مهدی رئوفی دوشنبه ۳۰ تیر ۱۴۰۴ در نشست با خبرنگاران، از برگزاری هشتمین جشنواره دروندانشگاهی حرکت در استان خبر داد و افزود: برگزیدگان این جشنواره در هجدهمین جشنواره بین المللی حرکت شرکت خواهند کرد. این رویداد با هدف شناسایی استعدادهای دانشجویی، تقویت فعالیتهای علمی و مهارتی، انتقال تجربه بیننسلی و ایجاد ارتباط مؤثر بین دانشگاه و صنعت برگزار خواهد شد.
وی با بیان اینکه شور و نشاط دانشجویی در جشنوارههایی نظیر جشنواره حرکت تجلی پیدا میکند، افزود: این جشنوارهها بستری برای به اشتراکگذاری ایدههای خلاقانه و داوطلبانه دانشجویان با جامعه و انجام فعالیتهای نوآورانه در سطح دانشگاه هستند.
وی با اشاره به اهمیت جشنواره حرکت که مختص انجمنهای علمی دانشجویی دانشگاههای کشور است، افزود: این جشنوارهها امکان شناسایی و تقدیر از انجمنهای علمی فعال و پویا با دستاوردهای علمی ممتاز را فراهم میکند و به معرفی آنها به جامعه کمک میکند.
رئوفی با تاکید بر اینکه یکی از اهداف اصلی این جشنوارهها، انتقال تجربه از یک نسل دانشجویی به نسل دیگر است، تصریح کرد: دانشجویان جدید با فعالیتها و دستاوردهای نسلهای پیشین آشنا شده و از آنها الگو میگیرند و این جشنوارهها مشوق فعالیتهای جمعی و اجتماعی دانشجویان است و به تقویت این فعالیتها کمک میکند. مشاغل، سازمانها و صنایع، از جمله وزارت صنعت، معدن و تجارت، از طریق این جشنوارهها با دستاوردهای دانشجویی آشنا شده و جذب مخاطب خوبی خواهند داشت.
وی با اشاره به ماهیت دانشگاه ملی مهارت بهعنوان یک دانشگاه مهارتی، گفت: مخاطب اصلی این دانشگاه، صنایع و جامعه هستند و نیروی انسانی متخصص برای آنها تربیت میکند. جشنوارههای حرکت، بستری مناسب برای شناسایی استعدادهای نسل جوان در راستای رفع نیازهای جامعه فراهم میکنند. این رویدادها میتوانند زمینهساز سرمایهگذاری در تولید کشور شوند چنانکه نمونههای موفقی از ایدههای دانشجویی در سالهای گذشته به تولید محصول و جذب سرمایهگذاران صنعتی و اجتماعی منجر شده است.
سرپرست دانشگاه ملی مهارت استان مرکزی در ادامه با بیان اینکه جشنواره حرکت سال گذشته در گرگان با ۵۶۷ اثر ارسالی برگزار شد، گفت: مسئولیت دبیرخانه اجرایی جشنواره درون دانشگاهی حرکت به دانشگاه ملی مهارت استان مرکزی واگذار شده و پس از ابلاغ حکم در ۲۵ تیر ۱۴۰۴، برنامهریزیها آغاز شده است. جشنواره در دو بخش رقابت ملی و رقابت دانشگاهی برگزار میشود که در بخش رقابت ملی، ۱۰ محور شامل فناوری و نوآوری اجتماعی، نشریه، رویدادهای علمی، محتوای دیجیتال، کارآفرینی، آموزشی، پژوهشی، کتاب، اختراع و پویش سفیر حرکت، تعریف شده است. بخشهای کتاب و اختراع بهصورت انفرادی و سایر محورها بهصورت گروهی برگزار میشوند.
وی با بیان اینکه در بخش رقابت دانشگاهی، محورهایی مانند کارشناسان فرهنگی، استاد و مشاور برگزیده، اتحادیههای انجمنهای علمی و آثار دانشکدهها مورد ارزیابی قرار میگیرند، تصریح کرد: در هر بخش، ۳۰ اثر در سامانه جشنواره بارگذاری میشود و از هر محور، سه اثر بهعنوان برگزیده و یک اثر بهعنوان شایسته تقدیر معرفی خواهد شد.
