیتی باشد تا کودکان زودتر به استقلال برسند و او همواره بر این باور بود که هر خدمتی باید درجه یک و با کیفیت باشد و حتیالامکان به صورت پنهانی انجام شود و پس از فوت او ، خانوادهاش دریافتند که چه کسانی تحت پوشش و حمایت او بودند.
انتهای پیام
نظرات