• دوشنبه / ۳۰ تیر ۱۴۰۴ / ۰۷:۳۵
  • دسته‌بندی: خراسان شمالی
  • کد خبر: 1404043018552
  • خبرنگار : 50046

نکاتی برای مقابله با گرمازدگی از زبان متخصص طب اورژانس خراسان شمالی

نکاتی برای مقابله با گرمازدگی از زبان متخصص طب اورژانس خراسان شمالی

ایسنا/خراسان شمالی در روزهایی که دمای هوا از ۴۰ درجه عبور می‌کند و گرمای بی‌سابقه مناطق مختلف کشور را دربر گرفته، گرمازدگی به‌ویژه برای سالمندان، کودکان، افراد دارای بیماری‌های زمینه‌ای و کارگران فضای باز یک تهدید جدی است. دکتر امیر رحمانیان شریف‌آباد، متخصص طب اورژانس و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی، ضمن هشدار نسبت به این وضعیت، بر لزوم شناخت علائم، درمان به‌موقع و پرهیز از باورهای غلط در این زمینه تأکید کرد.

دکتر امیر رحمانیان در گفت و گو با ایسنا،‌ گفت: گرمازدگی زمانی رخ می دهد که مکانیسم‌های معمول دفع حرارت بدن‌(مثل تعریق) از کار بیفتد یا پاسخگوی میزان گرمای افزایش یافته نباشد و دمای مرکزی بدن از ۴۰ فراتر رود و علائم آن شامل سردرد شدید، تهوع، پوست خشک و گرم‌(نه عرق‌کرده)، تپش قلب، گیجی، از دست دادن هوشیاری و در موارد شدید، تشنج است.

وی تأکید کرد: گرمازدگی با گرفتگی عضلات در گرما فرق دارد؛ این وضعیت می‌تواند کشنده باشد و یک اورژانس پزشکی محسوب می‌شود.

رحمانیان با اشاره به اقدامات فوری در مواجهه با گرمازدگی خاطرنشان کرد: در مواجهه با فرد گرمازده، ابتدا باید او را به مکانی خنک منتقل کرده، لباس‌های اضافی‌اش را درآورده و با استفاده از پارچه نم‌دار، پنکه یا دوش آب ولرم‌(بهترین ترکیب پنکه همراه با مایعات ولرم است)  اقدام به خنک‌سازی بدن کرد.

وی ادامه داد: هرگز از آب یخ یا کمپرس یخ استفاده نکنید چرا که می‌تواند باعث انقباض رگ‌ها و توقف دفع گرما شود.

رحمانیان افزود: در مواجه با هر میزان گرمازدگی به مراکز درمانی مراجعه کنید و در صورت موارد شدیدتر تماس با اورژانس ضروری است و تا رسیدن نیروهای امدادی اقدامات خنک‌سازی باید ادامه یابد.

وی ادامه داد: در صورت کاهش سطح هوشیاری یا تشنج، اگر بیمار دچار آسیب یا ضربه نشده تا زمان رسین اورژانس 115 به پهلو قرار بگیرد.

این متخصص طب اورژانس با اشاره به راه‌های مؤثر پیشگیری از گرمازدگی تصریح کرد: مصرف مایعات کافی حتی در صورت عدم احساس تشنگی، پرهیز از قرارگیری در معرض مستقیم آفتاب بین ساعت ۱۰ صبح تا ۴ عصر، استفاده از لباس نخی و روشن و کلاه لبه‌دار از اصلی‌ترین راهکارهای پیشگیری هستند.

وی بیان کرد: همچنین‌ کارگران فضای باز باید کار خود را به ساعات خنک‌تر صبح منتقل کرده و در فواصل منظم آب و محلول‌های الکترولیتی که بهترین ترکیب نوشابه‌های ورزشی معروف به الکترولیت ‌و یا ترکیبی شبیه به ors است، مصرف کنند.

 باورهای غلط در مورد گرمازدگی

برخلاف تصور رایج، رحمانیان هشدار داد: نریختن آب سرد روی سر فرد بی‌هوش، ندادن آب به بیمار در حالت نیمه‌هوشیار، یا اعتقاد به این‌که فقط افراد بیمار گرمازده می‌شوند از جمله باورهای نادرست هستند. گرمازدگی حتی افراد سالم و ورزشکار را در صورتی که در هوای گرم شدید فعالیت کنند، درگیر می‌کند.

وی تاکید کرد: در روزهای با دمای بالا، مهم‌ترین اقدام، پیشگیری است. درمان گرمازدگی دشوار و زمان‌بر است، اما جلوگیری از آن با تغییر سبک زندگی تابستانی و رعایت چند اصل ساده ممکن است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha