به گزارش ایسنا، «آوی اشکنازی» تحلیلگر مسائل نظامی در روزنامه معاریو گفت ارتش اکنون در مرحله بسیار دشواری قرار دارد. در مناطق خاصی مستقر شده و وارد نبردهای دفاعی شده است. در هر بازدید از واحدها، داستانهایی از مشکلات، خستگی، فرسودگی و درک این موضوع که عملاً هیچ مدیریت یا برنامهریزی برای این کارزار وجود ندارد، نمایان میشوند.
روزنامه عبری معاریو به نقل از اشکنازی نوشت بهترین نمونه درباره بیبرنامگی، نمایش مضحک پیرامون «شهر بشردوستانه» بود که قرار بود بر روی ویرانههای رفح ساخته شود. این یک ترفند سیاسی برای گیج کردن افکار عمومی در جامعه صهیونیستی و فشار بر حماس بود.
وی افزود رئیس ستاد و فرماندهی ارتش با این اقدام مخالفت کردند زیرا میدانستند که اجرای این ترفند حداقل به ۶ ماه آمادهسازی و ساخت و ساز نیاز دارد و برای تأمین امنیت آن به هزاران سرباز نیاز است. ارتش همچنین میدانست که این به معنای گشودن جبهه جدیدی از نبرد دفاعی و اعمال حکومت نظامی در جنوب نوار غزه است.
اشکنازی تصریح کرد در تمام تیپهای رزمی، سربازان و فرماندهان از خستگی صحبت میکنند. آنها میگویند که واحدها اکنون در لبه تیغ اداره میشوند و فرماندهان از یک سو مجبورند اقدامات گذشته را که بدون توجه نمیماند، نادیده بگیرند و از سوی دیگر از آنها خواسته میشود که صهیونیستگرایی و روحیه بیشتری را در سربازان القا کنند. اما همه میدانند که این یک اقدام موقت، ناقص و ناکامل است.
وی خاطرنشان کرد رده سیاسی باید متوجه شود که رژیم صهیونیستی پس از ۶۵۳ روز جنگ بدون نتیجه قطعی، حتی در یک قدمی پیروزی قرار ندارد. بنابراین وقتش رسیده که فریب کنار گذاشته شود و مذاکرات واقعی برای پایان دادن به این فصل آغاز شود.
در همین زمینه، روزنامه صهیونیستی «یسرائیل هیوم» نوشت: «تعداد زیاد تلفات در میان سربازان نشان دهنده خستگی و فرسودگی فزاینده است.»
با وجود این وخامت اوضاع، ارتش اشغالگر در میان سکوت جامعه بینالمللی به عملیات تهاجمی خود در نوار غزه، از جمله آوارگی اجباری، اعمال محاصره خفه کننده و هدف قرار دادن غیرنظامیان و امدادگران ادامه میدهد، جنایاتی که در حد جنایات جنگی هستند.
اظهارات آوی اشکنازی نشان دهنده عمق بحرانی است که ارتش اشغالگر صهیونیستی با آن مواجه است، بحرانی که حتی در محافل رهبری آن نیز آشکار شده است. در زمانی که ماشین جنگی همچنان به ارتکاب جنایات علیه غیرنظامیان در نوار غزه ادامه میدهد، سؤالات جدی در مورد امکان ادامه این تجاوز در غیاب هرگونه چشمانداز پیروزی ایجاد میکند.
انتهای پیام
نظرات