• یکشنبه / ۲۹ تیر ۱۴۰۴ / ۱۹:۵۰
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 1404042918290
  • خبرنگار : 71604

بسته اخبار علمی و دانشگاهی

آمپول آب کننده چربی شکم، مدال طلای ریاضی برای هوش مصنوعی و ماموریت جدید ناسا برای محافظت از زمین

آمپول آب کننده چربی شکم، مدال طلای ریاضی برای هوش مصنوعی و ماموریت جدید ناسا برای محافظت از زمین

حوزه علم و دانشگاه امروز ۲۹ تیر شاهد اخبار گوناگونی بود که این گزارش به اختصار به آنها پرداخته است.

به گزارش ایسنا، برخی اخبار امروز سرویس علمی و دانشگاهی به اختصار در این گزارش آورده شده‌اند. برای مطالعه نسخه کامل خبر کافی است بر روی تیتر آبی‌رنگ آن کلیک کنید.

افزایش خطر جنگ هسته‌ای با وجود هوش مصنوعی

دانشمندان در یک گردهمایی اعلام کردند که استفاده از هوش مصنوعی و اطلاعات نادرست آن می‌تواند خطر جنگ هسته‌ای را به شدت افزایش دهد.

نسل Z، ژنرال‌های نبرد دیجیتال آینده

در حالی‌که تهدیدات سایبری با سرعتی فزاینده زیرساخت‌ها، داده‌ها و حریم خصوصی ملت‌ها را هدف گرفته‌اند، کارشناسان معتقدند دوران فرماندهان میدانی گذشته و حالا زمان تربیت «ژنرال‌های سایبری» فرارسیده است؛ نسلی از نخبگان دیجیتال که باید رهبری دفاع از مرزهای نامرئی کشور را بر عهده گیرند تا ایران در میدان نبرد سایبری، دست بالا را داشته باشد.

ارتقای هوش هیجانی رانندگان، راهی برای کاهش خطرات جاده

رانندگی، بیشتر از آن‌چه فکر می‌کنیم، با احساسات گره خورده است. خشم، استرس و عصبانیت می‌توانند باعث شوند حتی راننده‌ای با مهارت فنی بالا، رفتاری پرخطر از خود نشان دهد؛ اما آیا می‌شود این احساسات را مدیریت کرد؟

صادرات جنین گاوهای برتر ایرانی به آفریقا و آسیای میانه آغاز شد

مدیرعامل شرکت سینا فناوران ماندگار از انعقاد دو قرارداد صادراتی برای ارسال جنین گاوهای پربازده ایرانی به کشورهای آفریقایی و آسیای میانه خبر داد و گفت: مذاکرات با سایر کشورها نیز در جریان است.

صرفه‌جویی ۸۰ میلیاردتومانی در مصرف انرژی با آئروژل‌های دانش بنیان

بهره برداری از عایق‌های آئروژل یکی از شرکت‌های دانش بنیان در پتروشیمی اروند منجر به صرفه‌جویی ۱۰ میلیون متر مکعبی گاز (معادل ۸۰ میلیارد تومان) در سال شده است.

جایگاه ایران در نقشه جهانی هوش مصنوعی/رتبه ۹۱ ایران در میان ۱۸۸ کشور

بررسی جدید پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات نشان می‌دهد که ایران با وجود برخی پیشرفت‌ها در شاخص‌های جهانی هوش مصنوعی، همچنان در رتبه‌های پایین‌تر از میانگین منطقه‌ای قرار دارد؛ به‌ویژه در حوزه سیاست‌گذاری، زیرساخت و ظرفیت دیجیتال که از ارکان کلیدی آمادگی دولت‌ها در بهره‌برداری از هوش مصنوعی محسوب می‌شوند و تحلیل روندها حاکی از آن است که برای کاهش فاصله ایران نیازمند اصلاحات اساسی در حکمرانی دیجیتال، توسعه زیرساخت‌ها و سرمایه‌گذاری هدفمند در زیست‌بوم هوش مصنوعی است.

عکس روز ناسا از سمت نزدیک ماه

عکس روز ناسا یک عکس ترکیبی است که سمت نزدیک ماه را به نمایش می‌گذارد.

تدوین برنامه ملی هوش مصنوعی

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، با بیان اینکه ریاست ستاد هوش مصنوعی به معاون اول رئیس جمهور واگذار شده است، گفت: مهمترین اقدام این ستاد بررسی برنامه ملی هوش مصنوعی است که با حضور همه دستگاه‌ها و با نظر بخش خصوصی تدوین می‌شود.

هوش مصنوعی و مدال طلای المپیاد ریاضی

مدل آزمایشی اوپن‌ای‌آی (OpenAI) موفق به کسب مدال طلا در المپیاد بین‌المللی ریاضی شد. این یک دستاورد مهم برای مدل‌های هوش مصنوعی است، اما این سطح از استدلال به این زودی‌ها در دسترس عموم قرار نخواهد گرفت.

هیچ تجاوزگری قادر به شکستن اراده ملت ایران نیست

فعال حوزه دانشجویی گفت: ایستادگی متحدانه مردم ایران پیام روشنی به جهان ارسال می‌کند؛ هیچ تجاوزگری قادر به شکستن اراده ما نیست.

واگذاری مسئولیت صدور مجوزهای طب سنتی به وزارت بهداشت

شورای عالی انقلاب فرهنگی با صدور مصوبه‌ای، اخذ و تایید مجوز مؤسسات فعال در حوزه طب سنتی را بار دیگر به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی واگذار کرد.

