• چهارشنبه / ۱ مرداد ۱۴۰۴ / ۰۸:۳۰
  • دسته‌بندی: فوتبال، فوتسال
  • کد خبر: 1404043119788
  • خبرنگار : 30192

در مدارس فوتبال چه می‌گذرد؟/ همیشه هرچقدر پول بدهی همان قدر آش نمی‌خوری!

در مدارس فوتبال چه می‌گذرد؟/ همیشه هرچقدر پول بدهی همان قدر آش نمی‌خوری!

با آغاز تابستان، مدارس فوتبال در سراسر تهران میزبان هزاران کودک و نوجوانی هستند که رؤیای حضور در تیم ملی را در سر می‌پرورانند اما امکانات، شهریه‌ها، نوع مدیریت و نظارت در آکادمی‌های مناطق مختلف تهران، تصویری متفاوت از فوتبال پایه در پایتخت به نمایش گذاشته است. در گزارشی میدانی از شمال تا جنوب تهران، از زمین‌هایی با کمترین امکانات تا آکادمی‌هایی با هزینه‌های میلیونی را بررسی کردیم.

به گزارش ایسنا، صدای خنده بچه‌ها از زمین چمن مصنوعی در شهر ری به گوش می‌رسد؛ زمین ساده‌ای که با چند توپ، چند کاور و آرزویی بزرگ میزبان آن‌هاست. پسری با لباس قرمز وقتی می‌گوید می‌خواهد روزی برای تیم ملی گلزنی کند چشم‌هایش برق می‌زند. آن‌سو در نیاوران، پسربچه‌ای دلیل علاقه‌اش به فوتبال را تماشای فینال جام جهانی ۲۰۱۸ می‌داند و با توپ اختصاصی تمرین می‌کند؛ روی زمینی که به‌دقت با رول‌هایی مخصوص خط‌کشی شده است‌.

خانواده‌ها در مدارس دارای مجوز ثبت‌نام کنند

دریافت مجوز برای راه‌اندازی یک مدرسه فوتبال در استان تهران، نیازمند طی کردن روندی مشخص است. متقاضیان باید علاوه بر مدرک مربیگری B آسیا، گواهی عدم اعتیاد و عدم سوءپیشینه ارائه دهند تا خیال خانواده‌ها از نظر اخلاقی آسوده باشد.

رییس هیات فوتبال استان تهران درباره نظارت روی مجوزهای مدارس و معیارهای صدور در گفت‌وگو با ایسنا گفت: قبلاً بسیاری از افراد از نبود نظارت، سوءاستفاده می‌کردند و مدارس فوتبال را صرفاً محل کسب درآمد می‌دانستند. حالا اما با صدور مجوزهای موقت سه‌ماهه برای تابستان و ارزیابی‌های دقیق ناظران، روند نظارت جدی‌تر شده است. 

او اضافه می‌کند که پس از بررسی اولیه، ناظران به محل مراجعه کرده و قرارداد زمین، مدارک مربیان و شرایط مالی آکادمی را ارزیابی می‌کنند. اگر در ادامه راه تخلفی مشاهده شود، مسئول آکادمی باید پاسخگوی کمیته انضباطی باشد؛ در غیر این صورت مجوز باطل خواهد شد.

جنوب شهر: شهریه پایین، رویاهای بزرگ

در بازدید میدانی از یکی از مدارس فوتبال در منطقه شهرری، تمرینات روی زمین چمن مصنوعی انجام می‌شد و امکانات ابتدایی نظیر توپ و کاور در دسترس بازیکنان بود. یکی از نوجوانان شرکت‌کننده در این آکادمی، در گفت‌وگو با ما می‌گوید: «دوست دارم روزی به تیم ملی برسم و گل بزنم. طرفدار پرسپولیسم و الگویم مهدی طارمی است، چون ایرانی و هم‌وطنم است.»

یکی از والدین، درباره اینکه چه معیارهایی برای ثبت نام فرزندش در این آکادمی داشته است؟ گفت: «نزدیکی آکادمی به خانه‌مان دلیل اصلی ثبت‌نام فرزندم بود. البته درباره مربی هم تحقیقاتی کردم.»

هنوز انتخاب برخی خانواده‌ها بدون ارزیابی دقیق شرایط فنی و آموزشی مدارس فوتبال صورت می‌گیرد.

