علی سعیدی در رابطه با ایجاد پایگاههای اوقات فراغت تحت نظارت آموزش و پرورش خراسان رضوی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: در حال حاضر تعداد ۹۵۰ پایگاه اوقات فراغت در استان خراسان رضوی پیشبینی شدهاست که تعداد این پایگاهها رو به افزایش است و پیشبینی میشود که بیش از ۱۵۰۰ پایگاه در خراسان رضوی ایجاد شود.
وی افزود: در ایام جنگ تحمیلی ۱۲ روزه رغبت دانشآموزان و خانوادهها برای شرکت در موضوعات اوقات فراغت و فعالیتهای تابستانه کمرنگتر شد که خوشبختانه با توجه به گذر زمان شرایط مناسبتری ایجاد شدهاست و حضور بیشتر دانشآموزان در پایگاههای اوقات فراغت مشاهدهمیشود.
پیشبینی فعالیت ۲۰۰ هزار دانشآموز در طرح اوقات فراغت
معاون پرورشی و فرهنگی اداره کل آموزش و پرورش خراسان رضوی با اشاره به اینکه حدود ۱۳۰ هزار نفر از دانشآموزان در پایگاهها مشغول فعالیت هستند، گفت: باتوجه به آخرین اطلاعات، این رقم به بیش از ۲۰۰ هزار نفر خواهد رسید، البته اگر تعداد، از نظر نفر رشته در نظر گرفتهشود، بیش از ۳۵۰ هزار نفر رشته دانشآموز در پایگاههای اوقات فراغت مشغول فعالیتهای تابستانه هستند، همچنین دانشآموزان میتوانند در بیش از یک رشته در این پایگاهها فعالیت کنند.
سعیدی خاطرنشان کرد: یکی از محورهای مهم و اهداف اصلی طرح اوقات فراغت و فعالیتهای تابستانه در کنار موضوعات رشد اجتماعی، ارتقاء سطح دانش و بینش اعتقادی، علمی و اجتماعی دانشآموزان، این است که از روند جریان آسیبهای فردی و اجتماعی جلوگیری میکند.
وی تصریح کرد: هنگامیکه دانشآموزان در عرصه اجتماعی حضور پیدا میکند، اعتماد به نفس، خودشناسی و شکوفایی استعداد، افزایش و سبب درک دانشآموزان به ارزش وجودی خود میشود که در نتیجه پذیرفتن این مسئولیت توسط دانشآموزان باعث میشود که در مسیر آسیبهای اجتماعی قرار نگیرد.
سعیدی با اشاره به اینکه پایگاههای اوقات فراغت معمولا در مراکز دارالقرآن، پژوهشسراها، مراکز مشاوره، کانونهای فرهنگی و هنری و مدارس در سطح خراسان رضوی تشکیل میشود، گفت: شعار سال ۱۴۰۴ آموزش و پرورش در تابستان «هر خانه یک پایگاه تابستانی و هر دانشآموز یک مهارت» است و امید است پایگاههای اوقات فراغت باتوجه به شرایط و شعار سال ۱۴۰۴ در هنرستانها توسعه یابد.
وی افزود: توسعه پایگاههای اوقات و فراغت در هنرستانها باتوجه به رشتههای متنوع و متعدد دردست اقدام است، همچنین در حال حاضر نیز تمایل و رغبت دانشآموزان در جهت حضور در پایگاههای اوقات فراغت در حال افزایش است؛ پایگاههای اوقات فراغت خراسان رضوی از تاریخ اول تیر فعالیتهای خود را آغاز کردند که تا تاریخ ۲۰ شهریور ماه ادامهدارد؛ در طی این بازه دانشآموزان میتوانند در این پایگاهها فعالیت کنند.
تابستان فرصتی طلایی، جهت شکوفایی استعدادها
معاون پرورشی و فرهنگی اداره کل آموزش و پرورش خراسان رضوی گفت: درتمامی شهرستانهای استان خراسان رضوی و مناطق ۴۷ گانه آموزش و پرورش، پایگاههای اوقات فراغت ایجاد شدهاست که این پایگاهها شامل مراکز ورزشی نیز میشود، همچنین بسیج و اتحادیه انجمن اسلامی نیز در ایجاد این پایگاهها جهت برگزاری فعالیتهای تابستانه اوقات فراغت نقش دارند.
سعیدی با بیان اینکه در پایگاههای تابستانه اوقات فراغت، برنامههای متنوعی وجود دارد که تمامی رشتههای ورزشی، هنری، قرآنی، عترت ونماز، بحثهای معرفتی و کیفیتبخشی آموزشی را شامل میشود، توضیح داد: بهعنوان مثال در حوزه فرهنگی هنری بیش از ۷۰ رشته در حوزه مسابقه در محورهای هنرهای آوایی، نمایشی، تجسمی و ادبی وجود دارد، همچنین در حوزه عترت و نماز علاوه بر محورهای پژوهشی، آگاهی و قرائت وجود دارد و در حوزه ورزش نیز انواع رشتههای ورزشی با توجه به ظرفیتهای آموزش و پرورش، دانشآموزان در این پایگاهها فعالیت میکنند.
وی افزود: تابستان فرصتی طلایی جهت شکوفایی استعدادها است و اساسا تابستان زمان استراحت تلقی نمیشود بلکه فعالیتهای تابستان در امتداد فعالیتهای سال تحصیلی است، بنابراین لازم است از این فرصت جهت تعمیق فعالیتهای تربیتی، ارتقاء سطح دانش و بینش اعتقادی، علمی، اجتماعی، فرهنگی و هنری، تقویت هویت ملی و دینی، خودباوری، مسئولیت پذیری نهایت استفاده شود، همچنین استمرار جریان تربیتی پرورشی و فرهنگی که در سال تحصیلی انجام شود که جریان تربیت منقطع نشود.
ایجاد طرح اوقات فراغت در روستاها با هدف عدالت تربیتی
معاون پرورشی و فرهنگی اداره کل آموزش و پرورش خراسان رضوی بیان کرد: لازم است زمینههای ارتقاء دانش، مهارت و بینش در زمینههای مختلف، رویکردهای هنری، ورزشی، اعتقادی و تشکیلاتی برای دانش آموزان فراهم شود که در نهایت تربیت تمام ساعتی انجام شود و دانشآموزان دارای رشد همهجانبه شخصیت شوند.
سعیدی ادامه داد: اجرای تمامی برنامهها در تمام پایگاههای استان خراسان رضوی بهصورت یکسان نیست و رشتهها متناسب با ظرفیتها و امکانات کانونها، مراکز دارالقرآن، پژوهشسراها و اماکن ورزشی تعریف و اجرا میشود.
وی افزود: ادارات ۴۷ گانه آموزش و پرورش مسئول جذب دانشآموزان هستند، همچنین هدف از ایجاد ستاد فعالیتهای تابستانه در هر اداره این است که جریان تربیت را تا عمق شهرها و روستاها ایجاد کنند که فراگیری تربیت و تحقق عدالت تربیتی انجام شود، به این معنا که فرصتهای متنوع برای تمامی دانشآموزان فراهم شود.
معاون پرورشی و فرهنگی اداره کل آموزش و پرورش خراسان رضوی خاطرنشان کرد: در حال حاضر در بسیاری از روستاها طرح اوقات فراغت ایجاد شدهاست که دانشآموزان در این پایگاهها فعالیت میکنند. هدف ۴۷ گانه بودن ستادهای فعالیتهای تابستانه در شهرستانها در مسیر تحقق عدالت تربیتی و فراگیر کردن جریان تربیت است.
انتهای پیام
نظرات