• یکشنبه / ۲۹ تیر ۱۴۰۴ / ۱۰:۰۲
  • دسته‌بندی: قزوین
  • کد خبر: 1404042917891
  • خبرنگار : 50061

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان قزوین:

منشأ گردوغبار آبیک، تالاب‌های خشکیده صالحیه و الله‌آباد است

منشأ گردوغبار آبیک، تالاب‌های خشکیده صالحیه و الله‌آباد است

ایسنا/قزوین مدیرکل حفاظت محیط زیست استان قزوین گفت: منشأ گردوغبار آبیک به تالاب صالحیه واقع در استان البرز و تالاب الله‌آباد واقع در قزوین بازمی‌گردد. به‌خاطر بارش کم و خشکسالی، تالاب در مواقعی از سال خشک است و دشت را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

سیداسدالله هاشمی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: آلودگی هوای قزوین در فصل تابستان ناشی از ذرات گرد و غبار است، در حال حاضر وضعیت هوای استان مطلوب است اما طی هفته گذشته هوای برخی از شهرهای استان مانند آبیک در وضعیت ناسالم قرار داشت.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه دشت‌ها تحت تأثیر شرایط اقلیمی قرار گرفتند امروز تالاب صالحیه البرز به کانون گردوغبار تبدیل شده است، آبیک نیز در مجاورت دشت قرار گرفته و متأثر از گردوغبار کانون‌های داخلی است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان قزوین خاطرنشان کرد: حل این مشکل گردوغبار نیازمند اقدامات بین‌دستگاهی است و باید سازمان جهادکشاورزی، اداره‌کل منابع طبیعی و آبخیزداری، اداره کل حفاظت از محیط زیست، شرکت آب منطقه‌ای برای تخصیص حق‌آبه رودخانه‌ها، اداره امور عشایر برای کنترل چرای دام وارد عمل شوند.

وی بیان کرد: عامل اصلی گردوغبار خشکسالی است و اگر خشکسالی نبود و حق‌آبه رودخانه را می‌گرفتیم دشت به این روز نمی‌افتاد و شاهد گردوغبار نبودیم، منشأ گردوغبار آبیک به تالاب صالحیه واقع در استان البرز و تالاب الله‌آباد واقع در قزوین بازمی‌گردد. به‌خاطر بارش کم و خشکسالی، تالاب در مواقعی از سال خشک است و دشت را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

هاشمی ادامه داد: منشاء آلودگی فصل تابستان گردوغبار است و آلودگی فصل زمستان نیز آلایندگی واحدهای صنعتی است و وارونگی دمایی اتفاق می‌افتد.

وی در خصوص راهکار کاهش آلایندگی صنایع گفت: پایش سالانه میزان آلایندگی واحدهای صنعتی جزو وظایف اداره کل حفاظت از محیط زیست است، در همین راستا میزان آلایندگی دودکش صنایع مورد پایش قرار گرفته و واحدهایی که آلایندگی داشته باشند اخطار دریافت می‌کنند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان قزوین افزود: ممکن است آلایندگی‌ صنایع به‌دلیل بی‌توجهی‌هایی نظیر تنظیم نبودن سیستم سوخت‌رسانی و مشعل و خارج کردن فیلتر از مدار باشد که به این صنایع اخطار می‌دهیم تا مشکل را رفع کنند.

وی اظهار کرد: اگر صنایع در مهلت تعیین شده توسط اداره کل حفاظت از محیط زیست، نسبت به رفع آلایندگی خود اقدام نکنند در لیست واحدهای آلاینده قرار می‌گیرند و مشمول عوارض سبز می‌شوند. ماده ۲۷ قانون مالیات بر ارزش افزوده به موضوع «عوارض سبز» و واحدهای آلاینده می‌پردازد و واحدهای تولیدی، صنعتی، معدنی و خدماتی آلاینده را ملزم به پرداخت عوارض سبز می‌کند.

هاشمی بیان کرد: در سال ۱۴۰۳ حدود ۱۵۰ واحد صنعتی برای پرداخت عوارض سبز جریمه شدند و بر اساس قانون صنایع متخلف باید یک درصد از فروش خود را به‌عنوان عوارض سبز به خزانه دولت واریز کنند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان قزوین در پایان یادآور شد: پیگیری حقوقی و قضایی راهکاری دیگر برای برخورد واحدهای آلاینده است که در پی این اقدام واحدها به دادگاه معرفی می‌شوند و دادگاه برای تخلف آنان رأی صادر می‌کند، آرای صادره نیز به تعطیلی واحد و جریمه مدیر واحد صنعتی منجر می‌شود. 

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha