وجود این بازارچه برای مردم خراسان شمالی به خصوص مرزنشینان تبدیل به یک آرزو شده بود که برای راه اندازی آن نیز تاکنون توسط مسئولان در دولتهای مختلف پیگیریهای فراوانی انجام شده که خوشبختانه خبر خوش موافقت طرف ترکمنستانی برای ایجاد این بازارچه به استان داده شده است.
موافقت طرف ترکمنستانی برای ایجاد گذر مرزی میان مرز خراسان شمالی با ترکمنستان
بهمن نوری استاندار خراسان شمالی ۲۸ تیر در جمع خبرنگاران خبر از موافقت طرف ترکمنستانی برای ایجاد گذر مرزی میان مرز خراسان شمالی با کشور ترکمنستان خبر داد و گفت: راهاندازی گذر مرزی یکی از آرزوهای مردم این استان بوده که تاکنون پیگیریهای فراوانی برای ایجاد آن نیز از سوی مسئولان انجام شده است.
وی اظهار کرد: با پیگیریهای انجام شده خوشبختانه طرف ترکمنستانی با راه اندازی این بازارچه موافقت کرده است و این موضوع به مجموعه ذی ربط استان منعکس شده است.
نوری افزود: مقرر است این امر به صورت عملیاتی پیگیری شود تا بازارچه مرزی بازگشایی شود که نتیجه آن ایجاد گذر مرزی خواهد بود.
وی ادامه داد: با راه اندازی بازارچه مرزی در استان رونق اقتصادی برای مرزنشینان و آرامش خاطر برای صادر و واردکنندگان ایجاد خواهد شد.
نماینده عالی دولت در استان تاکید کرد: صحبتهای اولیه در کمیسیون مشترک اقتصادی میان ایران و ترکمنستان صورت گرفته و باید جلسات کارشناسی برگزار شود.
داشتن گذرگاه مرزی حق خراسان شمالی است
علی کاظمی رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بجنورد نیز در گفت و گو با ایسنا، گفت: داشتن گذرگاه مرزی و بازارچه مرزی حق خراسان شمالی است.
وی افزود: خراسان شمالی بیش از ۳۰۰ کیلومتر مرز مشترک با کشور ترکمنستان دارد اما گذرگاه و بازارچه مرزی ندارد، بنابراین هیچ فرقی با سایر استانهای کشور که مرز با کشور دیگری ندارند، نمیکند.
ترکمنستان یکی از امنترین همسایگان ایران است
مجتبی روزبهانی سفیر جمهوری اسلامی ایران در ترکمنستان نیز در نشست تخصصی آشنایی با فرصتهای تجاری و راهکارهای توسعه تعاملات اقتصادی با کشور ترکمنستان که خرداد امسال در بجنورد برگزار شد، بر ضرورت بهرهبرداری از ظرفیتهای مرزی، رفع موانع ارتباطی و تسهیل بازگشایی گذر مرزی میان خراسان شمالی و ترکمنستان تأکید کرد.
وی با بیان اینکه ترکمنستان ۱۲۰۰ کیلومتر مرز مشترک پایدار و امن با ایران دارد، اظهار کرد: ترکمنستان یکی از امنترین همسایگان ایران است و شناخت دقیق از مشخصههای این کشور، شرط لازم برای گسترش همکاریهای اقتصادی است.
سفیر ایران در ترکمنستان گفت: ارزش مبادلات تجاری ایران و ترکمنستان در گذشته به پنج میلیارد دلار رسیده بود، اما بهدلیل رویکردهای صنفی، نوسانات اقتصادی و بحران کرونا، این عدد به ۱۳۰ میلیون دلار کاهش یافت. اکنون شاهد رشد دوباره روابط هستیم و رقم مبادلات به بیش از ۵۰۰ میلیون دلار رسیده و در تلاش هستیم این رقم را به یک میلیارد برسد و سپس به هدفگذاری پنج میلیارد دلار برسانیم.
ضرورت بهرهبرداری از موقعیت مرزی خراسان شمالی
محمودرضا معموری، معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان شمالی نیز در این نشست گفت: استان ما با وجود موقعیت مرزی، فقط از طریق کارتهای بازرگانی و تعاونیهای مرزنشین از این ظرفیت بهره میبرد و هنوز موفق به ایجاد بازارچه یا گذر مرزی رسمی نشدهایم.
وی با اشاره به اینکه موضوع ایجاد گذر مرزی یکی از مصوبات سفر رئیس جمهوری به استان بوده است، ادامه داد: این خواسته فعالان اقتصادی و مردم است و برای تحقق آن، نقشآفرینی بخش خصوصی و بازرگانان بسیار کلیدی است. این تعاملات میتواند در اقناع کشور همسایه و تسهیل مذاکرات مؤثر باشد.
ترکمنستان، همسایهای راهبردی برای ایران
ارباب خالص، سفیر سابق ایران در ترکمنستان نیز ترکمنستان را یکی از بهترین و با ثباتترین همسایگان ایران معرفی کرد و گفت: ما چهار معبر مرزی فعال با این کشور داریم و حدود ۹۰ درصد مبادلات ایران با آسیای مرکزی، از طریق ترکمنستان انجام میشود.
وی افزود: موقعیت راهبردی دو کشور و اشتراک منافع در حوزه انرژی، حمل و نقل و اتصال ریلی، ظرفیتهایی ارزشمند برای توسعه روابط محسوب میشود.
انتهای پیام
نظرات