• سه‌شنبه / ۳۱ تیر ۱۴۰۴ / ۱۰:۱۴
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1404043119436
  • خبرنگار : 71402

بولتون: ترامپ در دو راهی کمک به اوکراین و فرار از جنگ است

بولتون: ترامپ در دو راهی کمک به اوکراین و فرار از جنگ است

مشاور امنیت ملی پیشین آمریکا می‌گوید، تصمیم ترامپ برای ارسال پاتریوت به اوکراین بیشتر از آنکه حمایت واقعی باشد، تلاشی برای خروج آبرومندانه از این درگیری است. به گفته او، ترامپ از افزایش بودجه نظامی برای اوکراین پرهیز می‌کند و فرصت را برای فشار بیشتر پوتین باز گذاشته است.

به گزارش ایسنا، «جان بولتون» مشاور امنیت ملی پیشین آمریکا در دور اول ریاست جمهوری «دونالد ترامپ» معتقد است که این رئیس پیشین او، اکنون به اوکراین سلاح می‌دهد اما در کل می‌خواهد از ماجرا کنار بکشد.

بولتون در مطلبی برای روزنامه «وال استریت ژورنال» نوشت، ترامپ سامانه‌های پدافندی پاتریوت را به کی‌یف می‌فرستد، اما در عین حال راهی برای خروج خود از ماجرا می‌سازد.

بولتون می‌گوید: «تصمیم رئیس‌جمهور ترامپ برای ارسال سامانه‌های پدافندی بیشتر به اوکراین، تصمیم درستی بود. حامیان مبارزه کی‌یف با مسکو امیدوارند این تصمیم نشان‌دهنده تعهدی تازه از سوی کاخ سفید برای حمایت نظامی از اوکراین باشد. شاید.»

«فرار از جنگ با لبخند کمک»

مشاور امنیت ملی سابق آمریکا معتقد است: «متأسفانه، به نظر می‌رسد ترامپ بیشتر علاقه دارد که خود را از ماجرای اوکراین، چه به‌لحاظ دیپلماتیک و چه نظامی، بیرون بکشد. و تصمیم او نگرانی‌های گسترده‌تری را درباره بودجه ضعیف دفاعی آمریکا و آمادگی اقتصادی آن برای افزایش تولیدات نظامی نمایان می‌کند.»

این مقام سابق کاخ سفید می‌گوید: «خوش‌بین‌ها نسبت به نیت ترامپ درباره اوکراین به سه نکته اشاره می‌کنند؛ تصمیم او برای مجوز پاتریوت‌ها، ضرب‌الاجل ۵۰ روزه به روسیه برای پذیرش آتش‌بس، و تهدید به اعمال تعرفه و تحریم‌های ثانویه در صورت عدم تحقق آتش‌بس. اما این نکات لزوماً نشان‌دهنده حمایت واقعی ترامپ از اوکراین نیست. بلکه بیشتر بر ناراحتی ترامپ از گرفتار ماندن در جنگ اوکراین و روسیه تأکید دارد؛ جنگی که او آن را متعلق به اروپا می‌داند.»

پاتریوت موقت، موشک دوربرد خیالی

به گفته بولتون که در سال‌های ۲۰۱۸ تا ۲۰۱۹ مشاور امنیت ملی آمریکا بوده و در سال‌های ۲۰۰۵ تا ۲۰۰۶ هم به عنوان سفیر آمریکا در سازمان ملل خدمت کرد، گزارش‌ها درباره ارسال موشک‌های دوربرد از سوی ترامپ به اوکراین نادرست از آب درآمد و تصمیم به ارسال پاتریوت، هرچند بحق از سوی کی‌یف استقبال شده، موقتی است.

جان بولتون همچنین به سخنان ترامپ در ۱۵ ژوئیه اشاره کرد که گفته بود «می‌دانید من طرف کدامم؟ طرف انسانیت.»

بولتون می‌گوید: «با احتمال کمبود سامانه‌های پدافندی در انبارهای آمریکا، مسیر منطقی برای ترامپ این بود که هم‌زمان با ارسال پاتریوت به اوکراین، از کنگره بخواهد که بودجه تولید بیشتر این سامانه‌ها را فوراً تأمین کند. او می‌توانست تأکید کند که اوکراین بیش از همه به پاتریوت نیاز دارد و این مبادله ناخوشایند، دلیلی روشن برای لزوم تصویب فوری افزایش بودجه پدافندی در کنگره است.»

این مقام سابق آمریکایی معتقد است که علاوه بر این، ترامپ می‌توانست اشاره کند که در حملاتش به سایت‌های هسته‌ای ایران در ماه ژوئن، ۱۴ عدد از ۲۰ تا ۳۰ بمب نفوذی آمریکا را مصرف کرده‌اند، که کمبود مهمات حیاتی آمریکا را آشکار می‌سازد.

حمایت پولی، نه راهبردی

به گفته بولتون، ترامپ هیچ‌یک از این کارها را نکرد.

مشاور امنیت ملی پیشین آمریکا در وال‌استریت‌ژورنال نوشت: «او حالت دفاعی داشت، نه افتخارآمیز، و کاملاً معامله‌گر بود. او تأکید کرد که واشنگتن چیزی به کی‌یف نمی‌دهد، فقط پاتریوت می‌سازد و در ازای آن از متحدان ناتو پول می‌گیرد؛ متحدانی که این سامانه‌ها را به اوکراین می‌دهند یا داده‌اند.»

بولتون می‌گوید: «این رویکرد احمقانه است، انگار مسائل مالی از منافع ژئواستراتژیک تصمیم برای آمریکا مهم‌تر باشند.»

