• دوشنبه / ۳۰ تیر ۱۴۰۴ / ۱۰:۱۹
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1404043018728
  • خبرنگار : 71588

هشدار سازمان‌های بین‌المللی نسبت به مرگ‌ومیر در غزه به دلیل گرسنگی

هشدار سازمان‌های بین‌المللی نسبت به مرگ‌ومیر در غزه به دلیل گرسنگی

در سایه سکوت برخی کشورهای عربی در قبال شرایط فاجعه‌بار غزه، سازمان ملل متحد هشدار داد که کودکان در نوار غزه به دلیل گرسنگی در حال مرگ هستند و برخی از آنها قبل از دریافت غذا جان خود را از دست می‌دهند.

به گزارش ایسنا، دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل متحد (اوچا) هشدار داد که نوار غزه در سایه سکوت رسمی و مردمی برخی کشورهای عربی در حال حاضر با قحطی فاجعه‌باری مواجه است.

بر اساس گزارش خبرگزاری فلسطینی «معا»، سازمان اوچا همچنین اعلام کرد که کودکان در غزه به دلیل گرسنگی در حال مرگ هستند و برخی از آنها قبل از دریافت غذا جان خود را از دست می‌دهند.  

این دفتر در ادامه تأکید کرد، افرادی که به دنبال غذا هستند، مجبورند جان خود را به خطر بیندازند و بسیاری از آنها هدف تیراندازی دشمن صهیونیستی قرار می‌گیرند.

دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل متحد (اوچا) همچنین هشدار داد که استفاده از گرسنگی به عنوان سلاح جنگی با قوانین بین‌المللی منافات دارد.  

در همین رابطه، سخنگوی بیمارستان الاقصی تصریح کرد که سوخت در حال اتمام است، ژنراتورها خاموش شده‌اند و پیش‌بینی می‌شود که معالجه‌ها و درمان‌های پزشکی حیاتی متوقف شود.

بر اساس گزارش‌ها، غزه با کمبود شدید مواد غذایی اساسی مواجه است و سوءتغذیه حاد در میان ساکنان این منطقه به شدت شیوع یافته است. وزارت بهداشت غزه اعلام کرده است که نرخ مرگ‌ومیر ناشی از گرسنگی و سوءتغذیه به‌طور قابل توجهی افزایش یافته است.  

شهادت کودکان به دلیل سوءتغذیه

برخی شهادت‌های تلخ در شبکه‌های اجتماعی با عنوان «غزه از گرسنگی می‌میرد» منتشر شده است. محمد سعد، یکی از ساکنان غزه، از مرگ کودک فلسطینی به نام «یحیی النجار» به دلیل سوءتغذیه خبر داد. خالد صافی، ساکن دیگر غزه، عکس «فادی»، کودک سه ماهه‌ای که در خان‌یونس از گرسنگی جانش را از دست داد، منتشر کرد. محمد ابوصلاح، شهروند فلسطینی دیگر نیز اعلام کرد: «غزه آخرین نفس‌های خود را می‌کشد—نه از بمباران، بلکه از گرسنگی.»  

حملات رژیم صهیونیستی علیه فلسطینیان منتظر دریافت‌ کمک‌ها

بر اساس گزارش منابع پزشکی در غزه، دست‌کم ۹۳ فلسطینی طی ساعات اخیر در حین تلاش برای رسیدن به مراکز توزیع کمک‌های بشردوستانه در سراسر غزه شهید شدند؛ این خونین‌ترین روز برای دریافت‌کنندگان کمک‌ها از آغاز جنگ تاکنون است.  

وزارت بهداشت غزه اعلام کرد که ۷۹ نفر در نزدیکی گذرگاه «زیکیم» واقع در شمال غزه، در حین تلاش برای رسیدن به کاروان حامل کمک‌ها شامل ۲۵ کامیون متعلق به برنامه جهانی غذا، شهید شدند.  

در همین رابطه، منابع سازمان ملل متحد گزارش دادند که نیروهای ارتش رژیم صهیونیستی به فلسطینیان منتظر دریافت کمک شلیک کردند. فیلم‌های منتشرشده نشان می‌دهد که فلسطینیان در حالی که صدای شلیک سلاح‌ها را می‌شنود، فرار می‌کنند.  

غزه در آستانه فاجعه انسانی؛ هشدار سازمان ملل نسبت به مرگ‌ومیر کودکان ناشی از گرسنگی
اهالی غزه

برنامه جهانی غذا: از هر سه نفر در غزه، یک نفر روزها بدون غذا می‌ماند

از سوی دیگر، برنامه جهانی غذا اعلام کرد که بحران گرسنگی در غزه به سطح بی‌سابقه‌ای رسیده است و مردم به دلیل کمبود کمک در حال مرگ هستند.

این نهاد بین‌المللی ادامه داد که از هر سه نفر در نوار غزه، یک نفر روزها بدون غذا می‌ماند.

