به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی مرکز حافظشناسی در روز سهشنبه ۳۱ تیر، سعید حسامپور با بیان اینکه شهرت جهانی و آوازه بلند نام و اندیشه حافظ، پیوسته در سدههای گوناگون بسان رودی پرآب رونده و پویا بوده است، گفت: شاعری که اندیشمندان و شاعران برجسته جهانی را شیفته و وامدار خود کرده است و واکنشها و پژوهشهای گوناگون و فراوان هنرمندان و پژوهشگران از گذشته تا کنون، نشانگر بخش کوچکی از جادوی شعر و اندیشه حافظ است.
وی افزود: در سال گذشته مرکز حافظشناسی کوشید با توجه به کارنامه پربرگوبار حافظپژوهی، حافظ را در گستره جغرافیایی ایران واکاود تا تصویر روشنتری از همه آنچه درباره گسترش شعر و اندیشه این شاعر محبوب در سراسر ایران شده به دست آید.
مدیر مرکز حافظشناسی اعلام کرد: در سال جاری برآنیم تا با تمرکز بر «سیمای جهانی حافظ» بتوانیم تصویر دقیقتر و علمیتری از جایگاه اندیشه و شعر حافظ در نزد مردم جهان به دست آوریم.
استاد زبان و ادبیات فارسی دانشگاه شیراز به تشریح موضوع یادشده پرداخت و توضیح داد: در شرق و غرب شاعران و اندیشمندان بزرگی مانند تاگور و گوته با توصیفهایی شگفت بهزیبایی، تأثیرپذیری خود را از حافظ نشان داده و خود را جاودانه کردهاند و شاعران، پژوهشگران و مترجمان پرشماری در گوشه و کنار جهان کوشیدهاند تا با شعر و ترجمه و پژوهش خود، برای مردم سرزمینشان حافظ را بازتعریف کنند و مردمان این کشورها به کمک این آثار، آرام آرام برداشتی از سیمای حافظ در ذهنشان پدید آمده است؛ از همینرو، بازخوانی کارنامه حافظشناسی در مناطق گوناگون جهان و برداشت پدیدآمده در آنها ضروری است.
مدیر مرکز حافظشناسی بیان کرد: این مرکز بنا بر سنت سالانه خود، در سال جاری نیز با احترام و فروتنی از تمام هنرمندان، اندیشهوران، حافظپژوهان و پژوهشگران (در همهی رشتهها) در مناطق گوناگون جهان و میهن عزیزمان دعوت میکند تا پژوهشهایی را که در پیوند با حافظ در زمینهی موضوع اعلامشده صورت گرفته، بررسی و ارزیابی کنند و نتایج بررسیهای خود را در قالب مقاله، حداکثر تا نیمه شهریور ۱۴۰۴، به مرکز حافظشناسی، به نشانی hafezstudies@gmail.com ارسال کنند.
حسامپور تصریح کرد: با توجه به اهمیت موضوع سیمای جهانی حافظ، افزونبر برنامهی یادروز حافظ در بیستم مهر امسال، در آبان هم مرکز حافظشناسی با همکاری و حمایت اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، دانشگاه شیراز و پایگاه استنادی جهان اسلام پذیرای ایرانشناسانی برجسته از نقاط گوناگون جهان خواهد بود تا این پژوهشگران نیز دربارهی حافظ سخن بگویند. جزئیات این اجلاس بینالمللی نیز در آینده به صورت دقیقتر اطلاعرسانی خواهد شد.
به گزارش ایسنا، از زمانیکه «روز بزرگداشت حافظ» در تقویم ملی ایران به ثبت رسیده، هرسال بیستم مهر برنامههای گوناگون در شیراز و شهرهای مختلف ایران و جهان برگزار میشود. یکی از برنامههای اصلی مراسم بینالمللی یادروز حافظ، برنامههای علمی مرکز حافظشناسی است که از اهمیت ویژهای برخوردار است.
در این رویداد، حافظپژوهان و حافظشناسان برجستهای از سراسر ایران و جهان برای ایراد سخنرانی به شیراز دعوت میشوند تا تازهترین دستاوردهای پژوهشی خود را در یک گردهمایی علمی و در پیوند با موضوع محوری اعلامشده از سوی این مرکز به دوستداران حافظ عرضه کنند. از همینرو، مرکز حافظشناسی، بهمنظور ساماندهی موضوعهای پژوهشی و نگاه تخصصی به حافظ، هر سال یک موضوع اصلی را برای نشستهای علمی اعلام میکند و در کنار آن، به اقتضای زمان و نیاز جامعه، سخنرانیهای مختلفی در پیوند با حافظ برگزار میکند.
انتهای پیام
نظرات