سیداسدالله هاشمی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: آلودگی هوای قزوین در فصل تابستان ناشی از ذرات گرد و غبار است، در حال حاضر وضعیت هوای استان مطلوب است اما طی هفته گذشته هوای برخی از شهرهای استان مانند آبیک در وضعیت ناسالم قرار داشت.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه دشتها تحت تأثیر شرایط اقلیمی قرار گرفتند امروز تالاب صالحیه البرز به کانون گردوغبار تبدیل شده است، آبیک نیز در مجاورت دشت قرار گرفته و متأثر از گردوغبار کانونهای داخلی است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان قزوین خاطرنشان کرد: حل این مشکل گردوغبار نیازمند اقدامات بیندستگاهی است و باید سازمان جهادکشاورزی، ادارهکل منابع طبیعی و آبخیزداری، اداره کل حفاظت از محیط زیست، شرکت آب منطقهای برای تخصیص حقآبه رودخانهها، اداره امور عشایر برای کنترل چرای دام وارد عمل شوند.
وی بیان کرد: عامل اصلی گردوغبار خشکسالی است و اگر خشکسالی نبود و حقآبه رودخانه را میگرفتیم دشت به این روز نمیافتاد و شاهد گردوغبار نبودیم، منشأ گردوغبار آبیک به تالاب صالحیه واقع در استان البرز و تالاب اللهآباد واقع در قزوین بازمیگردد. بهخاطر بارش کم و خشکسالی، تالاب در مواقعی از سال خشک است و دشت را تحت تأثیر قرار میدهد.
هاشمی ادامه داد: منشاء آلودگی فصل تابستان گردوغبار است و آلودگی فصل زمستان نیز آلایندگی واحدهای صنعتی است و وارونگی دمایی اتفاق میافتد.
وی در خصوص راهکار کاهش آلایندگی صنایع گفت: پایش سالانه میزان آلایندگی واحدهای صنعتی جزو وظایف اداره کل حفاظت از محیط زیست است، در همین راستا میزان آلایندگی دودکش صنایع مورد پایش قرار گرفته و واحدهایی که آلایندگی داشته باشند اخطار دریافت میکنند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان قزوین افزود: ممکن است آلایندگی صنایع بهدلیل بیتوجهیهایی نظیر تنظیم نبودن سیستم سوخترسانی و مشعل و خارج کردن فیلتر از مدار باشد که به این صنایع اخطار میدهیم تا مشکل را رفع کنند.
وی اظهار کرد: اگر صنایع در مهلت تعیین شده توسط اداره کل حفاظت از محیط زیست، نسبت به رفع آلایندگی خود اقدام نکنند در لیست واحدهای آلاینده قرار میگیرند و مشمول عوارض سبز میشوند. ماده ۲۷ قانون مالیات بر ارزش افزوده به موضوع «عوارض سبز» و واحدهای آلاینده میپردازد و واحدهای تولیدی، صنعتی، معدنی و خدماتی آلاینده را ملزم به پرداخت عوارض سبز میکند.
هاشمی بیان کرد: در سال ۱۴۰۳ حدود ۱۵۰ واحد صنعتی برای پرداخت عوارض سبز جریمه شدند و بر اساس قانون صنایع متخلف باید یک درصد از فروش خود را بهعنوان عوارض سبز به خزانه دولت واریز کنند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان قزوین در پایان یادآور شد: پیگیری حقوقی و قضایی راهکاری دیگر برای برخورد واحدهای آلاینده است که در پی این اقدام واحدها به دادگاه معرفی میشوند و دادگاه برای تخلف آنان رأی صادر میکند، آرای صادره نیز به تعطیلی واحد و جریمه مدیر واحد صنعتی منجر میشود.
انتهای پیام
نظرات