برنامه جهانی غذا افزود: ما از جامعه بین‌المللی و تمامی طرف‌های ذی‌ربط می‌خواهیم که روند ارسال کمک‌های غذایی به گرسنگان غزه را تسهیل کنند.

برنامه جهانی غذا همچنین تاکید کرد که تیراندازی روز یکشنبه به سمت امدادگران، نشان‌دهنده شرایط خطرناک برای فعالیت‌های بشردوستانه در غزه است.

پیشتر آژانس امدادرسانی و کاریابی سازمان ملل متحد برای آوارگان فلسطینی (آنروا) با صدور بیانیه‌ای خواستار پایان دادن به محاصره غزه و اجازه ورود کمک‌های غذایی و پزشکی به این منطقه در اسرع وقت شد.

آژانس آنروا با هشدار نسبت به وخامت اوضاع انسانی در نوار غزه اعلام کرد که رژیم صهیونیستی عامدانه غیرنظامیان، از جمله یک‌میلیون کودک، را در این منطقه گرسنه نگه می‌دارد.

غزه در آستانه فاجعه انسانی؛ هشدار سازمان ملل نسبت به مرگ‌ومیر کودکان ناشی از گرسنگی
کودک فلسطینی در غزه

آنروا بار دیگر خواستار رفع فوری محاصره غزه و اجازه ورود بی‌قیدوشرط مواد غذایی و دارویی به این منطقه شد و تاکید کرد که ادامه محاصره جان میلیون‌ها انسان را به خطر انداخته است.

منابع پزشکی گزارش دادند که بیمارستان‌های غزه روزانه صدها مورد از افراد مبتلا به سوءتغذیه شدید و علائم خطرناک ناشی از گرسنگی، از جمله از دست دادن حافظه و کمبود شدید انرژی، را پذیرش می‌کنند؛ این در حالی است که بیمارستان‌ها با کمبود شدید تخت و تجهیزات پزشکی مواجه هستند.  

مدیر مجتمع پزشکی الشفا پزشکی هشدار داد که تیم‌های پزشکی بیش از ۲۴ ساعت است که بدون غذا کار می‌کنند و شمار مرگ‌ومیر در ساعات آینده به دلیل کمبود غذا و درمان افزایش خواهد یافت.

وی گفت: «ما در برابر کشتارجمعی سازمان‌یافته از طریق گرسنگی قرار داریم.»  

از ۲ مارس ۲۰۲۵، رژیم صهیونیستی همه گذرگاه‌ها به غزه را بسته و ورود کمک‌های غذایی و پزشکی را منع کرده است، این اقدام باعث شیوع قحطی در غزه شده است.  

دفتر رسانه‌ای دولتی غزه پیشتر اعلام کرده بود که تعداد کودکانی که به دلیل سوءتغذیه از آغاز جنگ تاکنون به شهادت رسیده‌اند، افزایش یافته است.  

غزه از ماه‌ها پیش با بحران شدید انسانی مواجه است و مردم این منطقه، به ویژه کودکان و زنان، در شرایط بسیار سختی زندگی می‌کنند. کمبود شدید غذا، آب و دارو، جان بسیاری از مردم را به خطر انداخته است.  

از هفتم اکتبر ۲۰۲۳، رژیم صهیونیستی با حمایت آمریکا، جنگ کشتار جمعی در غزه را آغاز کرده است که شامل قتل، گرسنگی، تخریب و آوارگی اجباری می‌شود. این رژیم همه فراخوان‌های بین‌المللی و دستورات دیوان بین‌المللی دادگستری برای توقف این جنایات را نادیده گرفته است.

رژیم یاغی از زمان فروپاشی آتش‌بس شکننده در ماه مارس، جنگ خود علیه غزه را از سر گرفته است. نیروهای ارتش به بسیاری از مناطق نوار غزه، به ویژه در جنوب، پیشروی کرده‌اند و خواستار تخلیه مناطق وسیعی در شمال شده‌اند. ارتش اشغالگر تهدید کرده است که در غزه می‌ماند و از مناطق جدیدی که از مارس تصرف کرده و محاصره‌ای خفقان‌آور بر کمک‌های غذایی و پزشکی اعمال کرده است، عقب‌نشینی نمی‌کند.

نهادهای داخلی و بین‌المللی و کمیته‌های حقوق بشر سازمان ملل متحد از جامعه بین‌المللی خواسته‌اند تا برای توقف جنگ کشتار جمعی در غزه، رژیم صهیونیستی را تحت فشار قرار دهند.

بر اساس آخرین آمار منتشر شده، جنگ غزه تاکنون به شهادت و زخمی شدن بیش از ۲۰۰ هزار فلسطینی، اکثراً کودکان و زنان و مفقود شدن بیش از ۹ هزار نفر منجر شده است. همچنین، صدها هزار نفر آواره شده‌اند و قحطی و گرسنگی جان بسیاری را گرفته است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha