• شنبه / ۲۸ تیر ۱۴۰۴ / ۱۰:۳۲
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 1404042817160
  • خبرنگار : 50117

یک نماینده سابق مجلس:

۷۰ میلیون مترمکعب آب در اختیار کشاورزان اصفهان قرار گیرد

۷۰ میلیون مترمکعب آب در اختیار کشاورزان اصفهان قرار گیرد

ایسنا/اصفهان یک نماینده سابق مجلس با اشاره به انتقال ۷۰ میلیون متر مکعب آبِ دریا به اصفهان که معادل برداشت صنایع از زاینده‌رود است، گفت: شرکت آب منطقه‌ای در ازای ۷۰ میلیون مترمکعب آبی که قبلا از زاینده‌رود به صنایع داده می‌شد، اکنون این مقدار را در اختیار کشاورزان قرار دهد.

علی بختیار در گفت‌وگو با ایسنا درباره لزوم احیای زاینده‌رود و پروژه انتقال ۷۰ میلیون مترمکعب آب از خلیج فارس به فلات مرکزی اظهار کرد: با توجه به شرایط اقلیمی و بارشی جز کشورهای خشک محسوب نمی‌شویم و از نظر بارش جز کشورهای متوسط هستیم و مانند کشورهای حاشیه خلیج فارس که کم بارش و خشک هستند، نیستیم. در شمال کشور وضعیت ۱۰۰۰ میلی‌متر بارش را داریم و دارای اقلیم‌های متفاوت و چهارگانه هستیم، اما نبود مدیریت در بخش آب سبب شده وضعیت کشاورزی‌مان دچار افت جدی شود.

وی افزود: در اصفهان نیز همین مشکل را شاهد بوده‌ایم، به‌طوری که حوضه آبریز زاینده‌رود که یکی از بهترین حوضه‌های آبریز کشور بوده به دلیل نبود مدیریت و گسست مدیریتی دچار خشکی شده است. به‌جای اینکه یک نگاه کلان به مسئله آب داشته باشیم تصمیمات بخشی گرفته‌ایم، اما این را به فال نیک می‌گیریم که ۷۰ میلیون مترمکعب آب از حوضه دریای عمان برای صنعت وارد اصفهان می‌شود که این امر می‌تواند ۷۰ میلیون مترمکعب آب را به حوضه زاینده‌رود برای چهار مصرف کشاورزی، صنعت، شرب و گردشگری اضافه کند.

نماینده سابق مردم گلپایگان و خوانسار در مجلس با بیان اینکه این مقدار آب باید مدیریت صحیح شود، ادامه داد: اکنون میزان ۷۰ میلیون مترمکعب آب برای صنعت تأمین شده است که به‌طور طبیعی باید این مقدار برای کشاورزان آزاد شود تا از این سختی که این قشر در این سال‌ها با آن مواجه بوده‌اند، رهایی پیدا کنند. اگر آب کشاورزی در زاینده‌رود رهاسازی شود گردشگری هم از آن منتفع می‌شود و مردم با یک زاینده‌رود احیا شده روبه‌رو خواهند شد.

بختیار گفت: جاری شدن آب در زاینده‌رود همچنین دارای سود زیست‌محیطی است که انتهای آن به تالاب گاوخونی می‌رسد که در این صورت احتمال احیای این تالاب هم وجود دارد. این میزان البته برای زاینده‌رود کافی نیست و چیزی که در قانون برنامه ششم برای کل کشور دیده شده بود شیرین‌سازی یک میلیارد مترمکعب آب از دریا است تا بتوانیم این مشکل را با کمک صنعت حل کنیم، چراکه صنعت باید به کمک تأمین آب شرب بیاید. در عربستانِ خشک، ۳۰ میلیارد مترمکعب آب از دریا شیرین‌سازی می‌شود و در ایران باید برای تأمین آبِ پایدار صنایع بزرگ اقدام شود تا صنایع پتروشیمی و ... پایدار بمانند.

