مسعود جعفرنژاد در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: آذربایجان شرقی با سطح زیر کشت سه هزار و ۲۴۱ هکتار آلبالو، رتبه دوم تولید این محصول در کشور را به خود اختصاص داده است که شامل سه هزار و ۱۶۶ هکتار باغات بارور و ۷۵ هکتار باغات غیربارور است.
وی افزود: شهرستانهای شبستر، مرند، جلفا و میانه به ترتیب قطبهای مهم تولید آلبالو در استان بوده و استان آذربایجان شرقی با تولید بیش از ۱۵ هزار تن آلبالو حدود ۱۵ درصد سطح زیرکشت باغات آلبالو در سطح کشور را داراست.
وی ادامه داد: متوسط عملکرد این محصول در سالجاری با توجه به خسارتهای وارده در سطح استان حدود پنج تن در هکتار برآورد شده و عملکرد باغات شاخص بیش از هشت تن در هکتار است.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان شرقی بیان کرد: ۲۰ درصد از محصول تولیدی آلبالو استان مصرف تازه خوری داشته و ۸۰ درصد آن به صنایع فرآوری این محصول از جمله تولید میوه منجمد شده با هسته و بدون هسته، میوه خشک، تهیه آبمیوه، شربت، مربا، مارمالات و غیره اختصاص مییابد.
وی تاکید کرد: باید توجه داشت که ارزش افزوده محصول فرآوری شده بیش از سه برابر فروش محصول خام برآورد میشود.
وی اضافه کرد: ۸۵ درصد سطح زیرکشت استان را ارقام بومی آلبالو تشکیل میدهند، ۱۵ درصد نیز شامل ارقام اصلاح شده آلبالو مجاری (رقم سگانی و بوترمو) است. ارقام مجاری به خاطر داشتن رنگ روشن و میوه آبدار و اندازه میوه بزرگتر در صنایع تبدیلی کاربرد زیادی دارند. رقم سیگانی نسبت به سایر ارقام زودرس تر است یعنی ۲۰ روز پیش از سایر ارقام میرسد.
جعفرنژاد در پایان بیان کرد: مقدار زیادی از محصولات تولید شده در کارخانجات فرآوری میوه به کشورهای خارجی به ویژه کشورهای حوزه خلیج فارس، آسیای میانه و روسیه صادر میشود.
انتهای پیام
نظرات