محمدرضا سعادتی، کارگردان این مستند در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد:«چکمهپوش» اثری مستند داستانی است که با نگاهی تازه و انتقادی به آیینهای عزاداری دهه اول محرم در زواره میپردازد و تلاش دارد تا فراتر از ظاهر مراسم به لایههای معنایی و باطنی آن توجه کند.
وی افزود: فیلم در لوکیشنهای مختلف شهر زواره تصویربرداری شده و در کنار پرداختن به شور و حال خاص این شهر در ایام محرم، سعی دارد به ابعاد فرهنگی، اجتماعی و حتی چالشبرانگیز این آیینها نیز بپردازد.
کارگردان مستند داستانی چکمه پوش درباره شخصیتپردازی این اثر ادامه داد: شخصیت محوری مستند، یک راوی است که با وجود باور عمیق به حقانیت نهضت عاشورا، نسبت به برخی مظاهر صرفاً شکلی و سطحی در اجرای آیینها ابراز نگرانی میکند.
سعادتی بیان کرد: این رویکرد باعث شده «چکمهپوش» از نگاهی تکراری فاصله بگیرد و به بازخوانی مفاهیم و پیامهای عاشورا بپردازد.
وی به حضور یک شخصیت نمادین با چکمههای قرمز در بطن روایت نیز اشاره کرد و گفت: این نماد، لایهای سمبلیک به فیلم اضافه کرده که بیننده را به تفسیر و تأمل در معنا و پیام عاشورا دعوت میکند. این شخصیت، همزمان یک شاهد و یک پرسشگر است؛ کسی که در میان مراسم حرکت میکند و نگاه متفاوتی به آن دارد.
مستند داستانی «چکمهپوش» با هدف ایجاد گفتوگو درباره شکل و محتوای آیینهای عزاداری و نیز برجستهسازی ارزشهای اصیل نهضت امام حسین(ع)، تلاش دارد تا پیوندی میان سنت و تأمل مدرن برقرار کند.
این مستند در حال حاضر مراحل پستولید را طی میکند و بهزودی برای حضور در جشنوارههای داخلی و بینالمللی آماده خواهد شد.
انتهای پیام
نظرات