علی نجفی در گفتوگو با ایسنا، افزود: از کل سطح اراضی مستعد کشاورزی شهرستان اهر حدود ۵۳ هزار هکتار آن زیر کشت محصولات کشاورزی خصوصاً گندم و جو است که از این میزان ۲۰ هزار هکتار به کشت گندم و ۲۱ هزار هکتار به کشت جو و مابقی زیر کشت محصولات تناوبی اختصاص دارد.
وی همچنین با اشاره به اینکه امسال حوادثی مانند خشکسالی، سرمازدگی و تگرگ خسارت چندانی به محصولات کشاورزی شهرستان اهر وارد نکرده است، گفت: در سال جاری از کل ۴۱ هزار هکتار سطح زیر کشت محصولات گندم و جو این شهرستان طبق پیش بینی های کارشناسان حدود ۲۰ هزار تن گندم و ۲۱ هزار تن جو برداشت خواهد شد.
نجفی در ادامه از کشاورزان خواست با توجه به حساسیت زیاد گندم و جو به رطوبت و فسادپذیری بالا از انبار کردن خودسرانه این محصولات جدا خودداری کنند و حتماً محصولات برداشتی را در اسرع وقت به مراکز خرید و سیلوها تحویل دهند تا در دریافت حواله و امتیاز کود دچار مشکل نشوند.
مدیر جهاد کشاورزی اهر با اشاره به شروع برداشت محصول گندم و جو از کشاورزان خواست برای سال زراعی آینده حتما از محصولات برداشتی خود بذرهایی با کیفیت و بهره بری بالا از جمله ارقام "ارسباران، هشترود، صدرا، جام و ..." نگهدارند.
مسئول زراعت جهاد کشاورزی شهرستان اهر نیز در گفتوگو با ایسنا، گفت: با توجه به دوره پنج ساله اجرای طرح جهش دیمزارها در این شهرستان با هدف اجرای تناوب زراعی و تبدیل آیش زرد به آیش سبز، کشاورزان باید این تناوب را رعایت کنند و کشاورزانی که امسال گندم و جو کاشته اند به جای آیش گذاشتن زمین برای سال زراعی آینده، حتماً کاشت محصولات دانه روغنی، نخود، عدس، گیاهان دارویی و علوفه ای و … را برای درآمدزایی بیشتر و مقابله با فرسایش زمین در اولویت قرار دهند.
سکینه طاهری همچنین با اشاره به میزان خسارت های وارده بر محصولات زراعی شهرستان اهر در اثر خشکسالی، سرمازدگی و تگرگ در سال جاری افزود: خوشبختانه با توجه به حوادث یاد شده امسال تنها در چند روستا شاهد خسارت ۲۰ تا ۶۰ درصدی بودیم که با وجود سطح بالای زیر کشت گندم و جو این خسارت ها تاثیر کلی در تولید و میزان برداشت این محصولات استراتژیک نداشته است.
وی در ادامه از ارقام پرمحصول، با کیفیت و مقاوم گندم در شهرستان اهر را «جام، هشترود، ارسباران، ایوان و صدرا» برشمرد و گفت: با توجه به اینکه گندم رقم آذر۲ در سال های گذشته رقم غالب در این شهرستان بود ولی به دلیل حساسیت به بیماری زنگ زرد، این محصول در حال جمع آوری است و از این پس بجای این رقم گندم، کشاورزان با تهیه بذور ارقام «جام، هشترود، ارسباران و… » اقدام به کشت کنند.
ندا زارع، کارشناس جهش تولید جهاد کشاورزی شهرستان اهر نیز در گفتوگو با ایسنا، گفت: با توجه به فرا رسیدن فصل زراعی پاییزه کشاورزان باید قبل از اقدام به کشت حتماً به جهاد کشاورزی مراجعه کنند تا در اولین فرصت نسبت به مساحت زمین های زراعی اقدام شود و پس از مشخص شدن دقیق سطوح کشاورزی در دریافت کود و… با مشکل مواجه نشوند.
زارع همچنین خواستار توجه ویژه کشاورزان به توصیه های فنی کارشناسان جهاد کشاورزی اهر برای تولید بهتر و بیشتر محصولات شد.
عوض بهاری کشاورز نمونه شهرستان اهر نیز در گفتوگو با ایسنا، ضمن تشکر از حمایتهای ویژه مدیریت و کارشناسان جهاد کشاورزی این شهرستان در ارائه بهتر خدمات کارشناسی و کود دهی به موقع و… گفت: بیش از ۶۰ سال است در روستای کوسهلار این شهرستان به کشاورزی مشغول بوده و دو سال است که با راهنمایی و نظارت کارشناسان کشاورزی برای نخستین بار در اهر گندم رقم «جام» را در سطح ۱۵ هکتار بذر پاشی می کنم که در موقع برداشت بیش از سه و نیم تن در هکتار گندن به دست می آید که این مقدار نسبت به سال های گذشته افزایش چشمگیری دارد.
این کشاورز نمونه اهری در ادامه با تاکید بر رعایت اجرای طرح تناوب زراعی در اراضی کشاورزی خود گفت: همه ساله از سطح ۳۰ هکتار زمین زراعی ۱۵ هکتار آن را به کشت گندم و ۱۵هکتار را به کشت محصولات تناوبی (دانه های روغنی، نخود و…) اختصاص می دهم.
به گزارش ایسنا، گندم و جو از محصولات مهم شهرستان اهر بوده که همه ساله در سطح وسیعی از اراضی کشاورزی این شهرستان در ارقام پرمحصول، مرغوب، مقاوم و… تولید میشود و امسال نیز با وجود خشکسالی ها و کم آبیهای متعدد و… همچنان این دو محصول جزو اصلیترین محصولات کشاورزی این شهرستان است.
انتهای پیام
نظرات