وی تصریح کرد: در مقابل این شیرین‌سازی آب از دریا و انتقال آن که برای صنعت انجام می‌شود، آبی که صنعت برای سال‌ها از زاینده‌رود برداشت می‌کرد، باید در اختیار کشاورزان  قرار گیرد. البته باید به مدیریت حوزه‌ای برگردیم و از مدیریت‌های استانی جدا شویم، چراکه ابتدا و انتهای این حوزه را نمی‌توان تفکیک کرد و باید ساختار قبلی حوزه مدیریت آب را احیا کنیم. ۱۱ شرکت برق منطقه‌ای در کل کشور داریم که به‌طور منطقه‌ای تصمیم‌گیری می‌کنند و برای آب هم همین‌گونه بوده و باید به ساختار قبلی برگردیم تا بتوان کل مجموعه کشاورزی آب زاینده‌رود را احیا کنیم.

نماینده سابق مردم گلپایگان و خوانسار در مجلس خاطرنشان کرد: در اصفهان در بخش صنعت با این ۷۰ میلیون مترمکعب آب تقریباً مشکل صنایع استان برطرف می‌شود و در منابع آتی باید آب کشاورزی و زیست‌محیطی را تأمین کنیم و صنایع باید در این مهم کمک کنند و در کل اصفهان باید احیا شود، چراکه این استان زمانی در همه بخش‌ها در جایگاه نخست قرار داشت.

بختیار با اشاره به انتقال ۷۰ میلیون متر مکعب آبِ دریا به اصفهان که معادل برداشت صنایع از زاینده‌رود است، گفت: شرکت آب منطقه‌ای اصفهان در ازای این ۷۰ میلیون مترمکعب آبی که به صنایع داده می‌شود باید همین مقدار را در اختیار کشاورزان قرار دهد تا از حوضه زاینده‌رود برداشت اضافه‌ای نشود. نظارت بر این مهم را باید شرکت‌های آب منطقه‌ای انجام دهند و در کل باید شرکت مدیریت منابع آب کشور که حوضه آبریز زاینده‌رود را به‌طور کامل نظارت می‌کند در این رابطه به‌خوبی فعال شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۴-۰۴-۲۸ ۲۰:۱۱

گسترش بیش ازحد صنایع آب خواه و باغات و مین‌های کشاورزی به ویژه در زمین‌های مجاور رودخانه ها ونه ها متعلق به منابع طبیعی.... مدیریت همه اینها =خروج ازبحران

avatar
۱۴۰۴-۰۴-۲۸ ۲۱:۲۹

خدا را شکر انشاالله که هموطنانمان توی اصفهان از دیدن آب زاینده رود شاد وخوشحال باشن.

avatar
۱۴۰۴-۰۴-۲۹ ۰۰:۰۹

ما اصفهانی‌ها زاینده‌رود را دائم می‌خواهیم. فرو نشست ،تغیرات زیست محیطی داره اصفهان را نابود میکنه. اصفهان بدون زاینده‌رود دائم قابل سکونت نیست.

avatar
۱۴۰۴-۰۴-۲۹ ۰۰:۱۷

قرار بر این گذاشته شد که با آمدن آب از دریای عمان، آن آب را به صنایع دهند و دست از سر زاینده رود، بردارند هنوز که آب، نیامده و چنانچه آب آمد باید به وعده خودشان عمل کنند

avatar
۱۴۰۴-۰۴-۲۹ ۰۰:۴۲

با همین 70 میلیون متر مکعب هم می شود زاینده رود را دائمی احیا کرد. روزی دویست هزار متر مکعب آب در زاینده رود جاری باشد. در سال می شود 70 میلیون متر مکعب. و در صورت عدم استفاده از این اب دربخش کشاورزی و صنعت ، زاینده رود دائمی هر چند کم خروش تا تالاب

avatar
۱۴۰۴-۰۴-۲۹ ۱۵:۲۲

خب مگر مجبورید محصولات آب بر بکارید

avatar
۱۴۰۴-۰۴-۲۹ ۲۱:۳۹

زاینده رود به رودخانه فصلی هست

avatar
۱۴۰۴-۰۴-۲۹ ۲۳:۱۹

درود 70000000ملیون مترمکعب درسال که 31500000است می شودحدود2/25مترمکعب در ثانیه با این مقدارآب احیای کشاورزی غیرممکن است اما اگر در طول زاینده‌رود بجای سنگچین های موجود دیوارک بتنی ایجاد و همیندومترمکعب آب دایما عبورکندآبنمای شهرتامین می شود