فرار ترامپ، اثبات کارآیی ائتلاف‌ها

به گفته این مقام سابق دولت ترامپ، اصرار رئیس‌جمهور آمریکا برای دور ماندن از کمک‌های نظامی بلندمدت، انگیزه‌های ناگفته او را آشکار کرد.

بولتون می‌نویسد: «تلاش‌های او برای منحرف کردن افکار عمومی، به طرز طنزآمیزی نشان داد که چگونه ائتلاف‌های سیاسی-نظامی مؤثر می‌توانند عمل کنند؛ با انتقال تجهیزات میان اعضا و تمرکز آن‌ها در جبهه‌های مهم. او حتی حمایت سیاسی جمهوری‌خواهانی را که پیش‌تر با کمک نظامی به اوکراین مخالف بودند، از دست نداده است.»

بی‌توجهی ترامپ به بحران بودجه نظامی

به اعتقاد بولتون، مسئله اساسی این است که ترامپ به کمبود بودجه نظامی توجهی ندارد، از جمله بودجه‌ای که برای سال مالی ۲۰۲۶ در کنگره برنامه‌ریزی شده است.

بولتون می‌نویسد: «درخواست‌های خودش هم موجب افزایش بودجه نمی‌شد، اما خوشبختانه کنگره افزایش قابل‌توجهی در نظر گرفته است. بدون نگاه آینده‌نگر ترامپ، دوره دوم ریاست‌جمهوری‌اش می‌تواند به بیابانی از کمبود بودجه دفاعی تبدیل شود.»

چراغ سبز پنهان به پوتین؟

به ادعای این مقام آمریکایی، کرملین و بسیاری از ناظران نزدیک، «ضرب‌الاجل» ۵۰ روزه به روسیه را مجوزی برای ادامه حملات بی‌وقفه به اوکراین تا روز 49 می‌دانند.

به گفته او، این روند تا به‌حال ادامه داشته و احتمال حمله‌های روسیه در جبهه‌ای تازه همچنان وجود دارد.

جان بولتون مدعی است: «نه‌تنها ولادیمیر پوتین (رئیس‌جمهور روسیه) تحت فشار خم نشده، بلکه همچنان تلاش دارد با پیشنهاد کمک به توافق هسته‌ای آمریکا و ایران – که اولویت فعلی کاخ سفید است – ترامپ را بازی دهد.»

دل‌خوری ترامپ از پوتین، اما نه قطع رابطه

دونالد ترامپ می‌گوید از پوتین ناامید شده، اما در عین حال تأکید می‌کند که «کارش با او تمام نشده است.»

بولتون می‌گوید تهدیدهای واشنگتن درباره اتفاقاتی که پس از ۵۰ روز رخ خواهد داد، «تقریباً بی‌معنا» هستند.

این مقام آمریکایی اذعان دارد که اعمال تعرفه بر صادرات روسیه به آمریکا تقریباً هیچ اثری ندارد، زیرا در سال ۲۰۲۴ صادرات روسیه به آمریکا تنها ۳ میلیارد دلار بوده است.

از نظر او، تهدید به اعمال تحریم‌های ثانویه علیه واردکنندگان نفت و گاز روسیه مانند چین و هند «مضحک» است، همان‌طور که واکنش بازارها پس از اظهارات ترامپ نیز نشان داده‌اند.

راه فرار شخصی ترامپ از جنگ اوکراین

به اعتقاد بولتون، ترامپ در حال ساختن راه خروج مخصوص خود از جنگ اوکراین است.

این مقام آمریکایی می‌گوید که او خواسته‌های فوری مدافعان تحت فشار اوکراین را برآورده کرد، اما از تعهدات بلندمدت پرهیز نمود.

بولتون می‌نویسد: «جالب است که او تأکید کرد کی‌یف نباید مسکو را هدف حمله قرار دهد. او با دادن ضرب‌الاجل ۵۰ روزه به روسیه، تظاهر به "قاطعیت" کرد، در حالی که برای عدم اجرای آن فقط پیامدهایی مبهم مطرح کرد؛ و در مقابل، به اوکراین هشدار داد که باید درباره آتش‌بس جدی باشد؛ سوپاپ اطمینانی برای خودش.»

آماده برای دست شستن از بحران

به گفته این مقام، وقتی ضرب‌الاجل ۵۰ روزه به پایان برسد، ترامپ آزاد خواهد بود تا بهانه‌هایی برای عدم اقدام علیه روسیه پیدا کند و دست خود را از کل ماجرا بشوید.

بولتون می‌گوید: «ترامپ می‌داند که حتی به وعده انتخاباتی خود مبنی بر تحقق آتش‌بس در ۲۴ ساعت نزدیک هم نشده، و علاقه‌ای به برجسته‌سازی این شکست ندارد.»

بازگشت به اصل ریگانی؟

بولتون اشاره می‌کند که خوشحال می‌شد اگر ترامپ از اصول ریگانی «صلح از طریق قدرت» پیروی می‌کرد.

به اعتقاد او، جی‌دی ونس، معاون رئیس‌جمهور آمریکا، تاکر کارلسن، مجری سرشناس آمریکایی و همفکرانشان از چنین چیزی ناراحت می‌شدند. بولتون می‌گوید که در حال حاضر، رئیس‌جمهور آمریکا همچنان به سمت انزواگرایی متمایل است.

بولتون که نویسنده کتاب «اتاقی که در آن اتفاق افتاد: خاطراتی از کاخ سفید» است، هشدار می‌دهد که حامیان آمریکایی اوکراین اگر این واقعیت را نادیده بگیرند، به‌خطر می‌افتند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha