مرتضی فرخی ۲۸ تیر در نشست بررسی ایران طرح در گرمسار با اعلام این خبر اظهار کرد: عملیات سرشماری تابستانه نشخوارکنندگان در پارک ملی کویر مرکزی ایران با هدف پایش دقیق جمعیت گونههای شاخص حیاتوحش و با مشارکت یگانهای اجرایی و کارشناسان اداره کل حفاظت محیط زیست استان انجام شد.
معاون محیط زیست طبیعی ادارهکل حفاظت محیط زیست استان سمنان ادامه داد: در این سرشماری، جمعیت گونههایی همچون جبیر، گورخر ایرانی، قوچ و میش، کل و بز مورد بررسی و ارزیابی میدانی قرار گرفتند.
وی با اشاره به اهمیت این پایشها در مدیریت اصولی زیستگاههای حساس افزود: سرشماری علمی حیات وحش، گامی اساسی در شناخت ظرفیتها، تهدیدها و تدوین برنامههای حفاظتی متناسب با شرایط زیستمحیطی هر منطقه است.
معاون محیط زیست طبیعی ادارهکل حفاظت محیط زیست استان خاطرنشان کرد:عملیات سرشماری با حضور ۱۱ گروه دو نفره متشکل از محیطبانان به عنوان عاملان اجرایی و ناظرین استانی در قالب گشتهای میدانی و پیمایشهای منطقهای اجرا شد.
رئیس پارک ملی کویر مرکزی ایران نیز از عملیاتی شدن موفق سرشماری تابستانه نشخوارکنندگان در پارک ملی کویر مرکزی ایران در غرب استان سمنان خبر داد.
رضا شاهحسینی گفت: پارک ملی کویر مرکزی بهدلیل تنوع زیستی بینظیر، یکی از مهمترین زیستگاههای نشخوارکنندگان کشور به شمار میرود و این سرشماریها، نقشی حیاتی در حفاظت از این میراث طبیعی ایفا میکنند.

به گزارش ایسنا- پارک ملی کویر از جمله بزرگترین و قدیمیترین مناطق حفاظتشده ایران است که بیشتر آن در جنوب شهرستان گرمسار استان سمنان و بخشهای کوچکی هم در استانهای تهران، شمال اصفهان و شرق ورامین قرار دارد. این منطقه در جنوب غربی استان سمنان و حدود ۶۰ کیلومتری شهرستان گرمسار و در حد فاصل کویر مرکزی ایران و دریاچه نمک واقع شده است. پارک ملی کویر ابتدا در سال ۱۳۴۳ به عنوان منطقه حفاظت شده با مساحتی بالغ بر ۶۰۰ هزار هکتار تحت مدیریت کانون شکار ایران درآمد و در سال ۱۳۵۴ تمامی مساحت قبلی به پارک ارتقاء سطح یافته و به عنوان ذخیرهگاه زیست گاه به دبیرخانه یونسکو معرفی شد و بالاخره در سال ۱۳۶۱ این منطقه به دو قسمت پارک ملی و منطقه حفاظت شده که بخش جنوبی و جنوب شرقی آن با مساحت ۴۴۰ هزار هکتار شامل سیاه کوه، نخجیر و سفید آب تحت عنوان پارک ملی ابقاء شد.
انتهای پیام
نظرات