این آکادمی برای یک ماه مبلغ ۷۵۰ هزار تومان از خانواده‌ها دریافت می‌کرد. البته در این مدرسه کسانی هم بودند که رایگان آموزش می‌دیدند و آکادمی شهریه‌ای از آنها دریافت نمی‌کرد.

شمال شهر: امکانات حرفه‌ای، هزینه‌های سنگین

در یک مدرسه فوتبال در منطقه نیاوران، هر بازیکنی یک توپ در اختیار داشت. زمین چمن برای هر گروه با رول‌های مخصوص قسمت‌بندی شده بود تا محدوده تمرین آنها مشخص باشد و بر هر گروه یک مربی نظارت می‌کرد.

مربی این مجموعه از وضعیت قرارداد زمین چمن گلایه داشت و گفت: قرارداد بلندمدت با ما نمی‌بندند و نمی‌دانیم برای ماه‌های آینده چه می‌شود. اگر زمان داشته باشیم، می‌توانیم امکانات بیشتری فراهم کنیم. فعالیت زیر مجموعه دولتی محدودیت‌هایی دارد که باعث می‌شود برای ترم‌های آینده استرس داشته باشیم.

میرشاد ماجدی درباره این موضوع اظهار کرد: اکثر زمین‌ها چمن مصنوعی هستند که از رده خارج شده‌اند و آسیب‌زا هستند. خیلی از بازیکنان در طول سال به دلیل مطلوب نبودن چمن آسیب می‌بینند چرا که اگر چمن مصنوعی خوب نباشد انگار روی سیمان و آسفالت بازی می‌کنید. هزینه تعویض چمن خیلی زیاد است اما حداقل‌ها باید رعایت شوند.

در منطقه‌ سعادت آباد تهران آکادمی‌ای وجود دارد که برای سه ماه تابستان بالغ بر ۸ میلیون تومان می‌گیرد. در منطقه شمالی تهران این مبلغ به ۱۰ میلیون تومان هم می‌رسد که حدودا می‌شود ماهیانه بیش از ۳ میلیون تومان.

ریاست هیات فوتبال استان تهران درباره این موضوع با بیان اینکه «کف و سقف برای شهریه نداریم،» گفت: فرض کنید می‌خواهید یک پرس چلو قیمه در یک رستوران سفارش دهید، در یک مکان ۱۵۰ و دیگری ۳۰۰ هزار تومان است اما اگر رستورانی آن را به مبلغ ۲ میلیون تومان بدهد، این غیرعرف می‌شود. در مدارس فوتبال هم این وضعیت وجود دارد ولی اگر خانواده‌ها با شرایطی روبرو شدند که مدرسه فوتبال از آنها مبلغ غیرعرفی طلب کرد، حتما قبل از پرداخت مبلغ به هیات فوتبال مراجعه و مراتب را گزارش دهند تا ناظران ما همان روز یا ظرف ۲۴ ساعت برای بررسی و نظارت حضور پیدا کنند.

گزارش‌های میدانی نشان می‌دهد که مدارس فوتبال تهران در دو دنیای جداگانه فعالیت می‌کنند؛ در یک سو آکادمی‌هایی با هزینه‌های معقول و دغدغه‌های مالی و در سوی دیگر مدارسی با امکانات خاص، مربیان متخصص و شهریه‌های بالا. آنچه در این میان اهمیت دارد، ارتقای نظارت، شفاف‌سازی شرایط ثبت‌نام و آگاهی‌بخشی به خانواده‌هاست تا انتخاب‌ها بر اساس کیفیت و صلاحیت باشد، نه صرفاً فاصله جغرافیایی یا نام اشخاص. هرچه مدرسه فوتبال امکانات استاندارد بیشتر و مربیان متخصص‌تر داشته باشد هزینه‌ای که دریافت می‌کند بیشتر است اما همیشه هرچقدر بیشتر پول بدهید معنی‌اش این نیست که خدمات بهتری دریافت می‌کنید یا آینده فرزندتان بیشتر تامین می‌شود، بلکه پیش از هر اقدامی باید مطمئن شوید که به میزان پولی که هزینه می‌کنید، خدمات و امکانات بهتری در اختیار فرزندتان قرار می‌گیرد.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha