امین امینیان در بازدید از طرحهای تحقیقاتی، پایگاه نوآوری و زیر ساختهای مؤسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور افزود: استفاده از ارقام جدید دیم همراه توصیههای زراعی در دیمزارها و توسعه زیر ساختهای مؤسسه دیم از عوامل مهم و تأثیرگذار در تداوم و پایداری تولید در شرایط خشکسالی در کشور است.
وی ادامه داد: طرحهای تحقیقاتی خوبی در زمینه بهزراعی و بهنژادی در مؤسسه دیم در حال اجراست و نتایج یافتههای تحقیقاتی در عرصهها کاملاً مشهود است.
وی افزود: ارقام معرفی شده توسط محققان این مؤسسه تولید در زمینه گندم، جو، نخود، دانههای روغنی و علوفه تولید شده در دیمزارها را به طور متوسط ۲۰ تا ۳۰ درصد افزایش داده است.
امینیان با اشاره به نفوذ بالای ارقام این مؤسسه در دیمزارها که با اجرای پایگاههای نوآوری و بازدیدهای میدانی بهرهبرداران از این پایگاهها محقق شده است، از تلاشهای علمی محققان قدردانی کرد.
وی از کشاورزان خواست با استفاده از ارقام و رعایت دستورالعملهای فنی مؤسسه دیم در جهت دستیابی به حداکثر محصول و پایداری تولید گام بردارند تا امنیت غذایی کشور در مواجهه با تغییرات اقلیمی تداوم یابد.
افزایش تولید در اراضی دیم با استفاده از ارقام جدید
رئیس مؤسسه تحقیقات دیم کشور نیز در این بازدید از افزایش تولید در اراضی دیم با استفاده از ارقام جدید این مؤسسه خبر داد.
مظفر روستایی گفت: تاکنون در این مؤسسه ۱۳۰ رقم ارقام محصولات زراعی دیم معرفی و بذر اکثر ارقام در اختیار کشاورزان کشور قرار گرفته و صد درصد هستههای بذری موردنیاز این ارقام در داخل کشور تولید و در اختیار شرکتهای بخش خصوصی قرار داده شده است.
وی توصیه کرد که کشاورزان با جایگزینی ارقام سنتی با ارقام جدید مؤسسه می توانند شاهد افزایش تولید بیشتری در اراضی دیم شوند.
وی اظهار کرد: کشاورزان از عملکرد و کیفیت ارقام محصولات زراعی دیم رضایت بالایی دارند و در سالهای خشکسالی و کمباران شاهد افزایش تولید بیشتری بودهاند.
روستایی بر ضرورت حضور فعال و مؤثر بخشهای ترویجی سازمان جهاد کشاورزی استانها در معرفی ارقام جدید مؤسسه دیم تأکید کرد.
به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی در روز ۲۹ تیر، وی ایجاد و توسعه زیرساختهای تولید بذر را برای این مؤسسه ضروری و حیاتی دانست و خواستار افزایش سرمایهگذاری و حمایت مالی مسئولین استانی شد.
انتهای پیام
نظرات