یک قدم تا تایید آمپول آب کننده چربی شکم

آمپول تک تزریقی آب کننده چربی‌های شکم اکنون یک قدم تا تایید سازمان غذا و داروی آمریکا(FDA) فاصله دارد. این داروی ریزمولکولی تنها با یک تزریق باعث نابودی سلول‌های چربی شکم می‌شود.

راهکاری برای کنترل رواناب

محققان دانشگاه سمنان با حمایت بنیاد علم ایران راهکاری برای کنترل رواناب با بهره گیری از بتن متخلخل مقاوم در برابر گرفتگی معرفی کردند.

بهبود سریع زخم با یک اسید آمینه

دانشمندان دریافته‌اند که اسید آمینه سرین(serine) که اسید آمینه رایجی هم است، موجب تسریع بهبود زخم پوستی می‌شود.

آغاز همکاری پژوهشگاه تربیت‌بدنی و مؤسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام

تفاهم‌نامه همکاری مشترک میان «پژوهشگاه تربیت‌بدنی و علوم ورزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری» و «مؤسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام (ISC)» با هدف توسعه تعاملات علمی، پژوهشی و فناوری به امضا رسید.

عینک شنای هوشمند به واقعیت افزوده مجهز شد

اگر طرفدار شنا و تجهیزاتش باشید، احتمالا از این محصول جدید خوشتان بیاید. شرکت فناوری کانادایی فورم (Form) نسخه جدیدی از عینک هوشمند اسمارت سوییم ۲ (Smart Swim 2) خود را معرفی کرده که می‌تواند عملکرد کاربر و ضربان قلب او را در آب ردیابی کند و آمار را مستقیما روی شیشه عینک به نمایش بگذارد.

افزایش دمای دوبرابری جهانی و هشدار برای نابودی جنگل‌های بلوط زاگرس

تحقیقات جدید پژوهشگران دانشگاه تهران، نشان می‌دهد که منطقه حساس زاگرس در غرب ایران، با شتابی نگران‌کننده در حال تجربه پیامدهای مخرب تغییرات اقلیمی است و افزایش دوبرابری دما نسبت به میانگین جهانی و وزش بادهای شدید، اکوسیستم منحصربه‌فرد جنگل‌های بلوط و معیشت جوامع محلی را در آینده دچار چالش خواهد کرد.

اختراع ایرانی در حوزه الکترونیک قدرت در مجله معتبر بین‌المللی به چاپ رسید

پژوهشگران دانشگاه علم و فرهنگ با همکاری بین‌المللی، مبدلی خاص برای تثبیت ولتاژ برق طراحی کردند که در ژورنال IET Power Electronics منتشر شده است.

کانون زمینلرزه‌های گلستان روی «گسل گرگان» با توان لرزه‌زایی۷

استاد پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله با اشاره به زمینلرزه امروز استان گلستان با بزرگای ۵.۱ گفت: کانون این زلزله در گسل گرگان بوده و این گسل در شمال شهر «گرگان» گسل فعالی است که توانایی ایجاد زلزله‌های تا بزرگای ۷ را دارد.

ماموریت جدید ناسا برای محافظت از زمین

دو ماهواره ناسا که قرار است در ماموریت جدید این آژانس فضایی پرتاب شوند، آب و هوای فضا را رصد خواهند کرد تا ما را از طوفان‌های خورشیدی در امان نگه دارند.

حمله قلبی مثل فیلم‌ها رخ نمی‌دهد

همه ما نحوه نمایش تجربه حمله قلبی توسط بازیگران در فیلم‌ها را دیده‌ایم که به «حمله قلبی هالیوودی» مشهور است، حال آنکه حمله قلبی در واقعیت اینگونه رخ نمی‌دهد و نحوه نمایش آن در فیلم‌ها منعکس‌کننده این شرایط در زندگی واقعی نیست.

اعطای کمک‌های بلاعوض به دانش‌بنیان‌های آسیب دیده

مدیرکل دبیرخانه شورای راهبری فناوری و تولیدات دانش‌بنیان، با بیان اینکه در جنگ ۱۲ روزه برخی از این آسیب‌ها به‌صورت مستقیم بوده، یعنی خود منطقه و محدوده کارگاه یا کارخانه آسیب دیده‌اند که تعداد محدودی از شرکت‌ها را شامل می‌شود، گفت: برخی از شرکت‌های دانش بنیان آسیب سنگینی دیده‌اند و با روش‌های خاصی از جمله کمک‌های بلاعوض و وام‌های کم‌بهره مورد حمایت قرار خواهند گرفت. برخی دیگر نیز به‌صورت غیرمستقیم آسیب دیده‌اند که برای آن‌ها نیز حمایت‌هایی از جمله تمهیداتی مانند استمهال وام‌ها یا تسهیل‌گری‌های دیگر در نظر گرفته شده است.

همکاری سازمان بسیج علمی و صدا و سیما

رئیس سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری در نشستی با معاون امور استان‌های صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران در موضوع ظرفیت‌های دو سازمان برای همکاری‌های مشترک گفتگو کردند.

با این فناوری همه می‌توانند ربات‌ها را آموزش دهند

مهندسان دانشگاه «ام‌آی‌تی» یک رابط کاربری همه‌کاره طراحی کرده‌اند که به کاربران امکان می‌دهد مهارت‌های جدید را به روش‌های شهودی به ربات‌ها آموزش دهند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha