مجتبی اکبرپور با اعلام این خبر افزود: عملیات مرمت این بقعه تاریخی و مذهبی پس از آسیبهای واردشده ناشی از حادثه آتشسوزی در اواخر سال گذشته، با هدف حفاظت از ارزشهای فرهنگی و اعتقادی منطقه انجام شد.
به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی استان سمنان در روز شنبه ۲۸ تیر، رئیس اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شهرستان دامغان افزود: در این عملیات، اقدامات مختلفی از جمله پیوند و استحکامبخشی ترکهای ساختاری موجود در بدنه و بام بنا، اجرای اندود کاهگل و سیمگل در بدنه و گنبد، و سفیدکاری فضای داخلی امامزاده به اجرا درآمد.
او تصریح کرد: عملیات سفیدکاری فضای داخلی توسط اداره اوقاف و امور خیریه، و همچنین تأمین مصالح و داربست مورد نیاز مرمت با همکاری دهیاری روستای جزن انجام شده است که نمونهای موفق از همافزایی بین نهادهای محلی در حفاظت از میراث فرهنگی به شمار میآید.
اکبرپور ادامه داد: امامزاده صالح جزن یکی از بقاع متبرکه شاخص منطقه است که علاوه بر جایگاه مذهبی، دارای ارزشهای تاریخی و معماری بوده و به یکی از فرزندان امام موسی کاظم (ع) نسبت داده میشود.
رئیس اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شهرستان دامغان خاطرنشان کرد: این مکان معنوی با معماری سنتی و مصالح بومی، از نمادهای فرهنگی روستای جزن به شمار میرود و به واسطه موقعیت جغرافیایی مناسب در مسیر زائران مشهد مقدس، ظرفیت تبدیلشدن به یک قطب زیارتی و گردشگری مذهبی را داراست.
او اظهار امیدواری کرد: با تکمیل این مرحله از ساماندهی، زمینه لازم برای بهسازی محیط اطراف بقعه و ارتقاء خدمات به زائران فراهم شود و در آیندهای نزدیک، شاهد رونق گردشگری مذهبی در این منطقه باشیم.
برگزاری نشست کمیته حفظ حقوق بیتالمال دامغان برای صیانت از سه اثر تاریخی مهم
رئیس اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شهرستان دامغان از برگزاری نشست کمیته حفظ و صیانت از حقوق بیتالمال این شهرستان با محوریت بررسی وضعیت سه اثر تاریخی پیرعلمدار، غار شیربند و تپه حصار خبر داد.
اکبرپور گفت: نشست کمیته حفظ و صیانت از حقوق بیتالمال این شهرستان با محوریت بررسی وضعیت سه اثر تاریخی پیرعلمدار، غار شیربند و تپه حصار با حضور رئیس دادگستری، دادستان عمومی و انقلاب شهرستان، دو نفر از اعضای شورای اسلامی شهر دامغان، نماینده شرکت راهآهن شمال شرق، یکی از فعالان حوزه میراث فرهنگی و مسئولان این اداره برگزار شد.
رئیس اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شهرستان دامغان افزود: در این نشست، مشکلات و دغدغههای موجود پیرامون سه اثر شاخص تاریخی شهرستان دامغان شامل بنای پیرعلمدار، غار طبیعی شیربند و محوطه باستانی تپه حصار بهصورت تخصصی مورد بررسی قرار گرفت.
او با اشاره به اهمیت این آثار در میراث فرهنگی کشور ادامه داد: در خصوص تپه حصار، موضوع عبور ریل راهآهن از حریم این اثر و تبعات آن برای حفظ ساختار باستانشناختی محوطه، از محورهای مهم گفتوگوها بود. همچنین وضعیت حفاظتی بنای پیرعلمدار و غار شیربند نیز با تأکید بر لزوم اقدام فوری برای جلوگیری از تخریبهای احتمالی مطرح شد.
اکبرپور تصریح کرد: در پایان جلسه، تصمیمات و مصوباتی برای رسیدگی، پیگیری و حفاظت از این آثار اتخاذ شد که برای اقدامات بعدی به کمیته حفظ حقوق بیتالمال استان سمنان ارسال خواهد شد.
رئیس اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شهرستان دامغان در پایان خاطرنشان کرد: این نشست بیانگر همافزایی سازنده میان نهادهای قضایی، اجرایی، شهری و جامعه مدنی در راستای صیانت از میراث فرهنگی دامغان است؛ آثاری که شناسنامه تاریخی این منطقه به شمار میروند و حفاظت از آنها نیازمند عزم و همکاری جمعی است.
انتهای پیام
نظرات