رئوفی در خصوص جوایز این جشنواره گفت: در بخش انجمنهای علمی، برای نفر اول ۱۰ میلیون تومان، نفر دوم ۸.۵ میلیون تومان، نفر سوم ۷ میلیون تومان و شایسته تقدیر ۵ میلیون تومان، بخش انفرادی(کتاب و اختراع) نیز نفر اول ۵ میلیون تومان، نفر دوم ۴.۵ میلیون تومان، نفر سوم ۴ میلیون تومان و شایسته تقدیر ۳ میلیون تومان و در سایر بخشها، اتحادیه برتر ۸ میلیون تومان، استاد و مشاور برتر ۴ میلیون تومان، کارشناس برتر ۴ میلیون تومان و دانشکده برگزیده ۸ میلیون تومان در نظر گرفته شده است.
وی با بیان اینکه این جشنواره از ۲۵ مرداد ۱۴۰۴ در استان مرکزی آغاز و در ۲۶ مرداد بهصورت وبیناری در سطح ملی افتتاح میشود، افزود: کارگاههای آموزشی اینفوگرافیک و گزارشنویسی در حوزه نحوه ارسال آثار، بلافاصله پس از افتتاحیه برگزار خواهد شد. دانشجویان میتوانند آثار خود را از ۷ تا ۱۴ شهریور در سامانه بارگذاری کنند. بررسی آثار در استان مرکزی از ۱۵ تا ۲۱ شهریور انجام شده و داوری نهایی توسط داوران از ۲۲ شهریور تا ۴ مهر صورت میگیرد. آثار برگزیده از ۱۲ تا ۱۸ آبان در سامانه وزارت علوم بارگذاری شده و اختتامیه جشنواره، آبان برگزار خواهد شد.
رئوفی از داوران علاقهمند دعوت کرد در این فرآیند مشارکت کنند تا داوری شایستهای انجام شود و با اشاره به موفقیتهای سال گذشته، گفت: در سال گذشته ۱۳ اثر از دانشگاه ملی مهارت سراسر کشور برگزیده شدند که دو اثر از استان مرکزی بود. امیدواریم امسال این تعداد افزایش یابد.
وی با توجه به صنعتی بودن استان مرکزی، خواستار حضور فعال صنایع در روز برگزاری جشنواره شد و افزود: متأسفانه حلقه مفقودهای بین دانشگاه و صنعت وجود دارد که مانع بهرهبرداری مناسب از ایدههای دانشجویی میشود. امیدواریم این جشنواره با ارائه ایدههای خلاقانه و نوآورانه، این ارتباط را تقویت کند.
رئوفی همچنین به تفاوتهای دانشگاه ملی مهارت با سایر دانشگاهها اشاره کرد و گفت: دانشگاههای دیگر تئوریمحور و متمرکز بر مرز دانش هستند و حدود ۳۰ درصد دروس آنها عملی است، اما در دانشگاه ملی مهارت، ۶۰ تا ۷۰ درصد دروس بهصورت عملی و آزمایشگاهی و ۳۰ درصد تئوری ارائه میشود.
وی افزود: در این دانشگاه، محیط تدریس استاد در کارگاه و آزمایشگاه است و دانشجو آموزش عملی میبیند. خروجی این دانشگاه، نیروی کارآمد و کارآفرین است، در حالی که دانشگاههای دیگر بیشتر به سمت کارهای علمی و مرز دانش حرکت میکنند. این جشنواره با هدف جلب مشارکت دانشجویان در فعالیتهای علمی و مهارتی، تقویت ارتباط دانشگاه و صنعت و شناسایی استعدادهای جوان، فرصتی بینظیر برای دانشجویان و جامعه صنعتی کشور فراهم میکند.
رئوفی همچنین گفت: ۳۹۰۰ دانشجو در سامانه دانشگاه ملی مهارت استان مرکزی ثبت نام و انتخاب رشته کردند که از این تعداد ۳۷۰۵ دانشجو در ۴۳ رشته فعال و در پنج مرکز شامل مرکز امیرکبیر پسران اراک، مرکز اطهر دختران اراک، مرکز پسران مرحوم جراحی زاده ساوه، دختران آشتیان و مرکز پسران دکتر حسابی خمین به تحصیل اشتغال دارند.
وی با تاکید بر نقش دانشگاه در جامعه گفت: جوامع دانشگاهی نتوانستند نقش درستی در سطح جامعه ایفا کنند و مردم طعم حضور دانشگاه در شهر خود را نچشیدند. در آلودگی هوا، بحران خشکسالی، تنش آبی، نیاز صنایع و ... دانشگاه نقش خود را در جامعه ایفا نمیکند در حالیکه باید دانشگاه در تمام سطوح جامعه نقشآفرین و موثر باشد و این جشنوارهها فرصتی برای تبیین نقش دانشگاه و ارتباط موثر آنها با صنعت و کشاورزی است.
انتهای پیام
نظرات