روزبه زنگوئینژاد در گفتوگو با خبرنگار ایسنا ضمن بررسی راهکارهای مدیریت تلفیقی علف هرز سس در باغات انگور ، رویههای لازم جهت شناسایی بانک بذر خاک و تشخیص انواع گونههای علفهرزی موجود در بانک بذر را ارائه کرد.
وی با تاکید بر اهمیت پیشگیری از آلوده شدن باغات انگور به علف هرز سس گفت: کاربرد انواع روشهای زراعی، مکانیکی و شیمیایی در تلفیق با یکدیگر جهت مبارزه با علف هرز سس در باغات انگور لازم و ضروری است.
وی افزود: مدیریت فلور علفهای هرز به ویژه در ابتدای فصل بهار جهت محدود کردن استقرار اولیه علف هرز سس، اعمال شخم سطحی در باغات انگور با هدف از بین بردن بذور سس جوانه زده در اوایل فصل بهار، اعمال تغییرات اساسی در تقویم زمانی مدیریت شیمیایی علف هرز سس با به کارگیری علف کش پندیمتالین (استامپ) در دز ۴ تا ۵ لیتر در هکتار به عنوان یک گزینه پیش کاشت از جمله موارد موثر میباشد.
عضو هیات علمی بخش تحقیقات گیاه پزشکی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان شرقی گفت: باید به این نکته بسیار مهم توجه داشت که به دلیل ارتباط بسیار تنگانگ باغات در شهرستان ملکان با یکدیگر، جهت دستیابی به مدیریت پایدار علف هرز سس، کلیه فعالیتهای مرتبط در درون یک نظام هماهنگ مدیریتی در دراز مدت تعریف شود تا از این طریق بتوان از کاهش خسارتهای قابل توجه در عملکرد باغات انگور اطمینان حاصل کرد.
انتهای پیام
نظرات